Dan Alexa mută presiunea din ”Primvs Derby” pe Petrolul: ”Pentru rivala noastră este un meci de viață și moarte.” Antrenorul Rapidului se teme de adversarul rănit de coronavirus, spune ce nu vrea să mai vadă la jucătorii săi și regretă lipsa suporterilor pe ”Ilie Oană”

Marius ANGHEL 10 Jul. 2020, 17:22 Liga 2
Dan Alexa mută presiunea din ”Primvs Derby” pe Petrolul: ”Pentru rivala noastră este un meci de viață și moarte.” Antrenorul Rapidului se teme de adversarul rănit de coronavirus, spune ce nu vrea să mai vadă la jucătorii săi și regretă lipsa suporterilor pe ”Ilie Oană”

”Primvs Derby” al fotbalului românesc are un nou episod, unul care, din păcate, nu va avea și suporteri în tribune, din cauza faptului că autoritățile nu permit accesul publicului pe stadion pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Petrolul – Rapid se va desfășura sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:15, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, iar miza jocului este una extrem de importantă. Cele două echipe participă în play-off-ul inventat de FRF pentru a se decide lupta pentru promovare în Liga 1 în acest sezon regulat de Liga 2 ”înghețat” după doar 24 de etape dintr-un total de 38.

Rapid pornește în acest derby al fotbalului românesc cu un mare avantaj. Are întreg lotul la dispoziție și are un meci oficial desfășurat deja, cel cu CS Mioveni, disputat marți și încheiat la egalitate, scor 0-0. În schimb, Petrolul vine după o săptămână în care nu s-a putut pregăti, în care emoțiile continuării competiției au fost mari, din cauza cazurilor de COVID-19 depistate înaintea meciului pe care ar fi trebuit să îl joace cu UTA și care a fost amânat, are lotul afectat de aceste probleme și nicio partidă oficială desfășurată.

Dan Alexa se așteaptă la un altfel de joc cu Petrolul: ”Va fi un meci interesant, total diferit de ceea ce s-a jucat la Mioveni”

Chiar și așa, antrenorul Rapidului, Dan Alexa, consideră că jucătorii săi vor avea probleme la Ploiești, unde vor întâlni o echipă care nu se va comporta precum CS Mioveni, ”să se apere 85 de minute”.

”Întâlnim Petrolul, o echipă, din punctul meu de vedere, care, chiar dacă va avea trei absenți, trei jucători dintre cei depistați cu COVID au fost titulari, cu foarte multă calitate, joacă fotbal, încearcă să o facă în toate momentele jocului. Are jucători de calitate, jucători străini care au și jucat în Liga 1, au experiență, români care au jucat foarte multe meciuri în Liga 1. Va fi un meci interesant, total diferit de ceea ce s-a jucat la Mioveni. Petrolul nu e o echipă care să se apere. Mioveniul a făcut-o 85 de minute, apărându-se aproape cu tot efectivul”, a spus Dan Alexa în conferința de presă premergătoare jocului de la Ploiești.

”Trebuie să nu mai avem căderi cum am avut la Mioveni”

Petrolul nu se va putea baza în acest meci, cât și în perioada următoare, pe Younes Hamza, Serge Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae, adică jucătorii depistați pozitiv cu COVID-19. Restul componenților lotului au primit acceptul să revină la antrenamente și să joace, iar în pentru completarea raportului de arbitraj se va apela la jucători tineri din cadrul clubului.

”Sunt convins că vor avea prospețime atâta timp cât vor putea. Au jucători care nativ stau bine fizic. Aș vrea să fie un avantaj pentru noi. Trebuie să profităm de lucrurile astea în momentele jocului. Trebuie să nu mai avem căderi cum am avut la Mioveni, că am avut sincope: joc foarte bun, mai puțin reușit, apoi iarăși joc foarte bun. Cred că aici este cheia jocului. Factorul mental poate să fie decisiv”, a comentat Alexa, întrebat dacă Rapid este avantajată că Petrolul are respectivele probleme.

”Meciul de mâine este de viață și moarte pentru rivala noastră”

Dezamăgirea a fost și încă este mare la Rapid, fiindcă nu s-a câștigat meciul de la Mioveni, acolo unde aproape toată repriza secundă s-a jucat în superioritate numerică. Alexa spune că în fața Petrolului echipa trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere. Presiunea rezultatului consideră că este mai mare pe trupa ploieșteană.

”I-am simțit foarte atectați. Bine, eram cu toții foarte afectați, dar a trecut. Meciul cu Mioveni a trecut și tot ceea ce contează este jocul de mâine. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere, să mergem cu foarte multă încredere și să jucăm un meci de care pe care cu, practic, rivala noastră, o echipă care a investit foarte mult, o echipă care a ratat în primul an promovarea, iar acum meciul de mâine este de viață și moarte”, e de părere Alexa.

”Ar fi fost un spectacol la Ploiești. Avem nevoie de suporterii noștri”

Antrenorul Rapidului a pus sub semnul întrebării prezența din nou în lot a atacantului Brighton Labeau, revenit de câteva zile din Franța, și a fundașului Ionuț Voicu, care s-a antrenat doar în ultimele două zile după ce a acuza probleme medicale. Alexa știe cum se poate face diferența într-un derby.

”Însă se resimte oboseala. Mai avem mai mult de 24 de ore să ne revenim. Am băgat echipa în cantonament. Și factorul fizic va conta enorm, pentru că dacă poți să alergi și să te bați iei și deciziile bune și poți să faci diferența”, a mai spus Dan Alexa, care regretă că meciul se va desfășura fără spectatori: ”Ar fi fost un spectacol la Ploiești. Am spus-o și o repet, avem nevoie de suporterii noștri, pentru că au forță, te împing de la spate și sunt factorul cel mai important în momentul ăsta.”

În meciul desfășurat de cele două echipe în turul campionatului, Rapid s-a impus în Regie cu 1-0, prin golul lui Bogdan Manole marcat în minutul 80, după o centrare din corner, însă cei care au controlat mare parte din acea întâlnire au fost petroliștii. Atunci, ambele formații aveau alți antrenori, Daniel Pancu, respectiv Flavius Stoican.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-de-lot-pentru-petrolul-inaintea-derby-ului-cu-rapid-costel-lazar-anunta-ca-mai-multi-tineri-vor-fi-promovati-la-prima-echipa-vom-alinia-o-formatie-cu-multi-juniori-e-sansa-l-19138800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-petrolul-au-aflat-data-la-care-isi-desfasoara-restanta-din-prima-etapa-a-play-off-ului-meciul-fusese-amanat-din-cauza-cazurilor-pozitive-de-covid-19-de-la-echipa-ploiesteana-19138699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-comentat-comunicatul-celor-de-la-cs-mioveni-e-dreptul-lor-au-vazut-meciul-in-felul-lor-vrea-sa-puna-presiune-sunt-practici-care-se-mai-practica-19138769

Marius ANGHEL 10 Jul. 2020, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă