FC Brașov mai și câștigă! Victorie la limită cu Metaloglobus. Eduard Lambrinoc, decisiv: ”Sunt mândru că am marcat din nou”

Adi MARICA 10 Sep. 2022, 15:40 Liga 2

FC Brașov a câștigat meciul cu Metaloglobus, scor 1-0, gratie reușitei lui Eduard Lambrinoc din minutul 4, și a legat două victorii consecutive pe teren propriu.

Brașovenii au făcut o primă repriză bună, în care au controlat jocul din etapa a 6-a a Ligii 2, însă în partea secundă au trăit periculos, cei de la Metaloglobus ratând mai multe ocazii la poarta lui Micu.

Primă repriză mai bună pentru FC Brașov și gol rapid marcat de Lambrinoc

Elevii lui Dan Alexa au început bine meciul de pe stadionul Tineretului, au reușit să deschidă scorul prin Eduard Lambrinoc, după un contraatac rapid la care Angelov a fost servantul ideal (4).

Ocaziile au continuat să curgă înspre poarta lui Gavrilaș, dar Lambrinoc, Angelov sau Lazăr nu au avut țintă. De cealaltă parte, echipa a lui Trică a arătat în prima repriză a jocului de la Brașov de ce ocupă ultimul loc în clasament, un joc lent, fără orizont.

Deși a început meciul cu trei jucători legitimați în această săptămână, Goge, Chatziterzoglu și Liș, trupa lui Eugen Trică a arătat puțin fotbal, singura ocazie la poarta lui Micu fiind șutul lui Alexandru Gheorghe de la 14 metri pe lângă stâlpul din dreapta.

Metaloglobus a fost aproape de egalare

Metaloglobus s-a trezit după pauză. Trică a mutat cu Huiban și Sîrbu, iar jocul a prins consistență. Frații Herea au dat tonul ocaziilor la poarta lui Micu, iar Huiban i-a dat cele mai mari emoții portarului brasovean cu un șut bun de la 20 de metri, însă mingea a atins stâlpul din dreapta.

Pe final, brașovenii au părut că au terminat benzina, iar bucureștenii au continuat să atace, însă fără efect pe tabelă.

Șapte puncte între FC Brașov și Metaloglobus. Bucureștenii, pentru a treia etapă la rând pe ultimul loc

FC Brașov a obținut, astfel, a doua victorie în acest sezon, chiar consecutivă pe teren propriu. Cu 8 puncte și golaveraj 4-4 se află pe locul 12 în clasament.

Metaloglobus, rămasă doar cu 1 punct în șase meciuri, e tot pe ultimul loc, 20, pentru a treia etapă la rând.

În etapa a 7-a, FC Brașov joacă în deplasare la Galați, marți, 20 septembrie, de la ora 18:00, cu SC Oțelul, iar Metaloglobus are meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Slatina.

Până atunci însă, ambele echipe vor evolua în Turul 3 al Cupei României. Metaloglobus joacă miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, la CS Afumați, iar FC Brașov va avea o deplasare la KSE Târgu Secuiesc.

Eduard Lambrinoc: ”Sunt mândru că am marcat din nou”

Eduard Lambrinoc a adus victoria Brașovului în meciul cu Metaloglobus. Jucătorul de 18 ani este la al doilea gol marcat în acest sezon, în care este golgheterul echipei cu două reușite.

”Sunt foarte fericit că a câștigat echipa. Dedic acest gol părinților mei. Eu cred că sunt foarte mândri de mine. Ei m-au ajutat mereu să trec peste momentele grele. A fost un meci de uzură, am luptat, iar în final am obținut trei puncte foarte importante. De la începutul sezonului am spus că vreau să-mi ajut echipa cu goluri și sunt mândru că am marcat din nou. Poate fi vorba și de o cădere fizică în partea secundă, noi am ținut presingul sus cât am putut. Am făcut un pas în spate, ne-am apărat și e bine că nu am luat gol.

Urmeză meciul din Cupă cu KSE Târgu Secuiesc, trebuie să ne calificăm în faza următoare, acesta este obiectivul. În campionat urează meciul de la Galați, cu Oțelul, un meci foarte greu, cu o echipă bună, dar sperăm să facem o figură frumoasă și să câștigăm”, a declarat Lambrinoc, care în acest sezon a mai înscris cu Minaur Baia Mare, scor 1-1, tot acasă.

În campionatul trecut, după ce a semnat cu echipa la începutul anului, a prins 10 meciuri și a marcat două goluri.

Dan Alexa, sfat pentru Lambrinoc: ”Fiecare zi din viața unui fotbalist e importantă”

Dan Alexa este convins că Lambrinoc poate mai mult.

”Edi este golgheterul echipei, el are fluctuații pentru că este jucător under mic, dar mă bucur pentru el, pentru că are calități. Dacă el va înțelege că fiecare zi din viața unui fotbalist e importantă, poate progresa”, a spus Alexa despre tânărul său jucător.

Lambrinoc are cinci meciuri jucate în acest sezon, din care au trecut șase etape. În trei dintre ele a început ca titular și în două a fost înlocuit. În partida cu Metaloglobus a fost schimbat în minutul 80, în locul său fiint introdus Tudor Cociș, aflat la debut.

FC BRAŞOV – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 1-0

Eduard Lambrinoc 4′

FC Brașov: Micu – Jovanovic, Fustar (cpt.), Tud. Oltean (Mitrov 70′) – M. Burlacu, R. Lazăr, Vas. Constantin (Joao Amorim 65′), Dumbravă – Lambrinoc (Cociș 80′), Angelov (Kirilenko 80′), Tudor Saim (Marc 70′)
Rezerve neutilizate: Mikulic – Leonte, Negrean, Lascu
Antrenor: Dan Alexa

Metaloglobus: Gavrilaș – Goge, Cazan, Caramalău – Liș (Ad. Sîrbu 46′), Chatziterzoglu, Rob. Neacșu (Huiban 46′) – Al. Gheorghe (R. Cristea 80′) – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Andr. Răuță, Sin, Zakir, Gab. Șerban, Dav. Ilie
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru central: Andrei Baciu (Botoşani). Arbitri asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) și Lucian Tănase (Piteşti). Arbitru de rezervă: Lucian Diaconu (Iaşi). Observator arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat joc: Petru Boroș (Oradea).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

Adi MARICA 10 Sep. 2022, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă