Unirea Slobozia, reacție după calificarea în barajul de promovare în SuperLiga. Anunțul conducerii

Răzvan STÎNGĂ 28 Feb. 2024, 14:49 Liga 2
Unirea Slobozia, reacție după calificarea în barajul de promovare în SuperLiga. Anunțul conducerii

Unirea Slobozia se află printre echipele care au asigurate biletele pentru prezența în play-off-ul Ligii 2. E matematic în grupa pentru promovare, iar alături de ea vor mai fi acolo două formații momentan, ambele fără drept de accedere în prima divizie, primele două clasate, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara.

Astfel, echipa din Slobozia va juca sigur baraj de promovare, cu una din formațiile aflate pe pozițiile 13 sau 14 în play-out-ul din SuperLiga României. Ilie Lemnaru, președintele Unirii Slobozia, a comentat pentru Liga2.ro calificarea echipei sale în play-off.

Reacția Unirii Slobozia după calificarea în play-off-ul Ligii 2

Mai sunt trei etape până la finalul sezonului regular, iar conducătorul își dorește ca Slobozia să înceapă lupta pentru promovarea directă cu cel puțin 40 de puncte, acum având 34. Mai are de disputat partidele cu FK Miercurea Ciuc (acasă), Progresul Spartac (deplasare) și Corvinul Hunedoara (deplasare).

  • În etapa a 16-a a sezonului regular din Liga 2, în urma căreia Unirea Slobozia a obținut calificarea în play-off, a trecut de CSC Dumbrăvița, scor 2-0, în deplasare.

Ilie Lemnaru nu ține cont de înțepăturile anumitor echipe din Liga 2, anume că Unirea Slobozia nu are un joc spectaculos, el preferând ca formația lui Adrian Mihalcea să se comporte ca până acum, dar să continue să acumuleze puncte. După 16 etape, ialomițenii au 34 de puncte, iar, când mai sunt trei runde din sezonul regular, au cinci puncte avans peste locul 4, următoarea clasată, CS Mioveni.

În același timp, sunt la doar un punct de locul 1, CSC Șelimbăr, și la egalitate cu locul 2, Corvinul Hunedoara.

Avem un culoar bun în acest sezon, e bine că suntem în play-off, dar mai sunt trei etape din campionatul regular. Eu mi-aș dori să mergem în play-off cu 40 de puncte. Toți zic că noi nu jucăm fotbal, că noi câștigăm la limită, dar noi ne dorim să nu primim gol în primul rând.

Eu sunt foarte mulțumit de cum a arătat echipa până acum, suntem bine, dar trebuie să avem grijă la ultimele meciuri până la play-off. Adrian Mihalcea a făcut treabă bună și vom lupta pentru șansa noastră, la promovare.

(N.r. – Despre situația contractuală a lui Adrian Mihalcea) Adi a semnat pe un an cu noi, mai are contract până când se termină campionatul, dar nu ne gândim la asta acum. Ne concentrăm pe ce avem de făcut în campionat”, a spus Ilie Lemnaru pentru Liga2.ro.

Limitele jucătorilor, motivul pentru care Adrian Mihalcea se bazează pe pragmatism 

Despre imaginea pe care o lasă Unirea Slobozia a vorbit și Adrian Mihalcea, în urma confruntării de la Dumbrăvița. Antrenorul a accentuat ideea că echipa lui nu practică un joc spectaculos, dar e pragmatic.

Vrea ca în continuare să vadă același stil la jucătorii săi, dar poate și mai eficient decât până acum. Toate partidele au fost jucate astfel de Unirea Slobozia în acest sezon, după cum a punctat chiar antrenorul.

”Același lucru l-am făcut de la începutul campionatului. Nu știu dacă am avut două sau trei meciuri în altă manieră. Cam aceasta este ADN-ul nostru, starea noastră de spirit.

Da, vom continua, așa am ajuns în această poziție. Cu această mentalitate, cu această luptă, de ce să nu ne recunoaștem. Ne știm limitele și atunci vom perfecționa acest stil de a juca”, a explicat Mihalcea după meci.

Parcurs solid pentru Unirea Slobozia în Liga 2

Unirea Slobozia are patru rezultate pozitive la rând în Liga 2 (1-0 cu CFC Argeș, 0-0 cu Concordia Chiajna, 2-1 cu ACSM Ceahlăul și 2-0 cu CSC Dumbrăvița). Anterior înregistrase două eșecuri, singurele din campionat în acest sezon (0-1 cu CSM Slatina și 0-1 cu Gloria Buzău).

Ialomițenii au transmis și un mesaj pe Facebook după calificarea în play-off-ul Ligii 2

Foto: CSC Dumbrăvița și Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mykhaylo-plokhotnyuk-a-plecat-din-liga-2-19301084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-intr-un-meci-amical-cu-vointa-lupac-19301079

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-viorel-tudose-ameninta-iar-ca-pleaca-de-la-campionii-fc-arges-19301076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-incaseaza-unirea-slobozia-din-sponsorizari-private-19301067

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Feb. 2024, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă