Reacția lui Daniel Oprița după ce Steaua a obținut meritul sportiv de a juca în SuperLigă: ”Realizările jucătorilor sunt peste puterile lor, înseamnă că și-au dorit mult”. Exercițiu de imaginație pentru sezonul următor

Andrei PASCU 17 May. 2023, 17:33 Liga 2
Reacția lui Daniel Oprița după ce Steaua a obținut meritul sportiv de a juca în SuperLigă: ”Realizările jucătorilor sunt peste puterile lor, înseamnă că și-au dorit mult”. Exercițiu de imaginație pentru sezonul următor

Steaua are garantat, pe cale sportivă, locul 2 în play-off-ul Ligii 2 și, în mod teoretic, ar trebui să joace în prima ligă din sezonul care urmează. Acest aspect nu este însă posibil din cauza organizării clubului, iar Daniel Oprița a vorbit despre situația în care se găsește echipa pe care o antrenează.

Daniel Oprița, mulțumit de parcursul din acest sezon avut de Steaua

După ce Gloria Buzău a învins, marți seară, SC Oțelul, scor 1-0, Steaua este sigură de locul 2 la finalul întrecerii, iar Daniel Oprița este mulțumit de imaginea de ansamblu a modului în care s-a desfășurat sezonul, chiar dacă a recunoscut că ar fi vrut ca această clasare să nu vină în urma unor eșecuri rușinoase în ultima perioadă.

Daniel Oprița este mândru de realizările de până acum de la Steaua și a făcut un exercițiu de imaginație cu privire la ce se poate întâmpla din vară, când e posibil ca el să nu mai continue la club.

Vrea să vadă dacă, înlocuitorul său, indiferent de cine va fi vorba, va reuși să formeze un lot competitiv de Liga 2 în contextul în care e posibil ca Steaua să nu aibă drept de promovare nici pentru stagiunea 2023/2024.

Daniel Oprița, după ce Steaua și-a asigurat locul 2 în play-off-ul de Liga 2: ”Eu și jucătorii ne-am îndeplinit obiectivul”

Oprița prevede un sezon viitor în care Steaua va trage pentru calificarea în play-off, mai ales că din lotul actual mai rămân sub contract mai puțin de 10 jucători.

Noi lăsăm echipa pe locul 2, eu și băieții. Îmi pare rău că nu am bifat clasarea asta cu jocuri mai bune, dar vreau să mă bucur de această realizare. Cred că era greu să terminăm peste Iași, la bugetul pe care l-a avut. Am terminat imediat după Poli Iași.

Eu și jucătorii ne-am îndeplinit obiectivul. Dacă anumite persoane consideră că e prea puțin, asta este. Anumiți jucători au făcut mai mult decât locul din clasament pe care îl puteam obține. Sunt peste puterile lor realizările, iar asta înseamnă că și-au dorit, au luptat să ducă echipa aici. Eu cred că sunt echipe cu situații financiare mai bune și nici măcar nu au prins play-off-ul.

Am sunat echipe din Liga 2 pentru anumiți jucători și când am auzit ce salarii au și cât au cerut, m-am dezumflat. Dacă e de părere cineva că sunt salarii mari la noi… .

Eu aș lăsa echipa acum! Vreau să văd echipa pentru sezonul următor, ce jucători ar putea să aducă și dacă ar putea prinde play-off-ului. Să văd ce jucători ar putea convinge să vină și să realizeze nu ce am realizat eu, locul 2, ci locul 6”, a spus Daniel Oprița în emisiunea Națiunea Stelistă.

Steaua încheie sezonul în Ghencea, contra Gloriei Buzău

Steaua este pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 49 de puncte, la opt puncte de formația lui Leontin Grozavu, Politehnica Iași, care va juca din vară în SuperLigă, obținând de câteva etape biletele.

După jocul cu Dinamo, scor 0-3, Steaua a ajuns la cinci meciuri la rând fără succes, perioadă în care a luat doar două puncte. A făcut 1-1 cu Unirea Dej și 1-1 cu SC Oțelul, dar a mai cedat și în duelurile cu Gloria Buzău, scor 0-1, și Poli Iași, scor 1-5.

În ultima rundă, Steaua joacă acasă cu Gloria Buzău, echipă încă în lupta pentru calificarea în barajul pentru promovare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-atacurile-dintre-florin-talpan-si-daniel-oprita-clubul-nu-poate-tolera-actiuni-care-aduc-prejudicii-de-imagine-celui-mai-mare-brand-sportiv-din-romania-19271440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/managerul-stelei-l-a-sustinut-pe-daniel-oprita-in-fata-lui-florin-talpan-si-a-intrat-si-el-in-gura-juristului-il-dau-afara-si-pe-el-daca-as-fi-comandantul-clubului-pai-nu-19271315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/deniz-giafer-decisiv-in-dinamo-steaua-19271249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-ultras-dinamo-steaua-3-0-cu-20-000-de-suporteri-pe-arena-nationala-cainii-s-au-impus-prin-coregrafie-ros-albastrii-prin-pirotehnie-toate-mesajele-derby-ului-19271253

Andrei PASCU 17 May. 2023, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă