Daniel Oprița a radiat de fericire după victoria Stelei la Târgu Jiu: ”Au fost extraordinari. Scorul putea fi mult mai mare, dar sunt mulţumit.” Cum a explicat multiplele schimbări făcute în primul ”11”

Marius ANGHEL 11 Aug. 2021, 11:24 Liga 2

Steaua este una dintre cele șase echipe din actualul sezon de Liga 2 cu un start perfect de campionat. Primele două meciuri i-au adus tot atâtea victorii. După 1-0 acasă cu FK Csikszereda, trupa antrenată de Daniel Oprița a trecut și de Viitorul Pandurii, cu 2-0, în deplasare. Ambele goluri cu gorjenii au fost reușite de Florin Răsdan.

Daniel Oprița, după victoria de la Târgu Jiu: ”Au fost extraordinari, au jucat aproape perfect”

Steaua a controlat meciul de la Târgu Jiu în totalitate, a avut mai multe ocazii de a înscrie, însă a marcat câte o dată pe repriză. A deschis scorul în minutul 23, când, după o diagonală a lui Mihăescu și o pătrundere în careu pe stânga și o centrare a lui Adrian Ilie, Florin Răsdan a finalizat din plonjon, din 5 metri central, cu latul, sub transversală. Ulterior, jocul ofensiv bun arătat de ”militari” a adus un nou gol în partea secundă a întâlnirii, în minutul 65, când, după o pasă pe poziție viitoare a lui Chipirliu, Răsdan a pătruns în careu, ușor în dreapta, și a finalizat cu un șut la colțul lung.

După fluierul final, urmat apoi de câteva minute bune în care jucătorii Stelei au mers pe peluză și au cântat alături de galeria numeroasă care i-a încurajat pe toată durata partidei, antrenorul Daniel Oprița a vorbit numai în termeni laudativi despre elevii săi.

”Au făcut un meci foarte bun, au fost extraordinari, au jucat aproape perfect. Scorul putea fi mult mai mare, dar sunt mulţumit. Aşa îi vreau la fiecare meci, am arătat ca o echipă matură. Sper să rămânem cu picioarele pe pământ şi să o ţinem tot aşa”, a spus, citat de DigiSport, Oprița, care în ziua meciului a aniversat împlinirea a 40 de ani.

De altfel, cele două goluri marcate de Steaua i-au fost dedicate de jucători lui Oprița.

Oprița a schimbat șase jucători în primul ”11”. ”Cine a spus că nu avem un lot valoros…”

Față de meciul trecut, primul din Liga 2, acasă cu FK Csikszereda, Daniel Oprița a efectuat șase schimbări în primul ”11”. La Târgu Jiu au rămas titulari doar Bălbărău, Walace, Ilie, Ștefan Pacionel și Huiban dintre cei care au început partida cu ciucanii. Au trecut rezerve Călințaru, Bactăr, Zătreanu, Bărbulescu, Zaharia și Buhăescu, în locul lor fiind introduși acum titulari Oroian, Beța, Răsdan, Mihăescu, Emanuel Pacionel și Chipirliu.

În schimb, Cristian Lupuț a avut un singur jucător schimbat în primul ”11” față de meciul de la Brașov, pe Țegle în locul lui Brînzan.

”Aş vrea să vorbesc după ce se termină campionatul regulat despre acest lot. Eu îmi cunosc foarte bine jucătorii şi lotul. Cine a spus că nu avem un lot valoros… Mă uit pe bancă şi am soluţii. O să schimb şi sâmbătă, le-am spus că îmi dau dureri de cap, în sensul pozitiv. Sunt jucători importanţi care n-au prins lotul”, a vorbit Oprița despre multele schimbări făcute în echipa de start față de primul joc.

Florin Răsdan i-a dedicat golurile lui Daniel Oprița

Antrenorul Stelei a vorbit și despre marcatorul celor două goluri cu Viitorul Pandurii. Dacă în partida cu FK Csikszereda Florin Răsdan era introdus la pauză în locul lui Alexandru Zaharia, la Târgu Jiu a început titular, cu banderola de căpitan pe braț în lipsa lui Valentin Bărbulescu, pe care i-a cedat-o de la începutul reprizei secunde, și a fost înlocuit în minutul 80, cu Robert Neacșu. Neașcu avea să aibă două mari ocazii în aceeași fază, în minutul 85, însă nu l-a putut învinge pe portarul Moga din fața careului mic.

”Răsdan e un jucător care munceşte foarte mult, îşi face foarte bine treaba. Sunt mulţumit de toţi. Am vrut să câştig, să fie sănătate şi mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut”, a mai spus Opriţa la finalul jocului de la Târgu Jiu.

  • Steaua cu Viitorul Pandurii: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan (cpt.)(Rob. Neacșu 80′), Măd. Mihăescu (Băjenaru 80′), Șt. Pacionel (Val. Bărbulescu 46′), Em. Pacionel (Al. Zaharia 70′) – Huiban (Buhăescu 63′), Chipirliu. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bactăr, Călințaru, Zătreanu.

Meciul de cupă cu Progresul Spartac a fost amânat. Următorul adversar în campionat e Dacia Unirea Brăila

Cu 6 puncte, Steaua e la egalitate cu Unirea Slobozia, ”U” Cluj, FC Hermannstadt, Concordia Chiajna și Metaloglobus, toate împărțind locurile 1-6. Etapa viitoare joacă sâmbătă, 14 august, de la ora 11:30, acasă, cu Dacia Unirea Brăila.

Steaua ar fi trebuit să joace la mijlocul acestei săptămâni, chiar astăzi, în Faza a II-a a Cupei României, cu Progresul Spartac, însă FRF a amânat meciul pentru data de 18 august, de la ora 17:00. În mod normal, Steaua și celelalte patru nou-promovate în Liga 2 nu trebuiau să intre încă din acest tur în competiția KO, însă federația a mai luat încă o decizie de neînțeles, preferând să bage în cupă în turul al treilea, alături de celelalte formații din liga secundă, retrogradatele în Liga 3.

REZUMAT Viitorul Pandurii – Steaua 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=NFeL9-j1788

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-si-steaua-pun-punct-etapei-a-2-a-a-ligii-2-meciul-se-joaca-la-targu-jiu-de-la-ora-1900-19195330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Marius ANGHEL 11 Aug. 2021, 11:24 Liga 2
Pe aceeași temă