Echipa fanion a orașului Brăila, Dacia Unirea, își continuă pregătirile în vederea participării în Liga a 2-a, ediția de campionat 2016-2017, însă nu știe pe ce buget va conta în sezonul următor. Iar lipsa unui buget concret afecteză componența, dar mai ales valoarea lotului, una care acum nu mai este aceeași ca în sezonul trecut, pentru că cei mai importanți jucători, Sorin Frunză și Marius Onofraș au pus ghetele în cui. Iar lipsa din teren a celor doi lideri s-a văzut în partidele amicale pe care elevii lui Alin Pânzaru le-au susținut în ultimele două săptămâni. Pentru a-i înlocui pe cei doi fotbaliști care au evoluat și în Liga Campionilor, clubul are nevoie de bani, mai precis de un buget pe care să poată conta. Șefii clubului au avut deja o discuție cu oficialitățile locale, însă nu s-a concretizat nimic.
Pentru că mai sunt doar 12 zile până la startul Ligii a 2-a, am căutat să aflăm mai multe detalii privind situația financiară a clubului Dacia Unirea din acest moment chiar de la președintele Valentin Avramescu. Mai jos puteți citi un interviu acordat cotidianului Obiectiv Vocea Brăilei de conducătorul clubului.
– Cum s-a finalizat prima discuție cu șefii administrației locale?
– Nimic nou nu s-a produs în relația cu autoritățile locale. După prima discuție a rămas că dânșii vor analiza documentele pe care le-am depus și vom primi un răspuns ulterior, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Dacia Unirea tot nu are buget. Sperăm ca lucrurile să nu se repete ca în ultimii trei ani, când am avut parte de multe promisiuni, de multe discuții. Ni s-au cerut tot felul de precizări, iar noi am depus rapid toate documentele, dar rezultatul nu a fost tocmai cel așteptat, un rezultat care să confere liniștea de care este nevoie în atingerea performanței. Am spus și o repetăm, suntem deschiși la orice variantă de lucru care ar stabiliza clubul din punct de vedere financiar, inclusiv aceea prin care reprezentanți ai oficialităților locale să devină membri asociați cu drept de vot în Consiliul Director, așa cum se procedează în cazul clubului de handbal.
Fără buget nu ne putem propune decât un obiectiv minim
– Lipsa banilor va afecta obiectivul pe care vi l-ați propus inițial?
– Din păcate, campionatul stă să înceapă și toată lumea interesată de fenomenul fotbal în Brăila trebuie să fie conștientă că fără un buget clar și stabil, pe care noi nu îl avem în acest moment, nu ne putem propune decât un obiectiv minim și anume menținerea în Liga a 2-a. Dar noi sperăm ca lucrurile să se rezolve și să ne batem din nou pentru podium, așa cum am făcut-o în campionatul precedent.
– Mai sunt puține zile până la prima etapă, când vin întăririle în lot?
– Singurele mutări de până acum sunt transferul portarului Victor Gârlea, acesta fiind o soluție și pentru jucătorii sub 21 de ani, care trebuie să fie obligatoriu în teren pe toată durata meciului, de asemenea s-a reușit prelungirea împrumutului lui Dănuț Oprea. Restul jucătorilor care au venit în probe fie nu au arătat că sunt peste nivelul celor pe care îi avem în lot, fie nu ne-am înțeles cu cluburile lor, așa cum este cazul lui Mihai Ion. Nu prea ne-am cârpit până acum. Am pierdut jucători importanți, pe Frunză și Onofraș, iar până acum n-am reușit înlocuirea lor cu alții de același calibru, sau măcar apropiați de valoarea lor. În momentul în care nu poți oferi decât un salariu de 3.000 lei impozabil, comparativ cu alte echipe din același eșalon care oferă cel puțin dublu, nu ești o variantă foarte atractivă pentru fotbaliștii buni, de valoare, care să-ți ridice nivelul de joc. Împreună cu antrenorii am decis să dăm o șansă juniorilor din pepiniera proprie și au fost incluși în lot Dragoș Mucuță și Marian Iordache. Mai sunt discuții cu diverși jucători, dar totul depinde de clarificarea căt mai rapidă a bugetului. În lipsa altor variante mizăm și în acest sezon pe omogenitatea lotului.
Miercuri, Municipalul va fi omologat pentru viitorul campionat
– Încercați să obțineți bani și pe alte căi?
– Ca o noutate, încercăm să pornim activitatea departamentului de marketing propriu, care a început să lucreze la un plan, iar rezultatele se vor vedea, sperăm noi, foarte repede. Vom încerca să atragem un număr cât mai mare de suporteri la stadion, organizând diverse acțiuni interactive, vom intensifica discuțiile cu diverse companii și oameni de afaceri de pe plan local, pentru a-i convinge să investească în echipa locală de fotbal, prin sponsorizari, publicitate sau diverse parteneriate.
– Stadionul a fost omologat pentru sezonul 2016-2017?
– Reprezentanții FRF vor veni miercuri, 27 iulie, pentru a omologa Stadionul Municipal. De fapt va fi o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Federației și ai autorităților locale. Am înaintat de circa o săptamână către Primaria Municipiului Brăila, respectiv SUPAGL, ca administrator, o adresa cu necesarul de lucrări pentru ca stadionul să arate cât de cât rezonabil, dar până acum nu avem nici o reacție. Încercăm cu forțe proprii să vopsim căile de evacuare din stadion, să îndepărtăm vegetația din imediata apropiere a gazonului, dar sunt și probleme care ne depășesc, precum functionarea cișmelelor pentru apa potabilă, toaletele ecologice. De asemenea, trebuie rezolvate măsurile impuse de ISU.
Articol scris de Costel FILIP