Daniel Oprița, lider fără coroana în Liga 2 cu Steaua, la finalul sezonului regular: ”Trebuie să ne facem datoria și vedem la final.” Pe cine vede favorită la promovare

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 21:32 Liga 2

Steaua a terminat cele 19 etape ale sezonului regular de Liga 2 pe primul loc, însă unul care nu se premiază, odată cu succesul obținut cu Ripensia, 2-0 la Timișoara.

Daniel Oprița spune că echipa trebuie să joace tot așa, pentru blazon și pentru suporteri, iar pe Politehnica Iași, clasată pe locul 2 cu același număr de puncte, o vede marea favorită la promovarea directă.

Ripensia a putut respira doar când i-a permis Steaua

Ștefan Bodișteanu (55′) și puștiul David Matei (80′) au înscris pentru Steaua contra Ripensiei, într-un joc în care Laurențiu Corbu a fost eliminat în minutul 63, iar bănățenii au trimis în bară din penalty în minutul 84.

Oprița a fost foarte mulțumit de echipa sa, mai ales că a ieșit curajoasă de la vestiare. ”Am început foarte bine jocul, și în prima repriză, și în a doua, când puteam să marcăm nu numai un gol, cel puțin două-trei goluri, pentru că ne-am creat multe ocazii. Dar le-am spus băieților, dacă dai repede golul, trece timpul, intri în criză de timp și pot apărea probleme. Pentru că luăm un cartonaș roșu și s-a văzut ce periculos am trăit pe final. Au ratat și un penalty. Dar eu zic că victoria e meritată, dar putea să fie scorul și mai mare”, a apreciat antrenorul Stelei despre joc.

Altfel, ”principalul” a spus că se aștepta la un meci greu cu ripensiștii. ”Pe greșelile noastre. Dar eu zic că am dominat, atât timp cât am fost 11 contra 11 am avut posesia, ei s-au aglomerat. Era doar problemă când va pica golul. Dar un meci greu, la care mă așteptam. Pentru că nu întâmplător au pus probleme și celorlalte echipe, dinainte noastră. Dar importante sunt cele trei puncte și felicit băieții”, a mai adăugat el despre meci.

Steaua, din nou fără drept de promovare în play-off: ”Nu mai are rost, ce să mai vorbesc”

Desigur, Oprița resimte amărăciunea faptului că echipa nu are drept de promovare, deoarece este club de drept public. ”Da. Asta nu mai are rost. Ce să mai vorbesc, că am vorbit. Mergem în continuare, vedem ce o fi la final. Știm deja ce se întâmpla. Trebuie să ne facem datori, noi să antrenăm, ei să joace și vedem la final”, a punctat stelistul.

Blazonul clubului îi obligă să joace însă bine în continuare. (n.r. – întrebat dacă asta îi obligă) Da, normal, și suporterii, ați văzut ce numeroși au fost la Timișoara, o deplasare lungă. Ne-am susținut și trebuie să-i mulțumim și să jucăm și pentru ei”, a mai precizat Oprița.

Steaua, în meciul cu Ripensia: H. Iancu (cpt.) – Corbu, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Enceanu (Dav. Matei 76′), Balgiu, Bodișteanu (Em. Pacionel 86′) – Trică (Șt. Pacionel 76′), Chipirliu, Kayondo (Dr. Gheorghe 46′, D. Oroian 66′). Rezerve neutilizate: Dincă – Ciocoteală, Bărbulescu, Al. Sabău.

Poli Iași, marea favorită la promovare în privința lui Opriță

Bucureștenii au terminat cu 40 de puncte, la egalitate cu Poli Iași. Formația din ”Orașul celor șapte coline” e favorita pentru promovare directă, în opinia lui Oprița.

”Ar fi Iașiul, cu un buget și un antrenor de Liga 1. Au condiții bune. Ei ar fi favoriți, că nu ne mai punem pe noi. Toate celelalte au șansa lor, Oțelul, Buzăul, Dinamo, care a făcut egal, dar a intrat. Dar așa, se vede Iașiul favorită”, a mai adăugat antrenorul Stelei.

În play-off s-au mai calificat SC Oțelul Galați, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo. Luni, de la ora 13:00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului play-off-ului.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-incasat-o-si-de-steaua-desi-a-avut-superioritate-numerica-si-penalty-iulian-muntean-ne-a-lipsit-un-pic-de-sansa-timisorenii-incep-play-out-ul-de-pe-loc-direct-retrogra-19262993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Anda DELIU 12 Mar. 2023, 21:32 Liga 2
Pe aceeași temă