Marin Mitran îl contrazice pe Dan Alexa, care anunța că FC Brașov nu mai țintește la play-off. Președintele e supărat și dezamăgit după eșecul cu Progresul Spartac

Autor: Adi MARICA Publicat: 06 Sep. 2022, 11:56 Liga 2
Marin Mitran îl contrazice pe Dan Alexa, care anunța că FC Brașov nu mai țintește la play-off. Președintele e supărat și dezamăgit după eșecul cu Progresul Spartac

FC Brașov a fost în etapa a 5-a a Ligii 2 aproape de al doilea succes în acest sezon, chiar consecutiv, însă finalul meciului cu Progresul Spartac (scor 1-2), disputat sâmbăta trecută, a fost unul de coșmar pentru jucătorii lui Dan Alexa.

După ce a deschis scorul în minutul 65, prin Rareș Lazăr, FC Brașov își putea asigura victoria în minutul 88, însă Angelov, cu poarta goală în față, a șutat din 16 metri direct în bara din stânga. Au urmat apoi minutele de prelungiri, în care gazdele au ”lovit” de două ori, o dată cu ajutorul arbitrului Mihai Amorăriței (Câmpina). În minutul 90, după un corner bătut din dreapta, Mihai Șandru a egalat cu o lovitură de cap din fața barei a doua. Ulterior, în minutul 90+2, la un plonjon în careu al lui Petcu, de lângă Fustar, arbitrul a dictat penalty, iar Ionuț Tudorache (90+5) nu a irosit șansa de a-și aduce echipa în avantaj.

Ratarea incredibilă a lui Milcho Angelov în Progresul Spartac – FC Brașov 2-1:

Președintele Marin Mitran îl contrazice pe Dan Alexa: ”Chiar cred că ne putem îndeplini obiectivul”

După jocul desfășurat la Buftea, Dan Alexa a dat vina pe arbitraj, a acuzat jocuri de culise și a transmis adversarilor să stea liniștiți, fiindcă FC Brașov nu se mai bate la play-off.

Nu același lucru, privind lupta pentru play-off, crede și președintele FC Brașov. Marin Mitran consideră că obiectivul echipei mai poate fi atins în ciuda startului slab de campionat în care s-au strâns doar cinci puncte în cinci etape.

”Nu e târziu, însă e clar că nu ne mai permitem pași greșiți. De acum vom putea conta și pe mijlocașul portughez Diogo Izata și pe atacantul belgian Yanis Mbombo. Trebuie să strângem rândurile și să câștăgăm meciul următor, cel cu Metaloglobus București. Eu chiar cred că ne putem îndeplini obiectivul”, a spus, optimist, Marin Mitran.

Mitran, dezamăgit: ”Și dacă îi trezeam pe jucători la 12 noaptea trebuia să câștigăm cu Progresul Spartac”

Înfrângerea dramatică din meciul de la Buftea cu Progesul Spartac, scor 2-1, a produs o mare dezamăgire în tabăra brașoveană.

Dacă antrenorul Dan Alexa a fost foc și pară pe arbitrajul lui Mihai Amorăriței, cel care a acordat un penalty de casacadorii râsului, Marin Mitran a avut un discurs moderat, e drept, la ”rece”, și se declară dezamăgit de modul în care echipa a gestionat finalul jocului cu Progresul Spartac.

”Sunt supărat și dezamăgit. Nu-mi place să dau vina pe arbitraj, dar nu poți să dai un astfel de penalty cum a fost acordat celor de la Progresul Spartac. Problema este că nu ai cum să primești două goluri în prelungiri. Puteam închide jocul, am avut și o bară! La 2-0 era gata meciul. Este clar că nu am știut să gestionăm finalul meciului. Am pierdut trei puncte mari la Buftea, în fața unui echipe care era de bătut. Și dacă îi trezeam pe jucători la 12 noaptea trebuia să câștigăm acest meci. Repriza a doua a fost foarte bună, am dominat jocul, am marcat, însă finalul ne-a costat scump”, a spus Mitran.

FC Brașov se află pe locul 14 în Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 3-4, iar ultimele patru poziții care duc în play-off sunt ocupate de echipe care au câte zece puncte (Șelimbăr, Slobozia, Buzău și Iași). În etapa a 6-a va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu ultima clasată Metaloglobus București (locul 10, 1 punct).

Autor: Adi MARICA Publicat: 06 Sep. 2022, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă