Dan Alexa nu se așteaptă la multe șanse pentru ASU Poli de a marca împotriva liderului ”FC U” Craiova: ”Va trebui să jucăm aproape perfect și să fructificăm toate ocaziile”

Anda DELIU 06 May. 2021, 18:45 Liga 2
Dan Alexa nu se așteaptă la multe șanse pentru ASU Poli de a marca împotriva liderului ”FC U” Craiova: ”Va trebui să jucăm aproape perfect și să fructificăm toate ocaziile”

Play-off-ul Ligii 2 continuă, iar la Timișoara va ajunge liderul ”FC U” Craiova. ASU Poli vine după prima victorie, obținută cu sudoare, tot acasă, în fața Călărașiului (2-1 cu Dunărea), iar misiunea ei nu va fi deloc ușoară, mai ales că are mulți jucători indisponibili.

Dan Alexa e conștient că meciul cu oltenii va fi unul greu pentru alb-violeți.

Dan Alexa, înainte de al patrulea meci din acest sezon dintre ASU Poli și ”FC U” Craiova: ”Nu cred că vom avea prea multe ocazii”

”Chirurgul” e convins că echipa sa nu va avea multe șanse să înscrie, așa că speră ca jucătorii săi să fie cât mai eficienți.

”Întâlnim ocupanta primului loc, echipa care deja e ca și promovată. O echipă care nu a pierdut de foarte mult timp, foarte bine organizată, care și-a câștigat derby-urile și meciurile importante. Nu este o întâmplare că este pe primul loc, pentru că este cea mai completă echipă. Sunt pe primul loc pentru că au făcut lucrurile foarte corect. Au avut un buget mare și s-au pregătit bine pentru Covid, au adus mulți jucători în cadrul lotului. Va fi un meci greu, ei vin cu un moral bun pentru că nu au pierdut de foarte mult timp. Este foarte important să reușim să fructificăm toate ocaziile pe care le avem, deși, vă spun sincer, nu cred că mâine vom avea prea multe. Organizarea e punctul lor foarte, au jucători de forță și de putere, așa au și creionat lotul, ca să aibă jucători care să-și câștige duelurile unu la unu. Trebuie să avem determinate și sper ca victoria cu Călărașiul să descătușeze echipa la nivel mental. Sper să avem o altă experimare, să fim mult mai încrezători, pentru că ne-a lipsit asta în multe meciuri”, a spus Dan Alexa.

Atmosferă mai bună, dar jucătorii trebuie să fie mai curajoși

Antrenorul echipei timișorene spune că atmosfera nu mai e așa apăsătoare, dar că fotbaliștii vor trebui să arate asta și în teren, printr-un joc curajos.

”Jucătorii trebuie să-și asume mai multe riscuri. Ca să câștigăm mâine va trebuie să jucăm aproape perfect. Este o altă atmosferă, sper că asta se va vedea și mâine. Avem nevoie de victoria aceasta, victoria cu Dunărea a venit în ultimul moment, ceea ce ne poate da mai multă încredere. Sper să vedem mâine ce am văzut sătămâna aceasta, o echipă care stă mai bine din punct de vedere mental, mai încrezătoare. Este singura noastră șansă să jucăm cu dezinvoltură și să ne asumăm niște riscuri”, a mai spus antrenorul echipei ASU Poli.

Patru jucători indisponibili pentru ASU Poli

Dan Alexa nu poate conta pe Romariu Rus, Otto Hindrich, Stjepan Plazonja și Ionuț Cioinac, toți accidentați. Tinerii din lot par determinați să arate bine contra liderului.

”Este un meci important, pe care trebuie să-l câștigăm pentru a ne îndeplini obiectivele. Este o atmosferă foarte bună după victoria cu Călărași și cred că vom arăta bine”, a spus tânărul Denis Radu, fundaș sau mijlocaș în banda dreaptă.

Cu 49 de puncte, ”FC U” Craiova e pe primul loc în play-off-ul Ligii 2 după șase etape. ASU Poli e departe, pe 6, ultimul loc, cu 36 de puncte, la egalitate cu FK Csikszereda. Meciul de la Timișoara, din etapa a 7-a, retur din această fază a campionatului, are loc vineri, de la ora 18:30, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

În tur, la Craiova, ”FC U” s-a impus cu ASU Poli cu 1-0. Cele două echipe s-au mai întâlnit de alte două ori în acest sezon. În campionat, în sezonul regular, la Timișoara, pe arena Știința, a fost 0-0, iar mai apoi, în 16-imile Cupei României, pe ”Ion Oblemenco”, ASU Poli s-a impus cu 3-1.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-cele-trei-meciuri-din-urmatoarea-runda-se-disputa-intr-o-singura-zi-cu-primele-trei-clasate-avand-stabilit-joc-in-deplasare-19182766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/stadionul-ion-oblemenco-gazduieste-doua-meciuri-in-timp-ce-se-desfasoara-maratonul-de-vaccinare-jucatorii-universitatii-craiova-indeamna-fanii-sa-se-vaccineze-19182952

Anda DELIU 06 May. 2021, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă