Daniel Oprița a readus Steaua pe linia de plutire. Culisele victoriei clare cu Concordia Chiajna și reacția de gentleman față de opinia lui Ianis Zicu

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2022, 20:33 Liga 2

Steaua a bifat un succes foarte important cu Concordia Chiajna, scor 3-0, dar Daniel Oprița a abordat diferit meciul în contextul celor întâmplate în rundele trecute din Liga 2, când echipa nu a reușit să ia prea multe puncte. Antrenorul a preferat să sacrifice spectacolul, dar Steaua să se aleagă cu victoria.

Oprița a recunoscut la finalul partidei, la interviuri, că și-a atins obiectivul cu Concordia Chiajna, dorind neapărat victoria și Steaua să se distanțeze de ilfoveni în clasament. Acest lucru s-a și întâmplat, astfel că formația din Ghencea pare, în acest moment, sigură de locul 4.

Daniel Oprița: ”Am sacrificat puțin spectacolul, am jucat la rezultat”

Poate mai mult ca în alte confruntări, jucătorii Stelei au încercat șuturile de la distanță și au avut câștig de cauză. Au încercat mai mult poarta și, drept dovadă, au punctat de trei ori contra formației lui Ianis Zicu.

Oprița a mai afirmat că a analizat bine Concordia Chiajna în rundele trecute și că a profitat de anumite minusuri pe care le are. Steaua a așteptat greșelile jucătorilor ilfoveni și a profitat cât a putut de ele.

O victorie importantă, ne bucurăm că am câștigat. Am sacrificat puțin spectacolul, am jucat la rezultat. Asta am vorbit cu băieții, să stăm bine în teren, să blocăm toate culoarele și să așteptăm erorile lor. Am făcut lucrul acesta foarte bine, nu i-am lăsat să aibă foarte multe ocazii, a fost un meci pe care trebuia să îl câștigăm și l-am jucat la rezultat.

E bine că am luat puncte, a fost mai puțin spectaculos meciul, dar am încercat să câștigăm, să stăm bine în teren. În meciurile trecute am jucat bine dar nu am luat puncte.

Tot timpul le spun jucătorilor să încerce șuturile de la distanță. Au reușit, au făcut un meci bun și cei care au intrat din primul minut, și cei care au intrat pe parcurs. Sunt mulțumit, am intrat foarte bine în meci și îi felicit”, a declarat Daniel Oprița pentru televiziunile care transmit Liga 2.

Daniel Oprița nu a făcut diferențe când a venit vorba de laude

Adrian Popa a fost omul confruntării Steaua – Concordia Chiajna. A marcat de două ori, dar Daniel Oprița nu a vrut să facă diferențieri. L-a lăudat pe mijlocaș, pe care speră să îl vadă la un potențial asemănător și în rundele care mai sunt de jucat, dar și pe ceilalți fotbaliști, și pe cei care au intrat din primul minut, dar și pe cei care au intrat pe teren pe parcurs.

Mulțumit de toți, dar și de Adi Popa pentru că a marcat două goluri. A alergat foarte mult, la fel ca toți jucătorii. Felicit toți jucătorii”, a mai punctat Daniel Oprița, care vrea să îngroape securea războiului cu Concordia Chiajna, cu Ianis Zicu.

Daniel Oprița a comentat elegant reacția lui Ianis Zicu despre dreptul Stelei de promovare

Oprița nu a vrut să vorbească în termeni duri la adresa omologului său, care a punctat, zilele trecute, că nu e normal ca Steaua să primească dreptul juridic de promovare în Liga 1 pe parcursul campionatului.

”Principalul” roș-albaștrilor i-a dat dreptate, dintr-o anumită perspectivă, lui Ianis Zicu, că e normal să fie subiectiv, pro echipei pe care o pregătește:

Am mai spus-o, e dreptul lui, fiecare ține cu echipa unde activează și nu vreau să comentez declarațiile. E părerea lui, are dreptul să spună ce vrea, așa că eu trebuie să îmi văd de echipa mea. Vedem mai departe ce va fi cu promovarea”.

Meci greu pentru Steaua în runda următoare, cu Petrolul

Pentru Steaua urmează un meci foarte, foarte complicat, cu Petrolul, pe ”Ilie Oană”. Oprița se așteaptă la o atmosferă incendiară la Ploiești și e convins că va fi un derby ca pe vremuri.

Ne așteptăm să fim primiți așa cum trebuie (n.r. – într-o atmosferă ostilă). Sperăm să fie un spectacol, cu suporteri, pe un stadion frumos. Nu poate să fie decât spectacol și sper să ne bucurăm de fotbal”, a încheiat Daniel Oprița.

Remus Chipirliu și Adrian Popa au adus victoria Stelei în partida cu Concordia Chiajna

Steaua a învins Concordia Chiajna datorită golurilor lui Remus Chipirliu, din minutul 38, și Adrian Popa, din minutele 68 și 80. A fost prima dată în acest sezon când una dintre cele două se impune în meciul direct, în sezonul regular și în turul play-off-ului fiind contabilizate două remize, 0-0 și 2-2.

  • Daniel Oprița a trimis următoarea formulă în partida cu Concordia Chiajna: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beţa, Al. Zaharia – Enceanu (Măd. Mihăescu 59′), Val. Bărbulescu (Fl. Răsdan 85′) – Ad. Popa, Cl. Dragu (Șt. Pacionel 59′), Em. Pacionel (Donose 85′) – Chipirliu (Buhăescu 75′);
    Rezerve neutilizate: C. Sandu – Rob. Neacșu, St. Drăghici, Bactăr;

Steaua e pe locul 4 în grupa pentru promovarea în Liga 2, cu 45 de puncte. Are un avans de cinci puncte peste locul 5, Concordia Chiajna, dar are cu șase puncte mai puțin decât locul 3, ”U” Cluj, care încă nu a jucat în această rundă a 6-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-spalat-din-pacate-victorie-categorica-impotriva-concordiei-chiajna-si-locul-4-aproape-asigurat-adrian-popa-a-facut-spectacol-am-acoperit-o-parte-din-rusinea-de-etapa-trecuta-19228653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-concordia-chiajna-joaca-de-la-ora-1600-in-precedentele-doua-meciuri-din-acest-sezon-cele-doua-echipe-au-inregistrat-remize-19228529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-in-cea-mai-delicata-situatie-ca-antrenor-la-concordia-nu-m-am-intalnit-cu-ea-pana-acum-antrenorul-nu-mai-face-calcule-pentru-promovare-la-cum-aratam-nu-avem-19228661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-stelei-banner-la-adresa-lui-ianis-zicu-dupa-ce-si-a-spus-parerea-despre-dreptul-la-promovare-al-echipei-din-ghencea-raspunsul-antrenorului-concordiei-19228629

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2022, 20:33 Liga 2
Pe aceeași temă