Dan Alexa, despre modul în care își ține în ”priză” jucătorii, în ciuda problemelor financiare de la FC Brașov: ”E important să nu păcălești jucătorii.” Cum vede meciul cu FK Miercurea Ciuc

Adi MARICA 13 Oct. 2022, 12:57 Liga 2
Dan Alexa, despre modul în care își ține în ”priză” jucătorii, în ciuda problemelor financiare de la FC Brașov: ”E important să nu păcălești jucătorii.” Cum vede meciul cu FK Miercurea Ciuc

FC Brașov – FK Miercurea Ciuc e meciul care deschide etapa a 10-a din Liga 2. Jocul are loc vineri, începând de la ora 16:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Ciucanii au ratat, sezonul trecut, accerea în play-off după ce au remizat pe teren propriu cu FC Brașov, scor 1-1 în chiar ultima etapă a sezonului regular. După acel joc, clubul harginean se despărțea după patru ani de antrenorul principal Valentin Suciu și continua cu Francisc Dican, cel care se află și acum pe banca tehnică.

Dan Alexa: ”Ciucul, o echipă grea”

Dan Alexa spune că FK Miercurea Ciuc este un club foarte bine organizat și care își dorește foarte mult accederea în play-off. La fel vrea și FC Brașov, cel puțin declarativ.

”Sezonul trecut au pierdut play-off-ul în ultima etapă după un meci cu FC Brașov, dar în acest sezon ambele echipe au loturile schimbate față de sezonul trecut. Cert este că harghitenii își doresc mult play-off-ul și fac multe pentru a-și îndeplini obiectivul. Avem un joc important, împotriva unei echipe care îndeplinește toate condițiile pentru a spera la promovare. Ciucul este un club foarte bine organizat, se investește mult, sunt oameni serioși. Au o echipă de forță, o echipă grea, cu jucători puternici și un lot numeros. Noi trebuie să avem dinamică, să punem probleme și să fim inteligenți. Noi venim după o victorie importantă la Târgu Jiu, important este să avem constanță și să legăm victoriile. Mă bucur că am reușit să marcăm trei goluri, asta ne-a lipsit nouă în acest start de sezon în care am înscris puțin față de ocaziile pe care ni le-am creeat.

Vreau ca jucătorii mei să joace cu determinare și să fie motivați și pentru acest joc. Suntem la jumătatea campionatului și vrem să păstrăm momentele bune din meciul cu Viitorul Pandurii”, a spus Dan Alexa.

Alexa, despre situația financiară de la FC Brașov: ”Jucătorii au înțeles situația. Eu le-am spus mereu adevărul!”

Antrenorul de la FC Brașov a dezvăluit cum își ține jucătorii montați la meciuri în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă clubul brașovean.

Mai mult, Alexa recunoaște că este tăbăcit cu astfel de probleme după ce a antrenat echipe aflate în situații critice din punct de vedere financiar, ca Rapid, Poli Timișoara, Astra sau FCM Târgu Mureș.

”Jucătorii au dovedit caracter, dar avem promisiuni că în cel mai scurt timp se vor achita o parte din restanțele financiare. Am încredere că se vor rezolva problemele. Jucătorii au înțeles situația. Eu le-am spus mereu adevărul! E foarte important să nu păcălești jucătorii. Pentru mine, ca antrenor, este foarte important să știu foarte bine situația din club și să nu fiu păcălit, pentru că atunci când ești corect poți gestiona situația până la un anumit moment. Am antrenat echipe cu probleme financiare și pot spune că m-am obișnuit. Am fost și fotbalist și știu exact ce îmi convenea și ce nu când mă izbeam de astfel de probleme. Jucătorii au înțeles că este un moment mai dificil”, a spus Dan Alexa.

Pentru meciul cu ciucanii, ”Chirurgul” nu se va putea baza pe serviciile lui Saim Tudor, suspendat, iar Sorsa și Mbombo sunt acidentați.

Înaintea debutului etapei a 10-a a Ligii 2, FC Brașov ocupă locul 11 în clasament, cu 12 puncte. FK Miercurea Ciuc se află pe poziția a 6-a, cu 16 puncte.

Declarații Dan Alexa înainte de FC Brașov – FK Miercurea Ciuc:

https://www.youtube.com/watch?v=_YlnGl55WHU

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-un-optimist-incurabil-fc-brasov-nu-se-va-opri-niciodata-o-sa-gasim-solutii-si-ne-zbatem-pentru-asta-presedintele-despre-litigiile-care-pot-aduce-depunctari-19249128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-meciul-premierelor-la-targu-jiu-cele-trei-lucruri-inedite-reusite-de-trupa-lui-dan-alexa-in-acest-sezon-in-victoria-cu-viitorul-pandurii-19249019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

Adi MARICA 13 Oct. 2022, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă