Daniel Pancu a refuzat oferta de a reveni antrenor la Rapid: ”A fost băiat deștept, pentru că e foarte greu să mai facă ceva acum.” Cum comentează Dinu Gheorghe și Florin Manea situația giuleștenilor și numirea lui Mihai Iosif

Marius ANGHEL 16 Mar. 2021, 09:15 Liga 2

Rapid și-a schimbat din nou antrenorul principal, cu doar două etape înainte de finalul sezonului regular, în încercarea de a obține două victorii și a prinde play-off-ul de promovare. Echipa se află acum pe locul 11, la două puncte în spatele ultimei poziții care duce în grupa în care se vor da bătăliile pentru Liga 1.

Mihai Iosif va fi din nou antrenor principal, după demisia lui Nicolae Grigore, în stafful căruia a fost secund. Asta după ce Daniel Pancu, antrenor despre care ProSport a scris că este prima opțiune, a refuzat să revină pe banca giuleștenilor.

Dinu Gheorghe și Florin Manea au vorbit la ProSport LIVE despre refuzul lui Daniel Pancu, cât și despre numirea în funcție a lui Mihai Iosif.

Daniel Pancu a refuzat să revină ca antrenor la Rapid. Dinu Gheorghe: ”S-au spart foarte multe în capul lui. Reproșuri, nu altceva”

Dinu Gheorghe a vorbit cu Daniel Pancu cu două ore înainte ca fostul conducător al Rapidului să participe la ProSport LIVE. Fostul atacant i-a spus că a refuzat propunerea după ce în precedentul mandat a fost acuzat de ratarea promovării.

”Eu am vorbit cu Pancu acum două ore. L-am întrebat și eu, că am văzut știrea. Și a zis că e foarte greu, pentru că s-au spart foarte multe în capul lui, în ultimul timp, reproșuri, nu altceva, și dacă nu se câștigă cu Călărașiul etapa aceasta, acasă…. se poate întâmplat. E gata! Dacă Metaloglobus câștigă la Slobozia, în următoarea etapă, și Rapidul bate Călărașiul, ultima etapă ar fi cu Metaloglobus pe viață și pe moarte, unde prima șansă o are, totuși, Metaloglobus. Se joacă pe un teren sintetic și acolo sunt doi jucători care vor să arate că Rapidului a renunțat și nu i-a adus înapoi, frații Herea”, a spus Dinu Gheorghe.

Florin Manea, despre refuzul lui Pancu: ”A fost băiat deștept”

Florin Manea, intrat prin telefon în timpul emisiunii, spune că Daniel Pancu a fost ”băiat deștept” când a refuzat revenirea. E de părere că promovarea este ca și pierdută și în acest sezon, dar a adus în discuție și fostele probleme ale giuleștenilor, când el și Pancu erau la Rapid, în ediția trecută a Ligii 2.

”A fost băiat deștept, pentru că e foarte greu să mai facă ceva acum. Și hai să revin și la Daniel Pancu. Eu nu am nimic cu Daniel Pancu. Poate acum, după experiența de la Iași, șă-și fi dat și el seama că poate, câteodată, trebuie să mai asculte niște sfaturi, că nu le știm toți pe toate. Poate acum ar fi mai bun la Rapid decât a fost în timpul când am fost eu. Eu nu am spus niciodată că antrenorul Daniel Pancu este un antrenor slab. Dar, la momentul respectiv, a avut un orgoliu care pe mine m-a deranjat, de s-a ajuns la situația în care să fie nevoie să ascund că sunt jucătorii aduși de mine. Și poate asta a dus la acest eșec. Dar eu nu am spus niciodată că nu este o soluție pentru Rapid. Numai că în momentul ăla nu era.

Acum nu vreau să se supere pe mine ceilalți care au fost înainte, dar Daniel Pancu are o prestanță când intră în vestiar. Mă gândesc că le era mai frică de el decât de Nicu Grigore, de exemplu. Dar nu știu cât de mult ar fi putut să-i motiveze, pentru că echipa este blocată pshihic, din punctul meu de vedere. Chiar și la nivelul ăsta mai slab, pe care l-am avut față de anul trecut. Dar mai este un lucru îngrijorător. Niciun jucător de la Rapid în ultimii trei ani nu a progresat cu nimic. Eu când l-am adus pe Antonio Sefer, mi se părea un fotbalist extraordinar, cu niște calități extraordinare. Acum nu-l mai recunosc, cu poate că este același băiat pe care eu îl știu de la 15 ani, care are pasă finală, care avea șut. Acum nu-l mai recunosc. Anul trecut, Sefer ne-a câștigat vreo 5-6 meciuri, a fost decisiv în ele. Anul ăsta nu știu dacă a fost decisiv într-unul”, a spus Florin Manea la ProSport LIVE.

Florin Manea și Dinu Gheorghe nu cred că Mihai Iosif poate ”salva” sezonul Rapidului

Fostul director sportiv al Rapidului a vorbit și despre numirea lui Mihai Iosif în locul rămas vacant după demisia lui Nicolae Grigore. Manea nu crede că ”secundul” mai poate face ceva, mai ales că nu a arătat acest lucru nici în precedentul mandat de interimar, după demiterea lui Adrian Iencsi și instalarea lui Grigore.

”Mare lucru nu poate să facă, decât să încerce să le redea încredere, să încerce să readucă spiritul vechi. Am văzut o declarație a domnului Nicolescu, în care a spus că tactica era făcută de Nicu Grigore. Nu am nimic împotrivă, dar nu cred că meciurile alea pe care le-a câștigat Iosif le-a câștigat pe o tactică extraordinară. Pentru că nu am văzut nimic deosebit. Le-a câștigat pe emulație, pe modul lui de a transmite. Ăsta este singurul lucru pe care poate să-l încerce să facă, să readucă acea emulație”, e de părere Mihai Iosif.

Din experiența sa, nici Dinu Gheorghe nu crede că Iosif va reuși să promoveze echipa. E de părere că dacă giuleștenii vor reuși să urce în play-off, lotul de care dispun nu este unul care să se poată lupta apoi pentru Liga 1.

”Nu știu dacă Iosif are capacitatea să aducă la echipă motivație, entuziasm, pentru că el vine de acolo, dintre jucători, și antrenorii secunzi, întotdeauna în momentele astea grele, nu cred că se pot impune așa de ușor. Dar, să dea Dumnezeu, să fie bine. Eu zic că lucrurile sunt complicate. În momentul ăsta, trebuie o șansă foarte, foarte mare ca Rapidul să prindă play-off-ul. Nu contest numirea lui”, a spus și Dinu Gheorghe la ProSport LIVE.

Victor Angelescu și Andrei Nicolescu, șefii Rapidului, nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a intra în direct la ProSport LIVE să vorbească despre situația echipei.

Rapid e pe locul 11 în Liga 2, cu ultima șansă la accederea în play-off

Rapid e pe locul 11, cu 27 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus și CS Mioveni, care au golaveraj mai bun și stau mai sus în clasament, însă mai are, totuși, șanse la play-off. Distanța față de locul 6, ultimul care asigură accederea în grupa de promovare la finalul sezonului regular și pe care se află acum ”U” Cluj, cu 29 de puncte și cu un meci mai mult disputat, este de doar două puncte.

Speranțe pentru giuleșteni la play-off încă sunt, însă echipa trebuie să câștige ultimele două jocuri din sezonul regular și să aibă și norocul rezultatelor celorlalte contracandidate. În etapa următoare, Rapid joacă acasă cu Dunărea Călărași (21 martie, ora 19:00), iar apoi o întâlnește în deplasare pe Metaloglobus.

Ediția ProSport LIVE cu Dinu Gheorghe invitat:

https://www.youtube.com/watch?v=1ueBrbWIOGE

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-are-antrenor-principal-mihai-iosif-va-pregati-echipa-pana-la-finalul-sezonului-19174798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-decis-sa-si-dea-demisia-de-la-rapid-dupa-esecul-cu-unirea-slobozia-daniel-pancu-gata-de-revenirea-la-giulesteni-exclusiv-19174688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-angelescu-s-a-declarat-surprins-dupa-demisia-lui-nicolae-grigore-a-avut-toata-sustinerea-noastra-finantatorul-rapidului-spune-ca-echipa-a-ajuns-cu-cutitul-la-os-19174749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-echipe-se-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-niciuna-nu-este-sigura-de-clasarea-in-top-6-cum-arata-clasamentul-si-programul-meciurilor-cu-doua-etape-inainte-de-finalul-sezonulu-19174755

Marius ANGHEL 16 Mar. 2021, 09:15 Liga 2
Pe aceeași temă