David Matei, început spectaculos în tricoul Stelei, la doar 16 ani! La debut a pasat decisiv, în al doilea meci a marcat: ”Cu o seară înainte de joc am visat că voi înscrie” | INTERVIU

Marius ANGHEL 15 Mar. 2023, 16:06 Liga 2

Tânărul stelist David Matei traversează momente la care până de curând visa. La doar 16 ani a primit debutul la prima echipă a clubului Steaua, a debutat, totodată, și în Liga 2, iar în minutele în care a fost utilizat de Daniel Oprița în ultimele două jocuri a reușit o pasă de gol și un gol.

Mijlocașul promovat în această iarnă în lotul primei echipă a Stelei de la cea U17 a clubului a reușit la doar câteva secunde după ce a fost introdus pe teren în meciul cu Minaur Baia Mare să dea o pasă de gol, iar în runda viitoare, în deplasarea de la Timișoara, a punctat pentru 2-0 împotriva Ripensiei dintr-o lovitură liberă.

David Matei a înscris pentru Steaua în al doilea meci în care a fost utilizat: ”M-am bucurat înainte. Dacă era pe lângă poartă… mă bucuram degeaba”

David Matei a acordat un interviul pentru site-ul oficial al clubului Steaua, în care a vorbit despre începutul carierei sale, prima zi petrecută la clubul din Ghencea, ce a simțit în momentul în care a înscris cu Ripensia, dar și despre aspecte din viața personală.

Mai jos vă redăm întregul interviu cu mijlocașul stelist:

Cum ai ajuns la fotbal?
La vârsta de 5 ani plângeam pe la garduri când îi vedeam pe băieții mai mari că joacă fotbal și eu nu puteam. Într-o zi mi-am făcut curaj și m-am dus la echipa Clubului Sportiv numărul 2, din cartierul Pantelimon, dar nu m-au primit pentru că eram prea mic. Am revenit după un an, iar atunci m-au acceptat. Așa am început fotbalul.

Dacă nu făceai fotbal, ce alt sport ți-ar fi plăcut să faci?
Nu cred că mi-ar fi plăcut alt sport în afară de fotbal. Am făcut acum doi ani atletism, dar nu cred că l-aș fi practicat la cel mai înalt nivel.

Îți aduci aminte cum a fost prima ta zi la Steaua?
Eram foarte emoționat. Îmi aduc aminte că era iarnă. Am intrat în vestiar, i-am salutat pe băieți, pe fiecare în parte, m-am așezat pe un scaun, și am așteptat să încep treaba.

Duminică ai marcat primul tău gol pentru echipa de seniori a Stelei. Ce ai simțit în momentul în care ai văzut mingea în poartă?
Sincer, nu am văzut cum intră mingea în poartă. M-am bucurat înainte. Dacă era pe lângă poartă… mă bucuram degeaba (râde).

Ce înseamnă pentru tine golul de la Timișoara?
Am prins încredere foarte mare după această reușită. Îi mulțumesc domnului Oprița pentru că a avut încredere în mine să mă trimită în teren, în ciuda faptului că Steaua avea un jucător eliminat și sper să o țin tot așa.

Ai reușit să dormi după jocul cu Ripensia?
Foarte greu. Toată noaptea mă gândeam doar la gol. Cu o seară înainte de joc am visat că voi înscrie.

david matei - laurentiu corbu - steaua - minaur baia mare 1
David Matei are o pasă decisivă și un gol pentru Steaua, în două jocuri.

Nu-l interesează popularitatea: ”Vreau doar să îmi fac treaba cât mai bine”

Care este jucătorul favorit?
Messi. Îmi place foarte mult de el.

Ai acasă tricouri ale altor fotbaliști?
Nu. Nu am niciun tricou. Dar am în schimb foarte multe autografe, de la Hagi, Belodedici și alți jucători importanți ai României.

Care este mâncarea te preferată?
Ciorba de perișoare, dar numai cea făcută de mama.

Destinația favorită de vacanță a ta este…
La mine la munte…La Proieni (n.r. – județul Vâlcea) avem o casă în care a stat străbunicul meu și de fiecare dată când merg acolo îmi vine să plâng. Are o mare valoare sentimentală pentru mine și mă simt extraordinar acolo.

Aplicația de telefon favorită?
Instagramul îl folosesc foarte mult.

Crezi că ți-a crescut popularitatea după debutul la Steaua?
Nu știu. Și nici nu prea mă interesează acest aspect. Vreau doar să îmi fac treaba cât mai bine, atât la antrenamente, cât și în meciuri, atunci când se va apela la mine.

David Matei, la antrenamentele echipei Steaua, alături de Horia Iancu
David Matei, la antrenamentele echipei Steaua, alături de Horia Iancu

Studiază limba arabă

Fetele te caută mai des în ultima vreme? Ai primit multe cereri de prietenie?
(râde) Da, da. Mă caută. Am primit câteva cereri în ultima vreme. Aici pot să spun că am crescut în popularitate.

Spune-mi un lucru mai puțin știut despre tine.
Studiez limba arabă. M-am apucat de ea de 5-6 ani. Vecinul bunicii mele era arab, m-am împrietenit cu el și mi-a propus să mă învețe. Așa am ajuns să prind drag de limba arabă.

Ce le transmiți fanilor înaintea play-off-ului?
Să vină în număr cât mai mare la fiecare meci al nostru și să fie siguri că vom termina sezonul pe primul loc. Și, evident, vom da totul pentru a învinge Dinamo în ambele jocuri din play-off.

David Matei, pasă de gol și gol în primele două meciuri jucate pentru Steaua

David Matei este născut la București, în data de 19 iulie 2006. A debutat la prima echipă a Stelei, cât și în Liga 2, la meciul cu Minaur Baia Mare, desfășurat în data de 5 martie 2023, în Ghencea, câștigat cu 3-0. A fost introdus în minutul 90, în locul lui Rareș Enceanu, iar la golul lui Atanas Trică, dar în minutul 90+3, a pasat decisiv.

În al doilea meci în care a fost utilizat, cu Ripensia, la Timișoara, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, a fost introdus pe teren în minutul 76, tot în locul lui Enceanu, iar patru minute mai târziu, în 80, a marcat dintr-o lovitură liberă din partea dreaptă de atac. A centrat în careu, pe colțul lung, niciun jucător nu a ajuns la minge, portarul a fost păcălit, iar balonul a intrat în plasă.

Video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-dau-cate-doi-jucatori-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-turul-de-elita-din-franta-steaua-si-unirea-slobozia-au-cate-doi-convocati-19263319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-din-liga-2-convocati-la-nationala-u18-19263281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-va-influenta-ierarhia-din-play-off-ul-de-liga-2-19263271

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-la-steaua-si-in-liga-2-de-neuitat-pentru-david-matei-mijlocasul-de-16-ani-a-oferit-o-pasa-de-gol-la-scurt-timp-dupa-ce-a-patruns-pe-teren-prima-data-m-am-gandit-sa-dau-la-poarta-19262410

Marius ANGHEL 15 Mar. 2023, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă