Dan Alexa, în continuare în așteptarea primei victorii pe banca Brașovului, acum în fața Ripensiei: ”Avem mare nevoie.” Antrenor, despre jucătorul luat în această săptămână chiar de la timișoreni

Autor: Adi MARICA Publicat: 26 Aug. 2022, 16:42 Liga 2
Dan Alexa, în continuare în așteptarea primei victorii pe banca Brașovului, acum în fața Ripensiei: ”Avem mare nevoie.” Antrenor, despre jucătorul luat în această săptămână chiar de la timișoreni

Dan Alexa are mari așteptări de la jucătorii săi în meciul cu Ripensia Timișoara. Fără victorie în primele trei etape, FC Brașov poate ieși din criza de rezultate cu o victorie în fața singurei echipe din campionat condusă de un preparator sportiv.

Jocul din runda a 4-a a Ligii 2 are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

”Întâlnim Ripensia Timișoara, o echipă care an de an s-a salvat de la retrogradare. Cunosc foarte bine proiectul de la Ripensia, un club care se bazează pe jucători tineri, crescuți în academia lor. Îl știu foarte bine pe patronul clubului și știu filozofia lui de a conduce clubul pentru următorii ani. Ripensia este o echipă omogenă, dar eu aștept de la echipa mea o altă calitate a jocului și nu doar pe momente. Până acum am arătat multe momente de joc bune într-o repriză și apoi avem o cădere. Sper să suplinim lipsurile pe care le avem prin determinare, agresivitate și foarte multă combativitate. E un proces de a construi această echipă, nu este ușor, dar este clar că avem nevoie de un rezultat pozitiv pentru ca suntem o echipă care nu a câștigat în primele trei jocuri. Avem mare nevoie de victorie, ne-ar aduce liniște la echipă și ar da multă încredere”, a spus Alexa, care nu se va baza nici la acest meci pe Izata și Kirilenko, însă speră ca până la ora jocului Sorsa să fie recuperat după accidentarea suferită la genunchi în meciul cu Poli Timișoara. Indisponibil este și Eduard Lambrinoc, eliminat la jocul trecut, cu cealaltă echipă din Timișoara, Poli.

Chică-Roșă, așteptat să se descătușeze după primul gol la FC Brașov

Cel mai important transfer al verii realizat de FC Brașov este atacantul Adi Chică-Roșă, cel care încă este departe de evoluțiile bune din sezonul trecut, pe când juca la FC Buzău. Sub comanda lui Dan Alexa a evoluat în toate cele trei meciuri și nu a înscris.

”Chică-Roșă a fost golgheterul Ligii a 2-a sezonul trecut (n.r. – într-adevăr, golgheter, la egalitate cu Sory Diarra și Chipirliu, numai că Chică-Roșă a jucat în play-out, cu adversari mult mai modești), un jucător cu calități excepționale, dar după o primă parte a pregătirilor s-a accidentat și a stat 18 zile. El are nevoie de un gol, i-am și spus că pentru mine este important să arate determinarea pe care a avut-o la Buzău și în prima parte a pregătirilor. Este un jucător care atunci când are liniște și dă totul în teren vor veni si golurile”, a spus Alexa.

Dan Alexa, despre aducerea lui Zoran Mitrov

Despre venirea lui Zoran Mitrov, chiar de la Ripensia, la FC Brașov, Dan Alexa este convins că mijlocașul de 20 de ani își va pune amprenta pe jocul echipei.

”Zoran Mitrov este un jucător de impact, un jucător de mare talent pe care îl cunosc foarte bine. Într-o anumită perioadă a fost considerat unul dintre cei mai talentați juniori ai României. Încă nu a semnat, il dorec la echipă și am încredere mare că ne poate ajuta”, a spus antrenorul de la FC Brașov.

Înainte de debutul etapei a 4-a a Ligii 2, FC Brașov se află pe poziția a 16-a a Ligii 2, cu 2 puncte, iar Ripensia e pe locul 18, cu 1 puncte. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Conferința de presă pe care Dan Alexa a organizat-o înainte de FC Brașov – Ripensia:

Foto și video: FC Brașov

 

Autor: Adi MARICA Publicat: 26 Aug. 2022, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă