Daniel Oprița avertizează conducerea Stelei! El și mai mulți fotbaliști ”amenință” cu plecarea: ”Așa a fost discuția atunci”

Răzvan STÎNGĂ 12 Apr. 2023, 20:21 Liga 2
Daniel Oprița avertizează conducerea Stelei! El și mai mulți fotbaliști ”amenință” cu plecarea: ”Așa a fost discuția atunci”

Antrenorul Daniel Oprița și jucătorii au tot lăsat de înțeles, direct sau indirect, în acest sezon, prin anumite declarații, că sunt nemulțumiți de faptul că oamenii din conducerea clubului Steaua nu reușesc să îndeplinească acele puncte care să faciliteze dreptul juridic de promovare în SuperLiga României.

Daniel Oprița, anunț care îngrijorează: ia în calcul plecarea de la Steaua. Anumiți jucători pot face la fel

Daniel Oprița a declarat recent că e greu să mai continue din vară, chiar dacă după eșecul de la Galați, cu SC Oțelul, lua în calcul plecarea încă de acum, nemulțumit de modul în care au evoluat jucătorii. Acum e vorba de organizarea Stelei, dacă va reuși să atragă investitori privați sau să facă demersuri pentru schimbarea Legii Sportului.

Problema e că și anumiți jucători iau în calcul plecarea de la Steaua, după cum a lăsat de înțeles Oprița, care a fost nemulțumit și de evoluția din partida cu Poli Iași, terminată la egalitate, 2-2.

Daniel Oprița ”amenință” că poate pleca de la Steaua

Poate că fotbaliștii nu se mai concentrează în play-off și din cauza faptului că știu că, orice vor face, Steaua va continua tot în Liga 2. Oricum, la finalul întrecerii, Oprița va sta de vorbă cu conducerea și există posibilitatea să plece din vară, dacă nu va fi obținut dreptul de a juca în SuperLiga României.

La meciul cu Iași, jucătorii au fost greșeli pe care cu greu mi le explic. Nu știu de ce nu vine mai multă lume la meciuri. Am mai spus-o, sunt supărat din cauza asta. Pretențiile sunt mari, încercăm să facem tot ce ține de noi.

Dar și în Liga a 2-a ar putea să vină suporterii, mai ales că acum a fost meci între locul 1 și locul 2, dar era stadionul gol. Poate că sunt suporteri care vor mai mult, vor în SuperLigă.

(N.r. – Despre dreptul de promovare) Nu știu dacă poate conducerea să facă mai mult decât a făcut până acum. Mai discut cu domnul comandant, știu că a făcut toate demersurile (n.r. – pentru ca Steaua să obțină dreptul de promovare în prima ligă).

Mai am încă un an de contract din vară. E o situație dificilă, și eu vreau mai mult! O să discutăm din vară, sperăm și așteptăm să se rezolve ceva.

E destul de greu să mai continuăm în sezonul următor (n.r. – dacă echipa nu are drept de promovare), nu doar eu, ci și jucătorii. La începutul sezonului, ne-au spus că se va rezolva cu promovarea, așa a fost discuția atunci”, a spus Daniel Oprița pentru Digi Sport.

Adrian Popa s-a răzgândit și tinde să rămână la Steaua indiferent de situație

În urma celor spuse de Daniel Oprița, trebuie reamintit că Adrian Popa ia în calcul să evolueze și în sezonul care vine la Steaua! Deși echipa nu are drept de promovare în SuperLiga României, mijlocașul nu mai judecă astfel situația, fiind dispus să prelungească înțelegerea și din vară, când expiră actuala.

Deși Adrian Popa afirma lunile trecute că e posibil să plece de la Steaua la finalul campionatului, dacă nu se va obține dreptul juridic de promovare, acum e dispus nu numai să semneze un nou contract, ci să își încheie cariera la formația din Ghencea.

Ajuns la 34 de ani, mijlocașul este pe finalul carierei, iar probabil în vară va parafa ultimul său contract de fotbalist. Cu siguranță clubul îi va da această posibilitate, dat fiind faptul că a fost unul dintre cei mai buni jucători din lot până la ora actuală.

”(N.r. – Dacă va continua la Steaua și din vară) E prematur să spun. Nu mi-ar conveni să mai stau încă un sezon fără să avem drept de promovare, însă cred că, de la vară, dacă nu se va schimba Legea Sportului, știu că se fac deja demersuri să existe dreptul legal de a promova în următorul sezon și fără schimbarea Legii Sportului.

Pentru sezonul acesta ar fi trebuit făcute până la data de 1 august demersuri, când a început campionatul. Nu se pot face retroactiv”, a declarat Adrian Popa la începutul anului, dar ulterior s-a răzgândit. Iată ce spunea la începutul lunii martie:

Eu am spus-o de când am venit aici și nu-mi schimb părerea. Îmi doresc să-mi închei cariera aici, dar nu ține numai de mine.

Iau totul pas cu pas, mă gândesc doar la cum să fac să fiu cât mai bun. Trebuie să fiu sănătos în primul rând și să am evoluții cât mai bune meci de meci, iar la final, când se va termina sezonul, vom vedea ce se va întâmpla”.

Steaua poate termina pe loc promovabil sau de baraj pentru al doilea an la rând

Steaua a terminat sezonul regular pe locul 1 în Liga 2 și a continuat să fie lider și după startul play-off-ului, după prima etapă. Avea 43 de puncte, acumulate în urma a 13 victorii, patru egaluri și trei înfrângeri, depășind locul 2, Poli Iași, la golaveraj, și având șapte puncte peste locul 3, SC Oțelul.

Însă, înainte de etapa a 4-a, Steaua e pe locul 2, cu 44 de puncte, la un punct de liderul Poli Iași. În grupa pentru promovare, echipa lui Daniel Oprița a înregistrat o victorie, 3-0 cu Unirea Dej pe teren propriu, un eșec, 2-3 cu SC Oțelul în deplasare, și o remiză, 2-2 cu Poli Iași pe teren propriu.

”Militarii” sunt pentru al doilea an la rând cu șanse la loc direct promovabil sportiv sau de baraj. Anul trecut au terminat pe poziție de baraj, dar a fost trimisă următoarea clasată sub ei, Concordia Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/steliano-filip-vorbeste-in-premiera-despre-scandalul-pariurilor-anchetat-de-frf-mi-au-fost-oferiti-bani-pentru-a-lua-cartonase-nu-a-fost-an-in-cariera-mea-sa-nu-se-intample-asa-ceva-in-19266449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-primeste-vizita-formatiei-concordia-chiajna-19266458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-amical-cu-unirea-bascov-19266444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-ajutata-de-uta-si-incurcata-de-poli-timisoara-inaintea-meciului-capital-cu-progresul-spartac-iulian-muntean-daca-nu-castigam-inseamna-ca-nu-meritam-sa-ramanem-in-liga-2-19266438

Răzvan STÎNGĂ 12 Apr. 2023, 20:21 Liga 2
Pe aceeași temă