Daniel Pancu se teme că nivelul fotbalului românesc va fi foarte scăzut, după ce a asistat la partida Dinamo – Rapid: ”La poartă s-a ajuns mai mult din faze fixe. Poţi să te antrenezi şi cinci luni, dacă nu joci meciuri, nu-ţi recapeţi tonusul”

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 16:40 Liga 2
Daniel Pancu se teme că nivelul fotbalului românesc va fi foarte scăzut, după ce a asistat la partida Dinamo – Rapid: ”La poartă s-a ajuns mai mult din faze fixe. Poţi să te antrenezi şi cinci luni, dacă nu joci meciuri, nu-ţi recapeţi tonusul”

Rapid a pierdut meciul amical disputat în compania lui Dinamo (0-1), primul după pandemia de COVID-19 care a oprit fotbalul românesc. Daniel Pancu, deși nu mai deține o funcție oficială la gruparea din Giulești, a fost prezent la partida cu ”câinii” și a fost îngrijorat de ceea ce a văzut. Nu doar pentru băieții pregătiți de Dan Alexa, ci pentru toți fotbaliștii. Asta pentru că ritmul de joc după o pauză de atâtea săptămâni și-a spus cuvântul în cazul jucătorilor, iar partida nu a fost una foarte spectaculoasă.

Daniel Pancu, despre pauza fotbalistică: ”Eu nici accidentat nu am stat atât fără meciuri”

Daniel Pancu a mai precizat, la finalul meciului, că lupta la play-off-ul Ligii 2 va fi dificilă pentru toată lumea. Prestațiile echipelor vor avea cu siguranță de suferit, astfel că în cele cinci etape din turneu, formațiile au toate șansele să arate mai slab decât înaintea suspendării campionatului. La meciul Dinamo – Rapid, jucătorii au ajuns la poartă doar în urma fazelor fixe, a mai punctat Daniel Pancu. Au pierdut mult la partea fizică, iar revenirea la un nivel optim se poate face doar după un timp îndelungat de pregătire.

Mi-e teamă de ce am văzut la acest Dinamo-Rapid. E greu să le ceri jucătorilor prea multe după o asemenea pauză. Poţi să te antrenezi şi cinci luni, dacă nu joci meciuri, mai ales oficiale, nu-ţi recapeţi tonusul. Iar asta s-a văzut clar acum. Primele etape vor fi grele pentru toată lumea. Şi când mă gândesc că noi, Rapid, jucăm doar 5 meciuri până la final sunt îngândurat. La poartă s-a ajuns mai mult din faze fixe.

Păi, eu nici accidentat nu am stat atât fără meciuri. O dată am stat două luni şi jumătate, după Danemarca. În rest, mai mult de trei săptămâni nu am stat”, a spus Daniel Pancu pentru DigiSport.

Partida Rapidului cu Dinamo s-a jucat joi, de la ora 11:00, la baza ”câinilor” de la Săftica. Singurul gol al meciului a fost marcat de Slavko Perovic, în repriza a doua, cu o lovitură de cap. Primul ”11” trimis în teren de Dan Alexa:

  • Popa – Voicu, Iacob, Mallo, Copaci – Lazăr, Djuric, Crețu – Alami, Drăghiceanu, Hlistei

Rapid trebuie să se pună repede pe picioare, pentru că, dat fiind faptul că la Liga 2 se prefigurează un play-off cu cinci meciuri, are nevoie să scoată cât mai mult din fiecare partidă, dar și de pașii greșiți ai adversarilor. Giuleștenii pornesc în această competiție de pe ultimul loc, 6, cu 19 puncte, același punctaj pe care îl au și Petrolul și Campionii FC Argeș, dar cu unul mai puțin decât locurile 2 și 3, Turris Oltul Turnu Măgurele și CS Mioveni. Distanța față de liderul UTA Arad este de șase puncte.

Foto: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-pierdut-la-limita-amicalul-cu-dinamo-draghiceanu-a-avut-doua-mari-ocazii-in-prima-repriza-19134636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-dan-alexa-dupa-amicalul-dintre-rapid-si-dinamo-in-mare-sunt-multumit-sigur-ma-nemultumeste-rezultatul-dar-incerc-sa-iau-partile-bune-giulestenii-au-stabilit-inc-19134692

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-a-facut-apel-la-tas-impotriva-deciziei-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-pentru-liga-2-hotararea-nu-o-consideram-ca-avand-acoperire-regulamentara-19134706

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-csm-resita-banatenii-confirma-liga2-ro-19134641

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2020, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă