Declarațiile furibunde ale lui Daniel Oprița de la finalul jocului de la Galați s-au stins repede! Managerul Andrei Cian le-a comentat, dar și-a spus părere și despre faptul că ”militarii” joacă mai mult în timpul săptămânii și despre dosarul de licențiere

Marius ANGHEL 05 Apr. 2023, 18:46 Liga 2
Declarațiile furibunde ale lui Daniel Oprița de la finalul jocului de la Galați s-au stins repede! Managerul Andrei Cian le-a comentat, dar și-a spus părere și despre faptul că ”militarii” joacă mai mult în timpul săptămânii și despre dosarul de licențiere

După jocul cu SC Oțelul, pierdut de Steaua cu scorul de 2-3 la Galați, antrenorul Daniel Oprița era furios și transmitea că vrea să aibă o discuție cu conducerea, fiindcă în condiții asemănătoare cu cele trăită în timpul partidei nu vrea să mai trăiască. ”Principalul” a fost nemulțumit de reacția jucătorilor săi din prima repriză, de atitudinea acestora, la pauză scorul fiind unul umilitor, 3-0 pentru adversari.

Andrei Cian spune că a înțeles reacția lui Daniel Oprița de la finalul jocului de la Galați

Între timp, la două zile distanță, Steaua a discutat un amical cu CS Comunal Șelimbăr, pierdut în Ghencea cu scorul de 0-1, în care au fost utilizați jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în partida din campionat de la Galați. Spiritele sau mai calmat și din partea antrenorului.

Luni seară, la ”Națiunea Stelistă”, noul manager sportiv al echipei de fotbal Steaua, Andrei Cian, a fost întrebat dacă a avut vreo discuție cu Daniel Oprița pe tema celor spuse de acesta la finalul jocului cu SC Oțelul. Cian nu a vorbit cu antrenorul, spune că totul s-a calmat în ”sânul” echipei și că îi înțelege discursul, unul prin care a dorit mai degrabă să-și pună la punct jucătorii.

”El a avut, în primul rând, o discuție cu Gabi Boștină (n.r. – promovat din postura de antrenor secund în cea de manager tehnic, la începutul anului) și în seara aia, și a doua zi. S-a mai calmat ulterior. Eu îl înțeleg perfect, de ce a reacționat așa, a fost frustrant pentru el să vadă prima repriză cum s-a desfășurat, nimănui nu-i convine să vadă lucrurile astea, mai ales ca antrenor. El e un tip vulcanic și care se consumă mult, pune multă inimă în lucrurile astea. Eu am văzut interviul lui exact după meci, în direct la televizor, astfel că știu exact ce a zis și ce a fost. Între timp lucrurile s-au calmat, cred că și mesajul lui la pauză a fost unul de a-i trezi un pic la realitate, lucru ce s-a și întâmplat în a doua repriză. A fost și o ocazie mare să facem 3-3. Ăsta este un lucru bun, lăsând la o parte rezultatul care nu a fost. Acum vin două meciuri grele, situația eu zic că s-a rezolvat. Repet, îl înțeleg, iar din experiența mea ca sportiv și din experiența mea cu antrenori, și ca jucător și ca manager, pot să zic că i-am înțeles poziția, l-am înțeles pe deplin.

Nu am mai discutat subiectul ăsta pentru că s-a închis. Momentan, să spunem, că nu a fost o problemă mai mare decât ce s-a întâmplat atunci. În vestiar trebuie să rămână tot timpul un dialog între antrenori și sportivi, să rezolve acolo, să-și accepte și sportivii greșelile, pentru că și Oprița este acolo pentru a-i ridica și a face performanță, ceea ce le-a și transmis”, a comentat Andrei Cian.

”O să văd, sunt prea dezamăgit de prima repriză, de tot ce s-a întâmplat astăzi, de atitudinea și felul cum au… Nu știu, de ce nu sunt motivați, nu înțeleg, eu vreau să termin pe primul loc. O să am o discuție cu conducerea, să vedem, pentru că m-a dat peste cap prima repriză. O să am o discuție, să văd ce… E deja al treilea, al patrulea meci în care trăiesc așa cum am trăit astăzi și nu mai vreau. Nu vreau să am probleme de sănătate. Nu știu cum se simt jucătorii, dar nu poți să te prezinți așa! Circ! Am venit cu circul aici! În prima repriză a fost circ! Mi-a fost frică de cinci, de șase goluri”, spunea Daniel Oprița la finalul partidei cu SC Oțelul.

Andrei Cian e deranjat să Steaua e pusă să joace des în timpul săptămânii: ”O să facem și o hârtie, să vedem cum se poate gestiona mai bine acest lucru”

Andrei Cian (foto text) a comentat și faptul că Steaua a fost și este în continuare pusă să joace mai mult în timpul săptămânii, acesta fiind considerat un motiv pentru care echipa nu reușește să atragă mulți spectatori în meciurile de pe teren propriu.

În cele 21 de jocuri din acest sezon, 19 în sezonul regular și două în play-off, Steaua a fost pusă să joace de câte trei ori în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, o dată a evolua miercuri, iar de câte patru ori a jucat luni și vineri. Dacă în primele două runde din play-off a evoluat joia, în următoarele două va juca marți. Deci va ajunge la cinci partide din 23 disputate marțea, când se presupune că oamenii sunt obosiți după serviciu și nu mai au atâta disponibilitate să meargă la stadion. Când e vorba de o deplasare, cei care vor să însoțească echipa trebuie să-și ia concediu.

”Mă deranjează, pentru că, în primul rând, un ciclu de pregătire normal ar trebui să se facă, cu mici excepții, de luni până vineri, iar în weekend să fie meciul. E foarte greu de gestionat. Câteodată joci marți, câteodată joi, cu Dinamo jucăm luni (n.r. – declarația a fost dată luni seară, înainte ca jocul cu Dinamo să fie mutat pentru marți), adică trebuie să facă cu totul și cu totul alt program non-stop. Al doilea lucru, ar fi altceva ca meciurile să se dispute sâmbăta – duminica, la o oră unde pot să vină și spectatorii mult mai lejer, pentru că, până la urmă, toată lumea în timpul săptămânii muncește și în weekend ar trebui să vină și să se bucure de un eveniment sau să fie unde le face plăcere, în speță la meciurile Stelei. Am avut până acum, prin Gabi (n.r. – Gabriel Boștină), un dialog cu cei de acolo, de la televiziuni, o să facem și o hârtie, să vedem cum se poate gestiona mai bine acest lucru, de a pune și aceste etape în niște condiții normale. Știu că am jucat joi, iar restul au jucat în weekend, iar acest lucru văd că continuă”, a comentat Cian despre acest subiect, la ”Națiunea Stelistă”, emisiune a AS47.

Meciurile echipelor Steaua, Dinamo și SC Oțelul nu au lipsit din a fi televizate etapă de etapă în acest sezon, iar în această situație, programarea lor este dictată de televiziunile deținătoare de drepturi tv.

Andrei Cian, despre dosarul de licențiere al Stelei: ”Nu cred că o să avem multe minusuri, în afară de acela care ne dă bătăi de cap tot timpul”

Cel care i-a luat locul lui Bogdan Marinescu și care se ocupă și de secțiile de handbal, călărie și motociclism din cadrul clubului Steaua a vorbit și despre dosarul de licențiere pentru prima ligă.

”Dosarul de licențiere l-am încheiat vineri (n.r. – 31  martie), eu cu încă vreo patru băieți cu care am lucrat la el. A fost încărcat pe platformă, în întregime, și acum așteptăm să vedem ce mai este de adăugat. Știu că este o perioadă spre sfârșitul lui aprilie, după ce verifică toate dosarele, în care mai trebuie să punem acte. Eu zic că am pus mai mult și mai ok decât o să pună multe alte echipe, deci nu cred că o să avem multe minusuri, în afară de acela care ne dă bătăi de cap tot timpul”, a spus Cian, în final referindu-se la interdicția clubului de a promova din cauza formei sale juridice, de drept public.

Despre atragerea unui investitor privat care să preia echipa în colaborare cu clubul deținut de Ministerul Apărării, pentru a trece pe o asociație de drept privată, Cian a spus că nu are noutăți.

Steaua ocupă locul 2 în play-off-ul Ligii 2 după două etape, părăsind prima poziție, după 12 runde la rând în care a fost lider, în urma îngrângerii de la Galați. În etapa a 3-a joacă acasă cu Poli Iași, marți, 11 aprilie, de la ora 19:00, și poate reveni pe locul 1, iar în runda a 4-a o întâlnește tot în Ghencea pe Dinamo, marți, 18 aprilie, de la ora 19:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficialii-cluburilor-steaua-si-dinamo-dezaproba-decizia-reprogramarii-meciului-lor-din-ghencea-ar-fi-trebuit-sa-se-gandeasca-inainte-exclusiv-19265617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marius-lacatus-la-59-de-ani-amintiri-de-la-debutul-fiarei-la-fcm-brasov-19265611

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-steaua-dinamo-a-fost-reprogramat-in-alta-zi-la-solicitarea-jandarmeriei-cand-are-loc-partida-din-ghencea-19265583

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-invinsa-in-ghencea-de-cs-comunal-selimbar-intr-un-meci-amical-gele-a-resimtit-gustul-golului-19265043

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-cu-sc-otelul-19264810

Marius ANGHEL 05 Apr. 2023, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă