Dat afară de la Astra, Abdul Fatai Adeshina a ajuns în prima ligă din Bosnia și Herțegovina

Marius ANGHEL 24 Mar. 2022, 12:04 Liga 2

Vorba românescă ”Un șut în fund, un pas înainte” i s-a potrivit de minune nigerianului Abdul Fatai Adeshina, fost la Astra. Africanul s-a despărțit în această iarnă de echipa clasată pe ultimul loc în Liga 2 și mai apoi a semnat contractul carierei sale de până acum.

De curând, jucătorul polivant care era la Astra din 2019 a bătut palma cu o echipă din prima ligă din Bosnia și Herțegovina, FK Zeljeznicar Sarajevo.

Abdul Fatai Adeshina a semnat cu FK Zeljeznicar Sarajevo, echipă din prima ligă a Bosniei

Pe lângă antrenor, Astra s-a despărțit de o serie de jucători în pauza de iarnă și a făcut o mulțime de alte transferuri. Printre cei pe care fosta campioană din 2016 i-a dat afară s-a numărat și nigerianul Abdul Fatai Adeshina, un jucător care a ajuns la club din toamna anului 2019, însă care, până în acest sezon, evoluase doar pentru echipa secundă, în Liga 3.

Adeshina a fost utilizat de Florin Stîngă în șapte jocuri în prima parte a sezonului de Liga 2, doar într-unul ca titular, totalizând doar 180 de minute pe teren. Cum președintele a decis schimbarea schimbări majore în iarnă, africanul s-a aflat și el printre cei la care s-a renunțat.

Abdul Fatai Adeshina nu și-a căutat prea mult o nouă echipă după despărțirea de Astra și, pe lângă acest lucru, a reușit să și dea lovitura. A ajuns la FK Zeljeznicar Sarajevo, formație din prima ligă a Bosniei și Herțegovinei, clasată pe locul 5 după 23 de etape. Africanul a semnat un contract pe trei ani cu bosniacii, ieri, 23 martie, fiind prezentat oficial de noul său club.

”De astăzi, jucătorul nigerian ofensiv Adeshina Abdul Fatai este oficial fotbalist al echipei noastre.
Abdul Fatai s-a născut la 1 mai 1999 în Osogbo, Nigeria. Fotbalul de seniori a început să-l joace la Astra, în România, iar majoritatea perioadei de pregătire a petrecut-o la Zeljeznicar.
Fatai și-a rezolvat toate documentele necesare legate de permisul de muncă și de ședere, iar de mâine va fi din nou la antrenamente”, a informat FK Zeljeznicar.

Astra e ca și retrogradată în Liga 3

În ceea ce o privește pe Astra, echipă depunctată din diverse probleme de FRF cu 20 de puncte în acest sezon, din acest motiv fiind ultima în clasamentul Ligii 2, cu -1 punct, tactica gândită de conducere în iarnă s-a dovedit a fi un eșec total după doar trei meciuri desfășurate în 2022.

Astra a pierdut cu 1-4 la FC Buzău, cu 2-3 acasă cu Unirea Constanța și cu 1-3 la Poli Iași și a ajuns în play-out ca și retrogradată, cu -1 punct în clasament. În prima etapă din Grupa B a stat, iar primul joc îl va avea acasă, la Giurgiu, la 2 aprilie, de la ora 11:00, cu Ripensia (locul 3, 25 puncte). Ulterior va mai disputa cinci meciuri, însă chiar dacă le va câștiga pe toate îi va fi aproape imposibil să se salveze sportiv de la retrogradare.

Locul care duce la barajul de menținere, ocupat de FC Brașov, se află la 18 puncte în față, adică maximum pe care Astra îl mai poate înregistrat în acest play-out, iar FC Brașov ar trebui să nu mai câștige niciun punct, dar nici Unirea Constanța (locul 6, 11 puncte), să nu obțină mai mult de șase puncte în ultimele cinci meciuri ale ei.

Cel mai probabil, retrogradarea matematică a Astrei în Liga 3 se va consemna la finalul jocului cu Ripensia, iar cum clubul are datorii de circa 20 de milioane de euro, foarte probabil că se va deființa.

Foto: Armin Heric / fkz.ba 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chica-rosa-a-iesit-golgheterul-ligii-2-fc-buzau-a-avut-cel-mai-bun-atac-dar-echipa-lui-pustai-n-a-mers-in-play-off-petrolul-lider-si-la-aparare-statistica-golurilor-la-finalul-sezonului-regular-19223517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-play-out-incep-bataliile-finale-pentru-evitarea-retrogradarii-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-19223664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

Marius ANGHEL 24 Mar. 2022, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă