Daniel Oprița ar fi vrut mai multe puncte pentru Steaua la finalul anului, a stabilit data reunirii și unde își dorește să meargă în cantonament. Mesajul pentru jucătorii pe care nu-i mai vrea în lot și posturile în care vizează achiziții

Marius ANGHEL 10 Dec. 2021, 18:19 Liga 2
Daniel Oprița ar fi vrut mai multe puncte pentru Steaua la finalul anului, a stabilit data reunirii și unde își dorește să meargă în cantonament. Mesajul pentru jucătorii pe care nu-i mai vrea în lot și posturile în care vizează achiziții

Steaua a disputat ieri, 9 decembrie, un amical cu Retezatul Hațeg, câștigat în Ghencea cu 3-0, iar apoi echipa antrenată de Daniel Oprița a intrat în vacanță, una care se va întinde până aproape de mijlocul lunii ianuarie, atunci când majoritatea formațiilor din Liga 2 își reiau pregătirea pentru partea a doua a sezonului.

Daniel Oprița ar fi vrut mai multe puncte la finalul anului: ”Mai puteam să luăm cel puțin cinci-șase”

După jocul cu liderul din Liga a 4-a Hunedoara, antrenorul Stelei a tras o scurtă concluzie despre evoluția echipei sale în această primă parte a campionatului în care s-a promovat în primăvară.

Steaua se clasează la finalul a 16 etape, cu trei runde înainte de încheierea sezonului regular, pe locul 6, cu 28 de puncte, fiind la egalitate cu FC Buzău, clasată pe locul 5 datorită golaverajului mai bun: 39-12 față de 20-11. ”Militarii” au patru remize și patru eșecuri pe lângă cele opt victorii, iar Daniel Oprița consideră că în unele jocuri se putea obține mai mult.

”Se putea mai bine. Mai puteam să luăm cel puțin cinci-șase pentru, pentru că practic le-am avut în mână. Au fost jocuri în care am controlat sau cum a fost la Timișoara, când am pierdut pe final, cu Astra, cu Șelimbăr acasă, când puteam să luăm toate punctele. Chiar și cu ”U” Cluj puteam să facem un rezultat de egalitate. Dar, asta e! Dacă punctele astea le avem, poate pe astea le-am meritat și sperăm ca în anul următor să reușim să câștigăm cele trei meciuri care sunt la început pentru a ne asigura intrarea în play-off”, a spus Oprița la microfonul Steaua TV.

În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, Steaua mai are meciuri cu Unirea Constanța (locul 17, deplasare, 26 februarie), Poli Iași (locul 12, acasă, 5 martie) și Metaloglobus (locul 11, deplasare, 12 martie). La prima vedere, echipa din Ghencea are un program mai ușor decât are FC Buzău, echipă cu care este la egalitate de puncte și alături de care luptă pentru a nu fi depășite de FK Csikszereda, singura care într-adevăr le poate pune în pericol prezența în Top 6, deci în play-off. Ciucanii au cel mai ușor program, urmând să întâlnească trei nou-promovate.

Steaua se reunește la 10 ianuarie. Oprița vrea ca unul dintre cantonamente să aibă loc în Antalya

Jucătorii Stelei vor avea o lună de vacanță, reunirea urmând să aibă loc la data de 10 ianuarie 2022. Oprița își dorește două cantonamente, unul în țară și altul în Turcia.

”Astăzi a fost ultima zi de pregătire. Ne vom reuni pe 10 ianuarie, după care vom face un cantonament ori aici, ori la Forban, primul cantonament, după care sperăm să plecăm și noi în Antalya, pentru al doilea cantonament. Sunt discuții”, a spus antrenorul Stelei.

Întrebat despre cum consideră evoluția din acest sezon a lui Ștefan Pacionel (22 de ani), jucător achiziționat la începutul anului de la Progresul Spartac, deși suporterii se așteptau la evolutii mai bune ale fratelui său, Emilian (20 de ani), care a impresionat mai mult în campionatul trecut. Acum, în Liga 2, Ștefan s-a remarcat mai mult.

”L-am urmărit la Progresul Spartac, e un jucător tânăr, de perspectivă, care ne-a ajutat în acest sezon și care sper să crească de la meci la meci, pentru că poate mai mult. Ne punem speranțe în el și îl așteptăm și pe cel mic (n.r. – fratele său, Emilian). E, totuși, mai tânăr, trecerea de la Liga a 3-a e altceva, un alt nivel, dar e un jucător cu calități, care poate să crească și o să fie ce trebuie”, a comentat Oprița.

Ștefan Pacionel a evoluat în 10 meciuri (612 minute) pentru Steaua în acest campionat, în opt ca titular, în timp ce Emilian Pacionel a prins 8 partide (423 minute), în cinci dintre ele începând ca titular. Niciunul nu a înscris.

Oprița nu a avut sânge să spună public jucătorii pe care nu-i mai vrea: ”Asta este! Sper să înțeleagă că nu e nimic personal cu niciunul dintre ei”

Daniel Oprița nu și-a asumat să comunice public numele jucătorilor pe care nu-i mai vrea în lot, transmițând că a trimis conducerii lista cu cei de care nu mai are nevoie.

”O să fie discuții, o să plece câțiva jucători, nu pot să-i spun eu acum. O să discute conducerea cu ei. Eu le-am dat o listă, ei trebuie să discute pentru rezilierea contractelor. Asta este, vin și momente din acestea, în care trebuie să ne despărțim. Sper să înțeleagă că nu e nimic personal cu niciunul dintre ei, dar trebuie să ne întărim și să aducem jucători noi la echipă

Nu m-au mulțumit (n.r. – francezii Kevin Yoke şi Mazire Soula). Căutăm ceva mai bun. Sper să găsim și în țară, și în străinătate. Suntem în discuții cu câțiva jucători și din țară, și din străinătate. Urmăresc în continuare, îmi trimit impresarii să-i urmăresc. Sper ca luna asta să mă decid la trei-patru jucători”, a spus Oprița despre plecări și jucătorii avuți în probe în ultima perioadă.

Între timp, clubul Steaua a anunțat că a ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu portarul Mario Enache (19 ani) și atacantul Cezar Gherghiceanu (20 de ani). Primul se întoarce la ”FC U” Craiova, de unde a fost împrumutat în vară, după ce a prins doar un meci în tricoul Stelei în Liga 2, în timp ce al doilea nu a fost utilizat deloc în campionat.

Cu siguranță, numărul jucătorilor care se vor despărți de Steaua va fi mai mare. Bactăr a prins doar un meci, Morariu nu a jucat deloc, iar Călințaru și Zaharia sunt sub așteptări, cu doar opt, respectiv nouă prezențe în acest sezon. Echipa bucureșteană are un lot îmbătrânit, în ciuda faptului că nu are ca obiectiv promovarea, iar de retrogradat nu poate fi vorba. De exemplu, Liviu Băjenaru va împlini 39 de ani în luna mai.

Vrea marcatori și juniori!

Despre achiziții, Oprița spune că își dorește în special jucători ofensivi, marcatori, dar și că este asaltat de impresari cu filmulețe.

”În faza de atac, în primul rând, trebuie să găsim jucători, jucători și de creație, marcatori. Asta căutăm în primul rând. Un junior, doi juniori, acolo, să avem mai multe soluții”, a spus Oprița despre ce noi jucători și-ar dori în lot.

În actuala ofensivă a Stelei cu care a încheiat prima parte a sezonului, Remus Chipirliu (29 de ani), cu 8 goluri în 14 meciuri, este cel mai important jucător. Privind statisticile, Vasile Buhăescu (33 de ani) îl urmează, cu 5 goluri în 12 jocuri. Dragoș Huiban (31 de ani) are doar 2 goluri în 15 meciuri, fiind sub mijlocașul Florin Răsdan (26 de ani), cu 3 goluri în 15 jocuri. Adi Popa (33 de ani) are 7 prezențe pe teren și niciun gol, în timp ce tinerii Alexandru Donose (17 ani) și Andrei Zătreanu (18 ani) nu prea au fost luați în seamă de Oprița, din moment ce au prin doar trei prezențe pe teren în acest sezon.

Steaua are doar 20 de goluri marcate în 16 meciuri, fiind pe locul 7 în Liga 2 la acest capitol, la egalitate cu Poli Iași (locul 12). În apărarea în care Walace Alves da Silva (32 de ani) a fost integralist în toate cele 16 meciuri, iar Darius Oroian (18 ani) a prins și el toate cele 16 jocuri, însă în doar 12 a început ca titular, Steaua a cedat de 11 ori, având a treia cea mai bună apărare din campionat, după Petrolul (5 goluri primite) și Concordia Chiajna (6 goluri primite).

https://www.youtube.com/watch?v=sxjBSUlKFl8

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-plecari-dintr-un-foc-de-la-steaua-daniel-oprita-a-renuntat-la-mario-enache-si-cezar-gherghiceanu-19213945

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-facut-o-fapta-buna-cu-retezatul-hateg-daniel-oprita-a-urmarit-cativa-tineri-jucatori-aflati-in-probe-dar-a-dezvaluit-adevaratul-motiv-al-meciului-in-primul-rand-ne-bucuram-ca-am-p-19213860

Marius ANGHEL 10 Dec. 2021, 18:19 Liga 2
Pe aceeași temă