De ce se dorește desființarea Progresului ?

21 Dec. 2008, 12:27 Liga 2
De ce se dorește desființarea Progresului ?

După un parcurs în care formația din Parcul cu Platani părea aproape de îndeplinirea obiectivului de a promova în Liga I, la fosta echipă a lui Șumudică domnește incertitudinea. Criza financiară a lovit puternic clubul si finantatorul Dodu nu mai poate plati salariile. Se poate spune ca situația de la Progresul seamănă, din punct de vedere al perspectivelor, cu cea de la Rapid, ambele formații acumulând datorii și întârziind diverse plăți.

 

Plecarea omului care ținea vestiarul în mână, antrenorul Marius Șumudică, a determinat exodul jucătorilor care au cerut să devină jucători liberi, având în vedere neplata salariilor. Fără jucători și fără antrenor, dar mai ales fără finanțare, Progresul se îndreaptă spre Liga a III-a și un faliment sigur.

 

Suporterii prezenți la ultimele partide disputate de Progresul pe teren propriu au atras atenția reprezentanților mass-media aflați în tribună cu privire la viitorul clubului. În mijlocul acestor speculații se află situația terenului complexului din str. Dr. Lister. Acesta a fost concesionat de Statul Român pe o perioadă de 49 de ani către BNR, până în 2009. Așadar, de la anul, terenul devine o țintă clară pentru afacerile imobiliare.

 

Surse din interiorul clubului susțin că actualul patron nu a plătit niciun salariu, deși fostul patron Iacov l-ar fi împrumutat cu bani, fapt care confirmă părerea suporterilor care prevedeau, încă de acum o lună, că echipa nu va mai fi finanțată. Se pare că nici rezultatele pozitive ale formației lui Șumudică nu au schimbat cu nimic situația.

 

Un faliment al acestei echipe de tradiție din fotbalul românesc ar lăsa drum liber investițiilor imobiliare într-o zonă în care metrul pătrat ajunge și la 3 500 de euro. De aceea, în acest moment, Statul Român trebuie să intervină pentru a salva baza sportivă din Cotroceni.

 

Articol scris de Andrei PETRICĂ‚

21 Dec. 2008, 12:27 Liga 2
Pe aceeași temă