Daniel Oprița a dat cărțile pe față! Ce salarii și prime se plătesc la Steaua

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2022, 14:23 Liga 2
Daniel Oprița a dat cărțile pe față! Ce salarii și prime se plătesc la Steaua

Steaua este una dintre echipele de Liga 2 clasate pe primele locuri când vine vorba de bugete. Se zvonea că salariile sunt unele mari, dar Daniel Oprița a intervenit și a discutat public despre remunerațiile fotbaliștilor săi. Antrenorul a afirmat că jucătorii au o medie salarială de 2.500 de euro.

Daniel Oprița a negat faptul că la Steaua se plătesc salarii cuprinse între 5.000 și 6.000 de euro, punând astfel capăt discuțiilor în care clubul era acuzat că mănâncă bani prea mulți de la stat. Totuși, media salarială de 2.500 de euro ia un procent bun din bugetul din acest sezon al Stelei, de 1.1 milioane de euro.

Steaua, medie salarială de 2.500 de euro. Reacția lui Daniel Oprița

Oprița a plusat spunând că are informații potrivit cărora mediile salariale de la Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Concordia Chiajna sunt mult superioare și a afirmat că Steaua este la nivelul Unirii Slobozia ca grad de comparație în privința remunerațiilor.

Acum două zile s-a discutat despre bugetele echipelor. S-a scris că sunt salarii ale jucătorilor de 5.000, 6.000 de euro. Nu există așa ceva! Media salarială e de 2.500 de euro. Se plătesc salarii bune la Liga 2 la multe echipe.

Nu putem să ne comparăm la salarii cu cele patru echipe din play-off, exceptând Slobozia, care sunt aproape de noi. Prime au mai mari, sigur. Noi nu avem prime mari, în comparație cu ce prime se dau, chiar și la echipe care se bat la retrogradare”, a spus Daniel Oprița pentru Digi Sport.

Steaua oferă prime de joc de 100 de euro la victorie

Nici primele de joc nu ar fi prea mari la Steaua, asta pentru că legea nu permite. Adrian Popa & Co. primesc 100 de euro pentru fiecare meci câștigat, fie că a fost vorba de sezonul regular, fie că a fost vorba de play-off-ul de promovare.

E clar că Steaua ”suferă” la capitolul prime, dacă ne raportăm la ceea ce spunea Cristian Tănase, președintele Concordiei Chiajna, pentru Liga2.ro, referitor la cât câștigă jucătorii echipei sale pentru fiecare victorie din acest sezon.

Nouă nu ne permite legea să luăm prime mai mari. Sunt echipe care iau bani la un meci cât luăm noi în zece meciuri. Sunt prime de 100 de euro la noi pentru fiecare meci. Alții au prime de o mie-două de euro, în Liga 2.

Sunt echipe cu bugetul nostru care n-au prins play-off-ul. Suntem clar sub Chiajna ca buget. La momentul acesta, știind că nu avem drept de promovare, nici nu ai de ce să vrei mai mulți bani”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua, două victorii, două egaluri și două înfrângeri în play-off, înaintea întâlnirii cu Petrolul

Înainte de startul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii a 2-a, în care Steaua va întâlni Petrolul, în șase runde formația lui Daniel Oprița a înregistrat două victorii, două egaluri și două înfrângeri, având un golaveraj de opt goluri primite și opt goluri marcate.

Steaua le-a învins pe Petrolul (acasă, scor 2-1) și Concordia Chiajna (acasă, scor 3-0), a remizat cu Concordia Chiajna (deplasare, scor 2-2) și Unirea Slobozia (deplasare, scor 0-0) și a cedat cu ”U” Cluj (deplasare, scor 0-1) și FC Hermannnstadt (acasă, scor 1-4).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2022, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă