Dan Alexa pregătește pe vânt și ninsoare revanșa cu Progresul Spartac. FC Brașov se întoarce la Buftea, acolo unde a pierdut dramatic cu bucureștenii

Adi MARICA 28 Mar. 2023, 14:55 Liga 2
Dan Alexa pregătește pe vânt și ninsoare revanșa cu Progresul Spartac. FC Brașov se întoarce la Buftea, acolo unde a pierdut dramatic cu bucureștenii

Progresul Spartac și FC Brașov se vor întâlni din nou în acest campionat, pentru a doua oară, tot la baza FRF de la Buftea, și tot pe teren cu iarbă sintetică. De această dată partida contează pentru turul play-out-ului Ligii 2.

În meciul din sezonul regular, brașovenii au pierdut cu scorul de 1-2, după un joc cu un final incredibil. Trupa lui Dan Alexa a condus cu 1-0 cu golul lui Rareș Lazăr (65′), dar bucureștenii au revenit în prelungiri și au câștigat cu golurile marcate de Mihai Șandru (90+1′) și Ionuț Tudorache (90+6′ – penalty)!

Coșmaruri cu Progresul Spartac!

Eșecul de la Buftea l-a înfuriat la culme pe Dan Alexa care a acuzat dur arbitrajul lui Mihai Amărăriței. Am controlat jocul cu Progresul, dar nu am obținut niciun punct. Nici ca jucător nu mi s-a întâmplat să pierd în prelungiri, după ce aveam avantaj în minutul 90! La golul egalizator au fost greșeli în lanț. Acela a fost momentul cheie al jocului. A venit apoi acel penalti, am revăzut faza, niciodată nu trebuia acordat. Eu vreau doar arbitraje corecte, nu vreau să ne ajute nimeni. Nu vreau să cred că este un curent împotriva Brașovului, dar într-un timp foarte scurt, în patru meciuri din cinci, s-a greșit doar în defavoarea noastră, atunci e clar că sunt probleme. Nu pot demonstra, nu știu dacă cineva are ceva cu FC Brașov, dar au fost prea multe greșeli”, tuna Dan Alexa la finalul meciului de la Buftea.

Revanșa de ziua păcălelii! Debutează Florică?

Sâmbătă, Progresul Spartac și FC Brașov se vor duela din nou, de această dată în play-out. Meciul e programat de 1 aprilie, de la ora 11:00.

Pentru echipa oaspete ar putea debuta și Luca Florică, fotbalist transferat în iarnă chiar de la echipa bucureșteană, dar care încă nu a apucat să debuteze într-un joc oficial sub comanda lui Dan Alexa. Chinuit de o acidentare încă din cantonamentul din Antalya, Florică se pregătește cu echipa, însă nu e încă pus la punct cu pregătirea fizică.

În amicalul cu Sepsi OSK, de la finalul săptămânii trecute, Florică a fost titularizat de Alexa, însă prestația fotbalistului a fost ștearsă.

”Suntem o echipă în creștere, iar în următoarele meciuri încercăm să schimbăm sistemul de joc și să integrăm jucătorii care au evoluat mai puțin. E șansa lor și merită”, spunea Dan Alexa.

Pentru meciul cu Progresul Spartac, Alexa nu va putea conta pe serviciile francezului Bradley Diallo, suspendat după eliminarea din meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Antrenament pe vânt și ninsoare pentru FC Brașov

Altfel, fotbaliștii de la FC Brașov au avut parte, marți, de un antrenament în condiții dificile, vânt puternic și ninsoare, la finalul lunii martie! Cum vremea nefavorabilă se va menține la Brașov și miercuri, elevii lui Dan Alexa vor avea aceleași condiții de pregătire.

Progresul Spartac ocupă locul 5, de baraj de menținere, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 6, pe care se află Ripensia.

FC Brașov e clasată pe locul 2, cu 31 de puncte, cu unul mai puțin față de liderul Concordia Chiajna, pe care Dan Alexa dorește să-l depășească până la finalul sezonului. ”Ne dorim să câştigăm grupa. Ne vom lupta cu Chiajna pentru primul loc”, anunța Alexa.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nationala-belarusului-are-un-suporter-la-brasov-kirill-kirilenko-tine-legatura-cu-multi-dintre-jucatorii-convocati-de-georgy-kondratyev-si-spune-ce-asteptari-are-de-la-meciul-cu-romania-19264611

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-pierdut-decent-amicalul-cu-sepsi-osk-dan-alexa-sunt-realist-este-o-diferenta-de-valoare-19264477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nocturna-stadionului-din-brasov-a-fost-refacuta-19264420

Adi MARICA 28 Mar. 2023, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă