VIDEO | FC Brașov a fost aproape de istorie contra Astrei. „Stegarii” puteau repeta cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din istoria clubului, una veche de 41 de ani

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 17:03 Cupa
VIDEO | FC Brașov a fost aproape de istorie contra Astrei.**

Optimile de finală ale Cupei României au adus ieri unul dintre cele mai spectaculoase meciuri pe care iubitorii fotbalului au avut ocazia să le urmărească în ultimii ani. FC Brașov a avut o revenire fabuloasă în fața liderului din Liga 1, Astra Giurgiu, și a fost aproape de o surpriză. Elevii lui Adrian Szabo au fost conduți cu 3-0 la pauză și au revenit pe final, egalând cu două goluri în ultimele două minute din timpul regulamentar. Surpriza nu a fost dusă până la capăt pentru că gazdele au cedat în prelungiri și Dandea a marcat golul victoriei pentru giurgiuveni.

Chiar și în aceste condiții, cei mai în vârstă dintre microbiștii brașoveni au rememorat pentru câteva minute o partidă de referință în istoria fotbalului românesc. În octombrie 1974, acum 41 de ani, Steagul Roșu Brașov producea una dintre cele mai mari reveniri din fotbal contra turcilor de la Beșiktaș.

Partida a avut loc în primul tur al Cupei Orașelor Târguri, actuala Europa League, din sezonul 74/75 și venea după ce Beșiktaș învingea cu 2-0 la Istanbul.

Returul de la Brașov a fost echilibrat până în minutul 86, atunci când Petru Kadar a deschis scorul. Gheorghe Șerbănoiu a marcat golul care egala situația la general în minutul 87, însă același fotbalist aducea victoria și calificarea Steagului cu un alt gol în minutul 89.

Steagul mergea în turul următor al competiției din acel sezon însă suferea o înfrângere dură împotriva nemților de la Hamburger SV, 8-0 și 2-1.

Articol scris de Cristian SCUTARIU
Foto: Monitorul Expres
 

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 17:03 Cupa
Pe aceeași temă