Daniel Oprescu, fericit că Dinamo e sub CSM Slatina după meciul direct: ”Doar de atât sunt mulțumit.” Antrenorul oltenilor, surprins de jucătorii lui Ovidiu Burcă: ”Au fost destul de puternici”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2022, 20:51 Liga 2

CSM Slatina a reușit un nou rezultat mare împotriva echipelor cu nume și pretenții din Liga 2. După ce runda trecută a câștigat pe teren propriu cu Poli Iași (scor 1-0), oltenii au remizat joi, 27 octombrie, la Giurgiu, cu Dinamo, în deschiderea etapei a 12-a a eșalonului secund.

0-0 s-a terminat meciul dintre Dinamo și CSM Slatina, însă trupa bucureșteană poate imputa neacordarea a două lovituri de pedeapsă de către arbitrul Vlad Baban.

Două situații bune pentru Slatina, dar Dinamo a avut mult mai multe, inclusiv două penalty-uri neacordate

Cel puțin în prima repriză, Slatina a dat o replică bună de joc dinamoviștilor și fostului ei antrenor, Ovidiu Burcă, cel care a promovat-o în vară în Liga 2, chiar dacă numărul ocaziilor a fost unul net superior gazdelor.

Doman a irosit prima mare ocazie de gol a meciului, în minutul 12, din 5 metri, când a trimis pe lângă poartă. Apoi numai Dinamo s-a aflat la finalizare. A avut un șut bun prin Iglesias (22), pe lângă, Ionuț Pop a salvat în fața lui De Moura (26) și a respins la șutul lui Bani, fază în care Alex Pop (31) a trimis pe lângă bară, deși avea poarta goală în față. De Moura (44) l-a mai pus o dată la încercare pe goalkeeperul oltenilor, care a respins la Neluț Roșu, iar mijlocașul, nemarcat, a reluat defectuos pe lângă poartă.

Și partea secundă a început tot cu o ocazie a Slatinei. Pe un contraatac, Leață (46) a avansat în stânga și a tras din marginea careului, doar cu portarul în față, pe lângă bara a doua. Oltenii au fost pe punctul să-și dea autogol în minutul 59, însă mingea respinsă direct în burta lui Gherghe a trecut pe lângă bară.

Cu trecerea timpului, dinamoviștii au controlat și mai autoritar jocul și au pus presiune. Neluț Roșu (71, 73) a avut două finalizări slabe din 14-15 metri central. Însă la a doua a fost faultat după ce a tras de către Trașcu, dar arbitrul a refuzat să dea penalty.

În minutul 85, Alin Pisăru a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, iar finalul a fost în corzi pentru echipa sa. Nu au fost însă mari situații de gol. Totuși, o centrare din dreapta putea aduce în cele din urmă un penalty pentru Dinamo, însă arbitrul Vlad Baban a închis din nou ochii când portarul Ionuț Pop (90+5) a ratat respingerea și l-a boxat cu ambii pumni în cap pe Alexandru Pop. Din cornerul rezultat, în schimbul penalty-ului, Buhăescu (90+5) a trimis cu capul din 9 metri peste poartă.

Daniel Oprescu consideră echitabilă remiza între Dinamo și Slatina

După jocul de la Giurgiu, Daniel Oprescu a fost zâmbitor în fața camerei de filmat, neobișnuit cu această ipostază. Și-a propus o victorie, însă se mulțumește și cu punctul obținut.

”Sunt oarecum mulțumit. În mod normal, ne-am propus să câștigăm, dar se pare că adversarii au fost destul de puternici. Și-au creat câteva ocazii bune, dar și noi ne-am creat câteva situații bune și puteam să marcăm. Dar, din punctul meu de vedere, rezultatul este echitabil, dar sunt nemulțumit de joc”, a spus Oprescu, după duelul cu antrenorul căruia i-a luat locul la Slatina.

Acesta nu a dorit să vorbească și despre fazele litigioase. Echipa sa a terminat meciul în inferioritate numerică, iar Dinamo a fost privată de două penalty-uri. ”Nu comentez. Nu am comentat deciziile arbitrului. Eu nu am protestat niciodată”, a declarat Oprescu la microfonul DigiSport.

CSM Slatina în meciul cu Dinamo: I. Pop – C-tin. Radu, Gherghe, Sălcianu, Pisăru (eliminat pentru cumul de cartonașe galbene – 85′) – D. Toma, Trașcu (M. Șerban 74′) – Dav. Oprescu (Trancă 83′), Doman (cpt.)(Alexandre Oliveira 83′), Leață (Cr. Dinu 83′) – L. Nițu (Al. Popovici 66′). Rezerve neutilizate: Preduț – A. Stan, M. Manea, Al. Dinu.

”Atunci când nu reușești să câștigi, important e să nu pierzi”

CSM Slatina a ajuns la un total de 19 puncte acumulate în 12 etape și este, pentru moment, pe poziția a 7-a, la egalitate cu Unirea Slobozia, ultima clasată pe locurile care duc în play-off la finalul sezonului regular. Dinamo, cu 17 puncte, e pe locul 9.

Daniel Oprescu a spus la finalul partidei că este mulțumit că echipa sa se află deasupra celor de la Dinamo în clasament.

”E un punct bun doar în măsura în care ne menține la distanță de puncte în continuare față de Dinamo. Atunci când nu reușești să câștigi, important e să nu pierzi. Asta le-am și spus-o și înainte de meci. Doar de atât sunt mulțumit, că-i ținem pe Dinamo sub noi în continuare, dar, ca și joc, nu sunt mulțumit”, a mai spus Oprescu.

În runda a 13-a, CSM Slatina joacă acasă, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Octavian Cocoloș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-neasteptata-a-lui-ovidiu-burca-dupa-ce-dinamo-a-fost-privata-de-doua-lovituri-de-pedeapsa-cu-csm-slatina-19251348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-csm-slatina-se-joaca-de-la-ora-1700-ovidiu-burca-isi-intalneste-fosta-echipa-pe-care-a-promovat-o-in-liga-2-dar-unde-nu-a-fost-pastrat-19251273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/omul-de-incredere-al-lui-dorinel-munteanu-a-reziliat-contractul-cu-sc-otelul-schimbari-surprinzatoare-in-conducere-si-stafful-tehnice-intr-o-perioada-foarte-buna-pentru-club-19251300

Marius ANGHEL 27 Oct. 2022, 20:51 Liga 2
Pe aceeași temă