Decarul Farului a fost aproape de un transfer în prima ligă poloneză

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 15:15 Liga 2
Decarul Farului** a fost aproape de un transfer în prima ligă poloneză

Petre Ivanovici nu este constănțean, vine din celălalt capăt de țară, dar suporterii „marinarilor” l-au adoptat ca pe unul de-al locului. Decisiv în multe meciuri pentru Farul, micuțul mijlocaș e pe placul galeriei. Serios, modest și muncitor.  

Venit la FC Farul în vara lui 2011, Ivanovici este deja unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului. Nici nu e greu să capeți acest statut la echipa constănțeană, având în vedere cât de repede se remaniază grupul „alb-albastru”. Jucător tehnic, cu execuții și cu lipici la gol, Petre a preluat și la Farul tricoul cu numărul zece, cel pe care l-a purtat la toate echipele la care a jucat până acum.

În urmă cu 23 de ani, într-o zi de 2 martie, familia Ivanovici din Timișoara anunța cu bucurie nașterea celui de-al treilea copil. După două fete, a venit și un băiat. Ursitoarele i-au prezis că va ajunge cunoscut, iar profeția lor s-a adeverit. La vârsta de opt ani, micul Petre a fost dus la fotbal, iar de atunci viața sa este strâns legată de sportul rege. La 17 ani, debuta la CFR Timișoara, în Liga a 2-a, sub comanda unui antrenor, Alin Artimon, pe care avea să-l aibă, peste ceva timp, și la Farul.

După un stagiu la o altă echipă bănățeană, Alto Gradimento Albina, în Liga a 3-a, a venit un transfer extern, în Ungaria, la Dunakanyar Vac, formație de ligă secundă. „Am jucat la această echipă un an și jumătate. Evoluțiile mele au fost apreciate. În primul sezon, am înscris de nouă ori. Apoi, am fost trimis în probe la Legia Gdansk, în prima ligă din Polonia. Am fost testat o săptămână, antrenorul a fost mulțumit de mine, însă transferul nu s-a concretizat”, povestește Petre.

Își fac dușul și fug cu gelu-n vânt

De la Vac a ajuns însă la Farul. Președintele de la Auto Timișoara a vorbit cu un impresar care îl cunoștea pe antrenorul de atunci al echipei constănțene, Marian Pană, iar Petre a fost chemat la Constanța. Mai erau doar două săptămâni până la startul campionatului, dar mijlocașul timișorean nu a avut nevoie decât de două amicale pentru a-i convinge pe cei de la Farul că fac o afacere bună dacă-l achiziționează. Iar timpul le-a dat dreptate. Ivanovici a ajuns unul dintre cei mai buni „marinari”, omul care a decis multe meciuri cu golurile sale. A fost folosit pe majoritatea posturilor de la mijloc în sus, ba pe benzi, ba al doilea vârf, dar locul unde se simte cel mai bine este în partea stângă a liniei mediene.

Până acum, de când joacă la Farul, Ivanovici a înscris 13 goluri (zece în campionat și trei în Cupa României), onorând numărul zece pe care îl poartă pe spate. De altfel, Iva a jucat cu acest tricou la toate echipele de până acum, chiar și la Vac, unde era singurul stranier al formației. „M-am acomodat la Constanța. Am rămas printre cei mai vechi din lot. Anul acesta, sperăm să prindem play-off-ul. Am avut un start bun de campionat, însă au venit cele două înfrângeri consecutive, cu CF Brăila, la Constanța, și cu FC Clinceni, din care însă, cu puțin noroc, puteam scoate măcar câte un punct. Nu dezarmăm însă și continuăm bătălia. Eu mai am un an de contract. Sper să promovez cu Farul și să continui aici. Oricum, voi vedea în vară ce voi face”, arată Ivanovici.

Un băiat muncitor și modest, care vorbește puțin, dar face mult pe teren, Petre locuiește de când a venit la minihotelul de la stadion, unde-l are coleg de cameră pe internaționalul de juniori Robert Băjan. Ivanovici pare croit din alt aluat decât cel al multora dintre jucătorii români, care abia așteaptă să se termine antrenamentul, să-și facă dușul și să plece acasă, cu gelul din păr în vânt.

Fanii Farului vorbesc cu admirație că l-au văzut pe Petre, la finele unor ședințe de pregătire, rămânând pe teren și exersând loviturile libere. Nu întâmplător, în timpul meciurilor, decarul Farului este responsabilul cu fazele fixe. În sezonul trecut, Ivanovici a avut bucuria să poarte și banderola de căpitan, la un meci cu FC Botoșani.

I-a furat inima

Petre Ivanovici se simte ca acasă la Constanța, aceasta și deoarece aici și-a întâlnit sufletul pereche. O tânără pe nume Miruna Alexandra Bocioagă i-a furat inima fotbalistului, în urmă cu un an, iar de atunci cei doi sunt nedespărțiți. Miruna a mers și acasă la Petre, iar de la Timișoara s-a întors cu un suvenir deosebit, un iepuraș. Familia Ivanovici locuiește la curte, unde au și iepuri. O iepuroaică fătase de puțin timp, iar unul dintre pui a luat drumul Constanței.

Nu întâmplător, întrucât Miruna iubește mult animalele, iar acasă (și ea locuiește la curte) are un câine, un ciobănesc de Berna, pe nume Berni (în vârstă de șapte ani), și două pisici. Tânăra a avut parte și de întâlniri mai deosebite cu animale. În două vacanțe pe care le-a efectuat mai demult, împreună cu părinții, Miruna a înotat alături de un delfin (în Republica Dominicană) și a mers pe spatele unei cămile. Petre s-a atașat de Berni, care-i însoțește pe cei doi îndrăgostiți în multe dintre plimbările lor. Miruna nu e o neinițiată în fotbal, a practicat acest sport când era mică. Nu ratează niciun meci al Farului, fiind un adevărat talisman pentru Petre. La fiecare gol al acestuia, se știe ce urmează: jucătorul sprintează spre tribună și face semnul inimii către Miruna. 

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 03 Oct. 2013, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă