Daniel Oprescu, un antrenor subiectiv. Vrea schimbarea Legii Sportului, care ar ajuta CSM Slatina, și cere respect pentru ”principalii” cu Licența Pro, pentru că el o are: ”Trebuie modificată legea / Am fost șef de promoție”

Andrei PASCU 24 Nov. 2023, 15:20 Liga 2
Daniel Oprescu, un antrenor subiectiv. Vrea schimbarea Legii Sportului, care ar ajuta CSM Slatina, și cere respect pentru ”principalii” cu Licența Pro, pentru că el o are: ”Trebuie modificată legea / Am fost șef de promoție”

Aproape jumătate dintre echipele din Liga 2, opt din 20, nu are drept de promovare în SuperLiga României, iar una dintre ele este CSM Slatina, o formație cu un parcurs destul de bun până acum, pe locul 11 după 13 etape.

Daniel Oprescu, antrenorul clubului din Slatina, a vorbit despre ce înseamnă o astfel de situație pentru jucătorii și stafful tehnic de la o formație care se află în contextul celei pe care o pregătește.

Daniel Oprescu vrea schimbarea Legii Sportului și susține aplicarea Licenței Pro

”Principalul” formației din Slatina, așa cum a mai făcut-o, a apărat modul în care sunt organizate cluburile care sunt în situația celui pe care îl reprezintă, fiind susținătorul ideii că Legea Sportului trebuie schimbată, iar echipele de drept public să poată evolua în prima divizie și ele. Argumentul lui Daniel Oprescu este, mai nou, acela că, din punctul său de vedere, în prima divizie sunt formații care au găsit diverse ”portițe” pentru a putea evolua în SuperLiga României deși în continuare primesc finanțare publică.

Să fie CSM Slatina o formație atât de cinstită încât să nu profite de anumite ”greșeli” ale legii pentru a putea promova? Asta lasă de înțeles Oprescu.

Daniel Oprescu, un antrenor subiectiv: ”Trebuie schimbată Legea 69 din 2000”

Oricum, după cum a declarat și acum ceva timp, Daniel Oprescu nu își face griji că jucătorii săi ar putea să nu evolueze la potențial maxim în viitoarele etape de Liga 2, dacă retrogradarea nu va mai fi o problemă, chiar dacă CSM Slatina nu are drept de promovare.

Practic, la cum a arătat formația din Olt până acum, se va salva de la retrogradarea în Liga 3 fără mari emoții.

Eu cred că trebuie schimbată Legea 69 din 2000. Din cauza acesteia, nu a regulamentelor FRF, nu putem promova. Și nu e corect pentru că multe cluburi din Liga 1 și a doua au găsit fel și fel de moduri de a fenta această lege prin asocierea cu diverse societăți comerciale care au în spate tot bani publici.

Trei sferturi din Liga 1 sunt finanțate de la stat într-un fel sau altul!”, a precizat Oprescu, citat de Radio Accent.

Daniel Oprescu, mândru cu performanța de la școala de antrenori: ”Eu am fost șef de promoție la Licența Pro”

Subiectivismul lui Daniel Oprescu poate fi dedus și din altă declarație, veșnica problemă a licențelor, anume că în prima ligă, în special, sunt antrenori care activează deși nu au Licența Pro.

Oprescu nu a ratat ocazia să se laude cu ”performanța” sa, anume că a fost șef de promoție la absolvirea școlii care i-a asigurat Licența Pro. Este cunoscut faptul că, în această dispută publică, antrenorii care nu au certificatul aduc argumentele lor și nu îl consider necesar, în timp ce aceia care îl dețin afirmă că nu se poate altfel, așa cum a declarat și Oprescu.

Nu sunt de acord cum unele cluburi eludează regulamentul. Și mă bucur că șeful școlii de antrenori de la FRF, domnul Burchel, arată intrasingență față de acestea în ultimul timp.

Eu am fost șef de promoție la Licența Pro, iar ce am învățat acolo nu poți să descoperi oricât de mare jucător ai fi fost. Nu e de ajuns, ca până acum, să fi dat cu piciorul în minge și automat să devii antrenor.

Sunt exemple și voi da doar două de antrenori imenși, care au schimbat cu adevărat fotbalul Mondial, dar care nu au jucat fotbal la nivel mare. Mă refer la Jose Mourinho și Arrigo Sachi.

Trebuie școală și în fotbal, exact ca în medicină, aviație sau în alte domenii de top. Fără ea, nu se poate!”, a mai transmis antrenorul, al cărui discurs este unul subiectiv și scoate în evidență doar aspectele care ar putea să îi avantajeze echipa, respectiv lumina în care se pune din perspectivă personală.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-joaca-acasa-cu-gloria-buzau-in-runda-14-a-ligii-2-19293787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-ar-putea-schimba-din-nou-presedintele-19293782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-concluzii-dupa-ceahlaul-cfc-arges-2-0-19293779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-cfc-arges-2-0-19293771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-cu-2-0-meciul-cu-cfc-arges-19293766

Andrei PASCU 24 Nov. 2023, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă