„Dacă e cazul, o să vorbim despre promovare și alte calcule în ultimele trei-patru etape”. Roșu și-a revenit cu greu după înfrângerea cu Brașovului și anunță schimbări

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 11:02 Liga 2

Cu ocazia vizitei de duminică a celor de la Luceafărul Oradea, e de așteptat ca Laurențiu Roșu să opereze mai multe schimbări în „unsprezecele” UTA-ei ce a pierdut cu Brașovul în urmă cu zece zile. Probabil, vor fi schimbări în toate compartimentele, iar pe lângă rațiuni de ordin tehnic și tactic există și unele de ordin medical. Filaret s-a accidentat la genunchi miercuri și e incert, iar Copil a fost bolnav și a revenit la antrenamente doar joi.

Pe undeva, era de așteptat ca Burlă să revină pe banda stângă a defensivei, dar, din câte se pare, un alt junior va primi această șansă. „Burlă este apt, s-a antrenat normal, dar am decis să reintre în circuit la echipa a doua, iar pe viitor vom vedea. La > mai merg pentru meciul de mâine (n.r. – astăzi) Costin, Vlad și s-ar putea și Barna”, a precizat Laurențiu Roșu cu ocazia conferinței de presă de dinaintea meciului cu Luceafărul.

Cel mai probabil, îi va veni rândul Paul Copaci, fotbalist care a debutat bine la Râmnicu Vâlcea chiar ca fundaș stânga și care va fi apt de joc, după ce suspendarea dictată de FRF îi expiră astăzi, odată cu meciul UTA-ei II la Lugoj.

Astfel, Vîlceanu ar putea plăti tribut evoluției mai puțin reușite cu Brașovul, iar pe stânga să apară încă din startul confruntării cu orădenii Andor sau Muntean, fotbaliști refăcuți sută la sută.

Bineînțeles, Roșu nu dorește să-și dezvăluie planurile tactice pentru disputa cu „luceferii” lui Kiss și-și reafirmă dorința exprimată după înfrângerea echipei sale la Brăila. „Ne gândim să câștigăm fiecare meci, dar, din câte se vede, nu întotdeauna ne și iese. Ne-a durut mult înfrângerea cu Brașovul, o contracandidată directă la locul 2. Am suferit după meci, dar apoi ne-am revenit încetul cu încetul și am pregătit foarte bine meciul cu Luceafărul. Suntem concentrați pe ceea ce avem de făcut, vrem să jucăm bine și mai ales să luăm cele trei puncte. Mergem pas cu pas, nu mai vreau să vorbim despre promovare în condițiile în care mai sunt atâtea meciuri de disputat. Dacă e cazul, și sperăm și ne dorim să fie, o să vorbim despre promovare și alte calcule în ultimele trei-patru etape. Deocamdată, nu are rost, atâta timp cât azi poți fi pe locul 2, iar după un singur rezultat negativ poți cădea pe 4. Următorul meci va fi întotdeauna cel mai important pentru noi, indiferent cu cine și unde jucăm”, a afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Roșu decide pe loc, în timpul meciului, cine execută penalty-ul

Altfel, UTA a ratat nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri în acest sezon și toate au avut impact asupra configurației finale a tabele de marcaj. Copil cu Râmnicu Vâlcea (scor 2-2), Chindriș cu ASU Poli (scor 1-1) și Petre cu FC Brașov (scor 1-2) sunt cei care au irosit penalty-uri, așa că, teoretic, ar trebui să vină rândul altor jucători să pună mingea pe punctul cu var când va fi cazul. Cum și Strătilă a spus încă din primăvara anului trecut, de când a ratat la Baia Mare, că nu-și mai asumă această responsabilitate, opțiunile s-au cam împuținat.

Oricum, conform celor spuse de antrenorul echipei, viitorul executant de penalty la UTA va afla doar după ce arbitrul va arăta punctul cu var. „În fiecare săptămână, executăm lovituri libere sau de la 11 metri, iar eu văd care dintre jucători bate mai bine. Când vom beneficia de un penalty, eu voi desemna executantul chiar în timpul meciului”, a spus mărturisit Laurențiu Roșu în cadrul conferinței de presă săptămânale, pe care clubul UTA a organizat-o de această dată la Cofetăria Libelula, renovată recent.

Legat de Adrian Petre, cel care a fost extrem de afectat de ratarea loviturii de la 11 metri în disputa cu „stegarii”, tehnicianul arădenilor a adăugat: „Cred că i-a prins bine convocarea la lotul național de tineret. S-a mai deconectat puțin, a prins puțină încredere în tricoul naționalei și, din câte l-am văzut la antrenamentele de miercuri și joi, e pregătit să-și facă din nou treaba la UTA. Între timp, a și căzut pe locul trei în clasamentul golgheterilor, probabil va dori să marcheze din nou cât mai repede, iar echipa va fi cea mai câștigată. Eu îi doresc să câștige lupta cu Hadnagy și Chipirliu, rămâne de văzut dacă va și reuși”.

CITEȘTE și: Schimbare de mentalitate pentru Manea: „Mai atent, mai responsabil, duminică întâlnim cel mai periculos cuplu de atacanți”

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 11:02 Liga 2
Pe aceeași temă