Daniel Pancu a primit acceptul conducerii Rapidului și poate negocia cu alte echipe: ”Am oferte. Sunt invitat la niște discuții”

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 06 Aug. 2020, 16:58 Actualizat: 07 Aug. 2020, 10:54 Liga 2
Daniel Pancu a primit acceptul conducerii Rapidului și poate negocia cu alte echipe: ”Am oferte. Sunt invitat la niște discuții”

Daniel Pancu ar putea pleca din funcția de președinte al Rapidului, după ce s-a ratat promovarea în Liga 1. După cum a spus, are mai multe oferte pentru postul de antrenor și e decis să se întoarcă în funcția la care a renunțat în iunie, când a lăsat banca tehnică a Rapidului și a acceptat oferta de președinte. Pancu a făcut publice și ofertele pe care le are. Există interes dintr-o ligă secundă, dintr-o țară mai puternică fotbalistic decât România, dar și din Liga 1.

Daniel Pancu: ”Am primit acceptul lui Victor Angelescu să negociez” 

Pancu a discutat cu finanțatorul Victor Angelescu, căruia i-a cerut permisiunea să îl lase să plece. A și primit-o, astfel că acum poate negocia cu orice club îi dorește semnătura. Fostul atacant a subliniat faptul că este exclus să îi ia locul lui Dan Alexa.

Ieri (n.r. – miercuri) am luat prânzul cu Victor Angelescu și i-am cerut acceptul pentru a discuta cu alte echipe. Am primit acceptul lui. Am oferte, sunt invitat la niște discuții. Sunt echipe din România și o echipă de Liga 2 dintr-un campionat mai puternic decât al nostru. Din România am oferte din Liga 1. Nu vreau bani, n-ar fi prima oară când renunț. Când se naște unul care să renunțe la mai multe lucruri decât mine, să-mi dea cineva un sms.

La Rapid nu voi rămâne ca antrenor acum, după Dan Alexa, a spus Daniel Pancu, la DigiSport.

Rapidistul spune că nu își dorește să continue în funcția de președinte, dar nici nu vrea să îi ia locul lui Dan Alexa, având și o clauză în acest sens, propusă chiar de el în momentul în care a fost numit noul antrenor. Dacă rămân la Rapid, în niciun caz președinte, dar nici antrenor. Funcția care mi s-ar potrivi ar fi aceea de manager sportiv, să fiu acolo lângă echipă, lângă un antrenor cu care să mă înțeleg”, a mai declarat Daniel Pancu.

Florine Manea i-a cerut plecarea lui Daniel Pancu: ”Băi Daniele, lasă-ne, că te-ai ocupat anul ăsta, ne-ai nenorocit anul ăsta, vrei să ne nenorocești și la anul?”

Florin Manea, fostul director sportiv al echipei din Giulești, a pus neîndeplinirea obiectivului în seama conducerii clubului, mai exact asupra principalului acționar Victor Angelescu, căruia îi reproșează că nu a luat mai devreme decizia de a-l demite pe antrenorul Daniel Pancu, acum președinte în cadrul clubului. Manea a avut o serie de reproșuri și pentru fostul atacant și i-a cerut plecarea.

”Băi Daniele, lasă-ne, că te-ai ocupat anul ăsta, ne-ai nenorocit anul ăsta, vrei să ne nenorocești și la anul? Dacă cineva îmi demonstrează mie că eu sau cineva din anturajul meu a luat un euro ca și comision, de azi înainte nu mai vorbesc la nicio televiziune și mă ascund, plec din țară. Problema e că eu în iarnă am făcut un raport, am punctat foarte multe lucruri care nu au fost luate în seamă”, a declarat Florin Manea la ProSport LIVE.

Daniel Pancu a fost numit președinte la Rapid, pe 25 iunie 

Daniel Pancu a ajuns la un acord cu conducerea clubului Rapid și a trecut din funcția de antrenor principal în cea de președinte, pe care o ocupa Ovidiu Burcă, cel care este acționar minoritar și a trecut pe altă poziție de conducere. Anunțul a fost făcut de Rapid pe 25 iunie, în ziua în care clubul a împlinit 97 de ani de la înființare.

Ca antrenor a fost numit din luna octombrie 2018, a promovat echipa în Liga 2, iar după 24 de etape din sezonul 2019/ 2020 a fost demis, în luna martie 2020, și înlocuit cu Dan Alexa. Rezilierea oficială a contractului de antrenor a fost făcută abia în luna iulie, când a devenit președinte.

Rapid va juca încă un sezon în Liga 2 

Etapa finală a play-off-ului Ligii 2 a adus promovarea directă în Liga 1 pentru UTA Arad și Campionii FC Argeș, care au remizat în meci direct la Pitești, scor 1-1.

Pe locul 3, de baraj de promovare, a încheiat CS Mioveni, care a pierdut acasă jocul cu Petrolul, scor 1-2, însă a fost avantajată de egalul obținut de Rapid în meciul cu Turris Oltul, scor 1-1, în minutul 90+7. Trupa din Teleorman era pe locul 2, direct promovabil, înainte de ultima fază a meciului din Regie.

Rapid încheie pe ultimul loc în play-off, la egalitate cu Petrolul, însă ploieștenii nu au beneficiat de rotunjire înainte de startul turneului. Ambele echipe au câte 25 de puncte și golaveraj 4-4. Turris Oltul încheie pe locul 4.

Foto: FC Rapid 1923 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 06 Aug. 2020, 16:58 Actualizat: 07 Aug. 2020, 10:54 Liga 2
Pe aceeași temă