Ianis Zicu nu vrea să audă că Steaua va obține dreptul de promovare în Liga 1: ”Dacă era Recea, se schimba regulamentul?”. Antrenorul Concordiei Chiajna s-a aprins: ”Se întâmplă asta pentru că e Steaua”

Răzvan STÎNGĂ 19 Apr. 2022, 14:45 Liga 2
Ianis Zicu nu vrea să audă că Steaua va obține dreptul de promovare în Liga 1: ”Dacă era Recea, se schimba regulamentul?”. Antrenorul Concordiei Chiajna s-a aprins: ”Se întâmplă asta pentru că e Steaua”

Toate demersurile Stelei de a încerca să promoveze în Liga 1 încă din acest sezon nu lasă fără reacții adversarele din play-off-ul Ligii 2. Mai nou, și Ianis Zicu a reacționat în privința formației pregătite de Daniel Oprița, considerând că o schimbare de regulament în timpul sezonului ar fi incorectă.

Ianis Zicu, categoric la adresa dreptului echipei Steaua de a promova în Liga 1

Chiar dacă nu crede că regulamentul se poate schimba de pe o zi pe alta, Ianis Zicu, antrenorul Concordiei Chiajna, e de părere că astfel de discuții, despre dreptul de promovare în Liga 1 al unui club de drept public, nu ar fi avut loc dacă, de exemplu, în locul Stelei s-ar fi aflat o echipă fără tradiție, mai mică, așa cum au tot fost în Liga 2 anii trecuți, dar nu s-a făcut la fel de mare tam-tam.

Federația Română de Fotbal, prin Răzvan Burleanu, a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că nu se pune problema ca Steaua să promoveze în Liga 1 în condițiile date, așa cum arată regulamentul intern în acest moment, chiar dacă va termina pe un loc promovabil, iar Ianis Zicu s-a legat chiar și de acest detaliu.

Ianis Zicu: ”Dacă era Recea, se schimba regulamentul?”

Dacă lucrurile vor rămâne așa, atunci echipa lui Zicu, Concordia Chiajna, are șanse foarte, foarte mari să termine pe locul 4 și să joace un baraj de menținere-promovare cu un club din Liga 1.

”Regulamentul e clar, Steaua nu are drept de promovare, asta e! Să schimbă regulamentul pentru că e Steaua? Dacă era Recea, nu vreau să jignesc pe nimeni, se schimba regulamentul? Nu! Pentru că e Steaua! Sper ca lucrurile să fie clare, așa cum au spus și cei de la FRF.

Nu cred că trebuie să existe vreo discuție. La anul nu știu ce se va întâmpla, dar asta e problema lor. Până atunci nu cred că se va întâmpla nimic”, a spus Ianis Zicu despre situația Stelei, la microfonul DigiSport, la finalul partidei dintre ”U” Cluj – Concordia Chiajna, scor 3-1.

  • Locul 4 din play-off-ul Ligii 2 va merge la baraj de promovare cu clasata pe poziția a 7-a în play-out-ul Ligii 1, pe care în acest moment se află Chindia Târgoviște. Chindia, Mioveni și UTA sunt echipele care se luptă pentru evitarea acestei poziții a 7-a.

Pe de altă parte, Concordia Chiajna este una dintre echipele pe care steliștii și ceilalți contestatari ai actualei legi a sportului o arată cu degetul, drept exemplu, fiindcă este susținută financiar numai cu bani publici, de către primăria Chiajna, însă, cu toate acestea, are drept de promovare. Forma sa juridică, însă, îi permite acest lucru, nefiind un club de drept public, ci unul privat.

Steaua și Concordia Chiajna se întâlnesc în runda următoare

Steaua ocupă chiar locul 4 în acest moment, în play-off-ul Ligii 2, cu 42 de puncte, cu două mai mult decât Concordia Chiajna, ocupanta poziției următoare, a 5-a. Pe 6, cu șanse destul de mici la locul 4, se află Unirea Slobozia, cu 35 de puncte.

Steaua și Concordia Chiajna chiar se vor întâlni în runda următoare, prima a returului grupei pentru promovare, în Ghencea, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 16:00. În turul play-off-ului, scorul a fost egal, 2-2, iar în sezonul regular a fost tot remiză, scor 0-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 19 Apr. 2022, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă