Debut la Steaua și în Liga 2 de neuitat pentru David Matei. Mijlocașul de 16 ani a oferit o pasă de gol la scurt timp după ce a pătruns pe teren: ”Prima dată m-am gândit să dau la poartă”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 11:39 Liga 2
Debut la Steaua și în Liga 2 de neuitat pentru David Matei. Mijlocașul de 16 ani a oferit o pasă de gol la scurt timp după ce a pătruns pe teren: ”Prima dată m-am gândit să dau la poartă”

Meciul Stelei cu Minaur Baia Mare, desfășurat duminică, 5 martie 2023, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 2 și încheiat cu victoria echipei bucureștene cu scorul de 3-0, va rămâne pentru totdeauna în mintea tânărului jucător David Matei. Mijlocașul în vârstă de 16 ani a debutat la prima echipă a clubului din Ghencea, cât și în campionatul Liga 2.

Mai mult, Matei a avut nevoie de trei minute pentru a oferi o pasă de gol, pentru reușita de 3-0 a lui Atanas Trică, alt jucător tânăr din lotul Stelei, în vârstă de 18 ani.

David Matei, debut cu pasă de gol la prima echipă a Stelei și în Liga 2

În minutul 90 al jocului cu Minaur, la scorul de 2-0, deci când soarta meciului din Ghencea era ca și decisă, Daniel Oprița a efectuat ultimele două înlocuiri. În locul lui Ștefan Bodișteanu l-a introdus pe Laurențiu Corbu, iar pe Rareș Enceanu l-a schimbat cu David Matei. A fost un moment care va rămâne mereu în amintirea lui Matei, fiindcă în acest joc și-a făcut debutul oficial la prima echipă a Stelei și, totodată, a bifat prima sa apariție în Liga 2.

La aproape trei minute după ce a pătruns pe teren, Matei s-a remarcat cu o pasă fină, una decisivă pentru Atanas Trică. Popa i-a pasat din dreapta în centru, David Matei a fentat din corp pentru a-și dezechilibra cei doi adversari din fața sa, a lăsat mingea să-i treacă printre picioare și a pasat-o cu stângul printre fundași, l-a găsit singur pe Trică, iar acesta a preluat cu stânga, a pivotat și a șutat cu dreptul și l-a învins pe portar.

”Nu pot să explic ceea ce simt. Sunt atât de fericit! Mai erau câteva minute și m-a luat domnul Oprița de pe bancă…Nici nu eram încălzit. Dar am intrat pe teren și m-am gândit doar să îmi fac treaba”, a spus, citat de pagina de Facebook a clubului, David Matei despre momentele în care antrenorul Daniel Oprița a decis să-l introducă pe teren.

Tânărul mijlocaș a explicat și faza în care a pasat decisiv. ”Am văzut că e spațiu liber acolo și prima dată am vrut să dau la poartă. Apoi m-am răzgândit imediat. Mi-am zis că decât să trag afară, mai bine să dau o pasă de gol și să am un debut frumos”, a declarat tânărul stelist, care mai spune că nu va uita niciodată data de 5 martie 2023: ”Categoric. Nu voi uita niciodată debutul la echipa mare într-un joc oficial. Colegii m-au felicitat și mi-au spus să o țin tot așa.”

Atanas Trică, sărbătorind golul marcat pentru Steaua în meciul cu Minaur. În plan secund sunt David Matei, cel care i-a aparat decisiv, și Laurențiu Corbu.

George Ogăraru l-a felicitat!

David Matei s-a aflat pe banca Stelei și la primul meci oficial al echipei în 2023, 2-2 la Unirea Slobozia. Atunci nu a fost utilizat.

Mijlocașul bucureștean de 16 ani a fost cooptat în lotul primei echipe a clubului Steaua în această iarnă, înainte de reluarea campionatului Ligii 2. Alături de el a fost luat de la echipa U17 și Răzvan Florea.

La finalul meciului cu Minaur, George Ogăraru, managerul Academiei Steaua, l-a felicitat pe Matei după debutul său la prima echipă.

”3 minute de joc i-au fost îndeajuns lui Matei David pentru a arăta că tinerii academiei au calitate!!
Felicitări Matei!!
Suntem mândri de tine!”, a scris Ogăraru.

David Matei, felicitat pe teren de Laurențiu Corbu, imediat după pasa de gol dată lui Atanas Trică.
David Matei, felicitat pe teren de Laurențiu Corbu, imediat după pasa de gol dată lui Atanas Trică

Steaua este pe locul 1 în Liga 2 după 18 etape, de zece runde consecutive, iar în ultimul meci din sezonul regular va evolua în deplasare la Ripensia Timișoara. Ulterior, echipa va mai disputa zece jocuri în play-off, unde va evolua fără să aibă dreptul de a promova în SuperLigă.

Foto: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-cu-minaur-baia-mare-19262385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1100-militarii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-reveni-pe-locul-1-19262286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 11:39 Liga 2
Pe aceeași temă