„U” Cluj vrea să umple stadionul cu FCSB. Ce șanse cred clujenii că au să treacă mai departe în Cupa României și comparația făcută de Falub: „Suntem ca un bolnav în comă”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 18:29 Cupa

„U” Cluj – FCSB pare cel mai atractiv meci din optimile Cupei României. Cele două au jucat finala Cupei României, ediția 2014/2015, când bucureștenii s-au impus atunci cu 3-0 pe Arena Națională, în fața a aproximativ 38.000 de spectatori.

„Este un meci important pentru suporteri. Au ocazia să vadă un meci cu o echipă de Liga 1 pe care nu l-au mai văzut de mult. E un meci în care au ocazia și suporterii să vină în număr mare. Sunt puține momente când se poate umple stadionul și este un moment important să aducem și suporterii care sunt suporteri U, dar nu vin la stadion. Pentru suporterii noștri e un meci de văzut. FCSB este o echipă în revenire, au jucători buni. Cred că este un adversar incomod pentru Steaua (râde), pentru că ei sunt favoriți. Noi am avut mereu meciuri bune cu Steaua. Mă bucur că este un meci de privit pentru toată lumea. Important ar fi să vină lumea la stadion, să se reobișnuiască cu drumul spre stadion”, a spus antrenorul lui „U” Cluj, Adrian Falub, care consideră că FCSB a depășit perioada grea: „Nu a fost ușor nici pentru ei. Au schimbat antrenorul, au avut mulți accidentați, au jucat și în cupele europene și nu e ușor. Când vor reveni toți jucătorii accidentați va fi o concurență foarte mare, mai ales în atac sunt jucători de foarte mare calitate și cred că se vor bate la campionat”.

Adrian Falub era pe banca Universității Cluj la finala Cupei României jucate cu FCSB, nu însă și la ultima întâlnire dintre cele două cluburi, tot în Cupa României, în 16-imile ediției 2015/2016, când FCSB a câștigat cu 1-0 pe Cluj Arena, în fața a 10.000 de spectatori și a unei echipe care se afla în Liga 2 și era antrenată de Marius Popescu.

Săgeți către CFR: „Acolo merg suporteri FCSB. Aici mai greu să vină”

Adrian Falub a vorbit și despre situația din clasament a echipei sale. „U” Cluj este pe locul 14 în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în opt meciuri jucate în nouă etape, trei dintre ele câștigate la „masa verde”, după ce pe teren le pierduseră.

„Venim după o serie de rezultate bune. Eram disperați, acum suntem ca un bolnav în comă. Acum am început să respirăm, nu mai suntem la aparate, dar tot suntem în spital”, a spus Falub, care nu crede că vor fi mulți spectatori de la FCSB pe stadion. „Eu cred că puțini vin aici. Mai mulți merg când joacă sus, pe CFR, acolo merg mai mulți susținători ai lui FCSB. Aici e mai dificil să vină”, a spus Falub.

George Florescu: „Nu putem avea pretenții mari”

George Florescu, unul dintre foștii internaționali din lotul lui „U” Cluj, nu-și pune mari speranțe în meciul cu FCSB și crede că evoluțiile din campionat sunt mai importante.

„Ne-am îndeplinit unul dintre obiective, acela de a aduce o echipă mare la Cluj. Cred că toată lumea este conștientă că nu putem să avem pretenții extrem de mari de la meciul ăsta. O să ne jucăm șansa, avem avantajul terenului propriu, dar cred că cel mai important pentru noi rămâne ce facem în campionat. Ne bucurăm pentru meciul ăsta, pentru că avem ocazia să aducem mulți oameni în tribune, ocazia să facă un spectacol, la fel cum au făcut tot timpul când am jucat împotriva echipelor mari. Ne jucăm și noi șansa, o să încercăm să ne calificăm, dar cel mai important pentru noi rămâne parcursul în campionat. Nu pot să am decât cuvinte de laudă pentru că FCSB a adunat în ultimii ani cam cei mai talentați jucători români. N-am cum să vorbesc decât de bine despre FCSB. Chiar dacă au avut un început greoi au arătat că încep să se închege ca echipă și este una dintre echipele cu cele mai bune loturi din Liga 1″, a spus Florescu.

„U” Cluj a ajuns în optimile Cupei României după ce a trecut de CSC Sânmartin (Liga 3), cu 2-1, și de U Craiova 1948 SA (Liga 3), cu 3-2, după prelungiri.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 18:29 Cupa
Pe aceeași temă