Dan Alexa, calcule peste calcule pentru play-off: ”Le știu pe de rost.“ Planul B al antrenorului în cazul în care FC Brașov continuă în play-out. Meciul cu Unirea Constanța îl vede vital

Adi MARICA 02 Mar. 2023, 19:29 Liga 2
Dan Alexa, calcule peste calcule pentru play-off: ”Le știu pe de rost.“ Planul B al antrenorului în cazul în care FC Brașov continuă în play-out. Meciul cu Unirea Constanța îl vede vital

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Unirea Constanța, un meci în care elevii lui Dan Alexa pornesc mari favoriți ținând cont de problemele cu care se confruntă echipa patronată de Vasile Geambazi.

Dan Alexa: ”Calculele le știu pe de rost”

Dan Alexa și-a făcut calcule peste calcule să vadă cum FC Brașov ar putea prinde play-off-ul, însă șansele sunt minime chiar și cu două victorii în ultimele două jocuri.

”Calculele le știu pe de rost, știu exact ce ar trebui să se întâmple în ultimele două etape, însă șansele reale sunt foarte mici. În primul rând avem nevoie de șase puncte, apoi depindem de alte patru-cinci rezultate, ceea ce e foarte greu”, a spus Alexa.

”Victoria cu Unirea Constanța este vitală”

Referitor la meciul cu ultima clasată, Alexa și-a avertizat jucătorii. ”Pare un meci accesibil, important este să-l tratăm noi foarte serios. Asta le-am și spus jucătorilor, că sunt meciuri din care au doar de pierdut. Dacă jucătorii vor fi relaxați vor avea doar de pierdut. Mă gândesc doar să să dăm goluri. Dinamo a tratat serios meciul din etapa trecută și în primele zece minute au marcat două goluri și astfel și-au făcut meciul ușor. Victoria este vitală pentru noi pentru a mai spera la play-off”, a mai spus Alexa.

Planul B pentru play-out

Alexa și-a făcut strategia și pentru eventualitatea în care FC Brașov va juca în play-out, chiar dacă asta ar însemna un nou sezon ratat pentru clubul brașovean consumator de bani publici.

”În cazul în care nu vom accede în play-off, obiectivul ar fi clasarea pe locurile 7-8 și să încercăm să stabilim un lot pentru sezonul viitor. Vrem construim o echipă care să se bată cu șanse reala la play-off, nu cu hei-rup-ul din startul acestui sezon în care s-au făcut multe greșeli”, a spus antrenorul Brașovului.

La fel s-a spus și în sezonul trecut.

Diferența între un arbitru bun și unul mediocru

Suspendat pentru meciul cu Unirea Constanța, Dan Alexa știe care este diferența între un arbitru bun și unu mediocru.

”Normal ar trebui să fiu pe bancă, pentru că la Buzău am fost eliminat foarte ușor. Am o experiență în spate și ca fotbalist. Când m-am lăsat de fotbal m-am întâlnit cu foști arbitri care îmi spuneau că îmi dădeau cartonaș galben în primele minute doar ca să mă liniștească, pentru un fault la un sfert din ce făceau alții! La Buzău am simțit acest lucru și aici nu mă refer că arbitrajul a fost pro-Buzău (n.r. – arbitrul meciului de la Buzău a fost Valentin Porumbel). O calitate a unui arbitru este să rezolve situațiile ce pot fi grele altfel. Asta face diferența între un arbitru bun și unul mediocru!”, a de părere Dan Alexa, aflat la a trei suspendare în acest campionat.

”Nu înțeleg strategia lui Geambazi”

Dan Alexa rămâne la părerea că Unirea Constanța nu respectă competiția.

”Nu înțeleg strategia lui Geambazi, am mai spus și înaintea jocului de la Buzău. Probabil s-a gândit să nu favorizeze o echipă sau alta. Nu știu dacă au fost presiuni de la alte echipe interesate, nu am de de să comentez pentru că nu este treaba mea”, a spus Alexa.

Într-un interviu acordat ProSport, Vasile Geambazi spunea că preferă să ducă la final sezonul actual cu Unirea Constanța, în orice condiții, fiindcă în noul sezon va avea această echipă retrogradată în Liga 3. Altfel, în cazul unei retrageri, Unirea ar fi retrogradată de FRF în ultima ligă a județului din care face parte. Dacă aceasta este realitatea, atunci stratefia lui Geambazi nu este deloc greu de înțeles.

În runda a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular, FC Brașov joacă sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța. Apoi, în ultima etapă, se va deplasa la Slobozia pentru meciul cu Unirea.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 02 Mar. 2023, 19:29 Liga 2
Pe aceeași temă