Steaua își acoperă lipsurile din lot și cu jucători ”under”. Planurile lui Daniel Oprița pentru pregătirea sezonului următor de Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 12 Jun. 2023, 14:01 Liga 2
Steaua își acoperă lipsurile din lot și cu jucători ”under”. Planurile lui Daniel Oprița pentru pregătirea sezonului următor de Liga 2

Rămas fără o parte importantă din jucători după finalul sezonului trecut de Liga 2, Daniel Oprița a luat o decizie așteptată la Steaua, anume să aducă în lot și tineri de la echipele ”under” ale clubului.

Astfel, odată cu reluarea pregătirilor pentru următoarea stagiune de Liga 2, Daniel Oprița le va da șanse, în cantonament și nu numai, și unor jucători sub limită de vârstă, pentru a vedea măsura în care va putea miza pe ei în campionat. Trei jucători cel puțin poate promova antrenorul Stelei la prima echipă.

Daniel Oprița intenționează să aducă jucători ”under” la reunirea echipei Steaua

Coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori- Steaua, Ştefan Iovan, a recunoscut că a discutat cu Daniel Oprița și i-a numit pe tinerii pe care îl vrea sub comanda sa la reluarea pregătirilor. Răzvan Florea, Ianis Pletea și Marin Matei pot pleca alături de Steaua în cantonament, dar Florea și Pletea au mai fost testați de Daniel Oprița și până acum, chiar înainte de startul sezonului trecut, în vara lui 2022, în câteva partide amicale.

În același timp, antrenorul ”militarilor” vrea să le ofere șanse în continuare lui Alin Raicu și David Matei.

Cu Daniel Opriţa am vorbit, dar foarte puţin cu el şi mi-a spus despre nişte jucători care l-ar interesa din academia noastră, patru, cinci jucători. El îşi face o strategie, are mulţi jucători pe care i-a urmărit în ultimele luni şi cu ce a rămas, cu ce mai ia de la tineret şi ce aduce sper să facă o echipă competitivă şi să aibă performanţă ca în anii care au trecut.

Şi locul 2 a fost promovabil şi a făcut o treabă bună. Mă bucur foarte mult că patru, cinci jucători din academie să facă pregătirea pe 19 iunie cu echipa mare.

Aceştia vor fi Pletea Ianis, Marin Matei, David Matei, care a debutat pentru prima echipă, Răzvan Florea şi Alin Raicu (n.r. – și Alin Raicu a debutat pentru echipa mare a Stelei, 11 minute într-un meci din play-off)”, a declarat Ştefan Iovan, citat de Orange Sport.

Steaua trebuie să contureze lotul pentru sezonul următor cât mai repede

În această perioadă în care toate echipele de Liga 2 își fac strategiile pentru sezonul următor, Steaua a anunțat despărțirea de 16 jucători! Pentru stagiunea care vine vor avea loc schimbări importante de lot la formația din Ghencea, fiind anunțate, dintr-un foc, plecările.

De partea cealaltă, Bogdan Chipirliu, Horia Iancu, Walace Alves da Silva și Adrian Popa și-au dat acordul să fie parte din lot și pentru stagiunea următoare. În același timp, și antrenorul Daniel Oprița și-a dat acceptul să mai continue cel puțin un sezon la Steaua, deși situația lui era sub semnul întrebării.

Steaua se reunește peste o săptămână

Steaua a programat data la care se va reuni pentru pregătirea sezonului 2023/2024 de Liga 2. ”Militarii” vor avea prima ședință de antrenament după jumătatea lunii iunie, în ziua de 19 mai exact. În același timp, Steaua are și primele certitudini în privința fotbaliștilor care vor continua în Ghencea.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-risca-sa-fie-data-in-judecata-de-mai-multi-fotbalisti-19274748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-liga-2-la-actiunea-nationalei-romaniei-u18-19274723

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecat-de-la-steaua-darius-oroian-a-ajuns-in-superliga-19274615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-privati-sunt-interesati-sa-se-asocieze-cu-steaua-pentru-a-scapa-de-interdictia-la-promovare-au-fost-inaintate-oferte-exclusiv-19274358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revolutie-in-ghencea-steaua-schimba-liniile-pentru-sezonul-urmator-adrian-bumbescu-unii-au-imbatranit-altii-au-jucat-mai-slab-legenda-militarilor-despre-demer-19274345

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Jun. 2023, 14:01 Liga 2
Pe aceeași temă