Dan Alexa știe unde a pierdut FC Brașov play-off-ul! Vrea să continue sub Tâmpa și a purtat primele discuții

Adi MARICA 16 Mar. 2023, 19:48 Liga 2
Dan Alexa știe unde a pierdut FC Brașov play-off-ul! Vrea să continue sub Tâmpa și a purtat primele discuții

Dan Alexa este extrem de dezamăgit de ratarea play-off-ului de către FC Brașov.

Antrenorul spune că echipa sa nu și-a îndeplinit obiectivul din cauza problemelor pe care clubul le-a întâmpinat în vara trecută, atunci când au fost aduși jucători târziu, iar în primele etape s-au pierdut puncte importante. Nici arbitrajul nu a fost ocolit de Alexa.

Dan Alexa a găsit motivele pentru care FC Brașov a ratat play-off-ul

”Principalul” Brașovului spune că dezastru este la Chiajna, Miercurea Ciuc și Slobozia, echipe care au investit mult, dar au ratat play-off-ul.

”Sunt foarte dezamăgit și supărat. Am avut speranțe până la final că vom prinde play-off-ul, am avut toți așa o nebunie și am sperat, deși știam că va fi foarte greu. Noi am pierdut play-off-ul în meciurile din debutul sezonului, cu Șelimbăr, Baia Mare, Timișoara și cu Spartac, când echipa a suferit la omogenitate, iar o altă cauză ar fi greșelile mari de arbitraj. Am fost în play-off timp de 3 minute în ultima etapă! Noi am încercat să recuperăm pe parcurs, am avut la un moment dat șansa noastră. Am fost cam în aceeași situație cu Dinamo, doar că ei au avut un mare plus sprijinul fanilor și au fost și un pic sprijiniți afectiv. Și e normal să fie așa. FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia sunt echipele care au investit enorm, acolo este dezastru. Noi, la Brașov, am început cu un decalaj de trei luni”, a spus Alexa.

Antrenorul spune că obiectivul, calificarea în play-off, a fost impus de el și consideră că a făcut ”lucrurile aproximativ bine, asta la ce probleme au fost”. ”Nu regret deloc declarațiile de la prezentarea ca antrenor la FC Brașov. Am construit o echipă care s-a bătut până la final pentru play-off. Obiectivul a fost al meu, nu impus de conducere. Eu cred că am făcut lucrurile aproximativ bine, asta la ce probleme au fost”, a declarat Dan Alexa, care la instalarea sa la FC Brașov spunea că e cel mai bun antrenor din Liga 2.

Alexa își dorește să rămână la FC Brașov

Dan Alexa spune că, la finalul acestui sezon, termină contractul cu FC Brașov, dar își dorește să continue și sezonul viitor. Cu o condiție: ”Lucrurile să se schimbe, iar clubul să nu se mai confrunte cu problemele din vara trecută.”

”În vară termin contractul cu FC Brașov. Eu îmi doresc foarte mult să rămân, dar lucrurile trebuie să se schimbe, iar clubul să nu se mai confrunte cu problemele din vara trecută, când nu am putut aduce jucători la timp. Încă de la început eu am fost foarte implicat în acest proiect. Dacă în vară lucrurile se reglează voi rămâne, pentru că eu mă simt foarte bine la Brașov. Am vorbit cu cei care conduc, important este să ne așezăm ca și club. Lucrurile au progresat mult din punct de sportiv în ultimul timp. În eventualitatea în care lucrurile se vor regla, eu cred că șansele să jucăm sezonul viitor în play-off cresc. Nu am nicio clauză în contract, clauza cea mai bună este ultimul rezultat. Eu nu o să mă agăț niciodată de contractul cu o echipă, cu un singur patron m-am judecat ca antrenor, e vorba de Ioan Nicolaie, la Astra, care s-a purtat foarte urât cu mine. În rest, am bătut palma și am plecat chiar dacă am pierdut bani”, a spus antrenorul echipei FC Brașov.

Dan Alexa: ”Să obținem maxim din play-out”

FC Brașov începe play-out-ul cu un meci pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

”Grupa noastră pare mai accesibilă, cu două echipe, Viitorul Pandurii și Chiajna, la același nivel cu noi. Chiar dacă, aparent, suntem liniștiți din punct de vedere al barajului, eu îmi doresc ca echipa să crească și să pregătim sezonul viitor. Vor evolua și jucători care au jucat mai puțin, merită șansa asta, pentru că s-au antrenat bine și este și un moment prielnic. Începem play-out-ul împotriva celor de la Viitorul Pandurii. Am avut un meci foarte greu la Târgu Jiu în sezonul regular, au o echipă omogenă, cu jucători talentați și cu un antrenor foarte ambițios. Îmi doresc să începem bine pentru că vrem să tratăm acest play-out foarte serios și să obținem maxim din el”, a mai spus Dan Alexa.

În prima etapă a play-out-ului Ligii 2, FC Brașov va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Tineretului, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Cu 28 de puncte acumulate în 19 etape, FC Brașov a terminat sezonul regular pe locul 9, astfel că a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde ocupă locul 2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 25 de puncte, e pe locul 3 din 7.

Conferința de presă în care Dan Alexa a vorbit înainte de FC Brașov – Viitorul Pandurii:

https://www.youtube.com/watch?v=08pLQiadtt8

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-continua-la-fc-brasov-desi-obiectivul-fixat-chiar-de-el-a-fost-ratat-antrenorul-isi-face-strategia-pentru-sezonul-viitor-19263321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-in-play-out-ul-ligii-2-pentru-al-doilea-sezon-consecutiv-primarul-allen-coliban-atacat-a-venit-timpul-scadentei-pe-bani-publici-tati-nu-ti-au-iesit-socotelile-pe-axa-brasov-c-19263285

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

Adi MARICA 16 Mar. 2023, 19:48 Liga 2
Pe aceeași temă