REMEMBER | CS Mioveni, specialista Cupei! Echipa argeșeană e singura din Liga 2 rămasă în competiție

Marius ANGHEL 04 Jan. 2017, 12:11 Cupa

CS Mioveni a devenit în ultimii ani o specialistă a Cupei României, echipa galben-verde reușind califi­cări, unele surprinzătoare, având în vedere că a venit din postura de echipă de Liga a 2-a, până în fazele superioare ale competiției. Iar ceea ce este poate mai important, pe lista echipelor eliminate apar nume grele ale fotbalului românesc, cum ar fi Dinamo, Astra sau Steaua, ultima dintre acestea fiind învinsă luna trecută, în optimi.

Învinși de CFR Cluj în semifinale după ce trecuseră de Dinamo

Prima performanță notabilă a Mioveniului în Cupa României a fost făcută în sezonul 2007 – 2008, atunci când echipa a și promovat și a jucat în Liga 1. În acel sezon, galben-verzii au ajuns până în semifinalele Cupei, unde au fost eliminați de CFR Cluj, echipă ce avea să câștiga trofeul. Argeșenii au intrat în competiție în șaisprezecimi, alături de celelalte echipe de Liga 1, și au eliminat în acea fază pe ACU Arad – echipă de liga secundă, după ce au câștigat cu 2-0 pe terenul acestei formații. Au urmat optimile de finală, în care, într-un meci jucat acasă, Mioveniul a câștigat cu 3-0 în fața Ceahlăului Piatra Neamț. Partida a avut loc pe 5 decembrie 2007. În primăvara lui 2008, au urmat sferturile de finală, unde echipa lui Sorin Cîrțu – antrenor principal pe atunci, a eliminat-o pe Dinamo, după o victorie cu 1-0 pe stadionul din Urziceni. În semifinale, CS Miovenit a dat de CFR Cluj și a pierdut pe stadionul Giulești, categoric, cu 3-0, clujenii având să câștige până la urmă trofeul pus în joc.

Eliminați din nou de CFR Cluj după ce au învins Astra și Dinamo

Acum două sezoane, CS Mioveni a reușit a doua performanță notabilă în Cupa României. Echipa a ajuns până în sferturi, dar, ce a fost mai important, a eliminat nume importante ale fotbalului nostru și a oferit în sferturi un memorabil meci cu CFR Cluj. Traseul a început în faza a 5-a, când galben-verzii au trecut cu 2-1 de FC Voluntari în deplasare, după ce au fost conduși la pauză cu 1-0. În șaisprezecimi, sorții au scos în cale pe Asta, echipă ce ocupase cu un sezon înainte locul 2 în campionat. Pe stadionul „Nicoale Dobrin” din Pitești, argeșenii au câștigat cu 3-1 prin golurile lui Bogdan Stoica, Alin Popa și Vintilă, asta după ce Astra deschisese scorul.

În optimi, la Pitești a venit Dinamo, iar gazdele au obținut o nouă calificare răsunătoare, învingând cu 1-0 printr-un gol al lui Ayza. Antrenor la Mioveni era Claudiu Niculescu, iar la Dinamo Flavius Stoica, fost antrenor al echipei argeșene. În sferturi, CS Mioveni a dat din nou de CFR, care s-a dovedit a fi o nucă tare pentru echipa galben-verde și în sezonul 2007-2008.

Disputat pe 2 decembrie la Pitești, pe ninsoare, meciul a fost unul dramatic, și după ce gazdele conduceau cu 3-0 în minutul 59 prin golurile lui Bogdan Stoica, Nilă și Galan, oaspeții au revenit senzațional și au câștigat cu 4-3, marcând în minutele 61, 67, 87 și 90+1, dar golul doi iscând un adevărat scandal, fiind marcat după lipsa de fair-play a CFR-ului, care a continuat o fază și a înscris în timp ce gazdele dăduseră minge afară pentru că aveau un jucător căzut, și apoi au refuzat să atace mingea când adversarul a repus-o în joc din aut.

Victorie dramatică în fața Stelei în acest sezon

În fine, și în acest sezon, CS Mioveni scrie istorie în Cupă. În faza a cincea, echipa a învins cu 2-0 în deplasare pe CS Păulești, apoi în șaisprezecimi a trecut cu 3-1 de Olimpia Satu Mare tot în deplasare, pentru ca în optimi să elimine Steaua, la Mioveni, după 0-0 în timpul regulamentar, 1-1 în prelungiri și 5-4 la loviturile de departajare.

Adversara pentru sferturile Cupei urmează să fie stabilită de Federație în această lună.

Meciurile din acest an:

CS Păulești – CS Mioveni 0-2 (0-1)
Au marcat: Staicu (6), Ayza (83)

Păulești: Rădulescu – Țugui, Pripu (23 Neacșu), Lungu, Cristian Mihai (46 Țînțaru) – Bărăgan – Dumitru, Arnătutu, Marian Mihai, Stoica – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Mioveni: Popescu – Bogdan Stancu, Vișa (46 Gugu), Șchiopu, Tomozei – Iamandi (52 Boboc), Galan – Mazilu, Staicu, Iancu – Nilă (69 Ayza). Antrenor: Alexandru Pelici.

Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 1-3 (0-0)
Au marcat: Ludușan (88) / Alin Popa (46), Ayza (59), Rădescu (69)

Olimpia: Șuta – Ciul, Iuhas, Heil, Duruș – Krausz, Onicaș (62 Muntean), Villand (57 Carlo Erdei), Faur – Tudoran (57 Ludușan), Vasile Pop. Antrenor: Bogdan Andone.
Mioveni: Croitoru – Bogdan Stancu, Gugu, Vișa, Tomozei (78 Tirică) – Boboc (69 Galan), Biceanu – Alin Popa, Ayza, Rădescu – Nilă (69 Sebastian Ivan). Antrenor: Alexandru Pelici.

CS Mioveni – Steaua 6-5 d.l.d. (0-0, 1-1, 5-4)
Au marcat: Nilă (95) / Achim (113)
Seria penaltiurilor: # Boldrin (ratare) / Năstăsie (ratare) # Achim (gol) / Achim (gol) # Pintilii (gol) / Edi Stoica (gol) # Ov. Popescu (gol) / Nilă (gol) # Moke (gol) / Gugu (gol) # De Amorim (ratare) / Boboc (gol)

Mioveni: Popescu – Tomozei, Gugu, Ionuț Stoica, Edi Stoica – Boboc, Biceanu (79 Galan) – Alin Popa (54 Rădescu), Năstăsie, Ayza – Staicu (57 Nilă). Antrenor: Alexandru Pelici.
Steaua: Niță – Enache (117 Jakolis), Moke, Toșca, Momcilovic – Ovidiu Popescu, Pintilii – Adrian Popa (46 Boldrin), Achim, De Amorim – Tudorie (63 Bourceanu). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 04 Jan. 2017, 12:11 Cupa
Pe aceeași temă