Reacțiile argeșenilor după ce au aflat că joacă în sferturi cu CFR. Primarul Mioveniului: „FRF își dorește să jucăm finala Cupei”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2014, 14:32 Cupa

După Astra Giurgiu și Dinamo București, iubitorii fotbalului argeșean vor mai vedea încă o formație de top jucând în acest an pe stadionul din Trivale. Este vorba despre CFR Cluj (locul doi, în prezent, în clasamentul Ligii 1), grupare pe care jucătorii de la CS Mioveni o vor întâlni în sferturile Cupei României la fotbal. Miercuri, echipele calificate în această fază a competiției și-au aflat adversarele, jocurile urmând a avea loc la începutul lunii viitoare.

Surpriza Cupei din acest sezon este indiscutabil divizionara a doua CS Mioveni, care le-a eliminat, pe rând, pe Astra Giurgiu, deținătoarea trofeului, și pe Dinamo, iar acum va întâlni CFR Cluj. Jocurile se vor desfășura într-o singură manșă, pe 2, 3, 4 decembrie, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Celelalte trei meciuri din sferturile Cupei sunt: CSU Craiova – Steaua, ASA Târgu Mureș – Petrolul și Universitatea Cluj – Pandurii.

Niculescu: „Va fi dificil, dar sunt optimist și cred că vom scrie istorie în acest an”

Dorința antrenorului echipei CS Mioveni, Claudiu Niculescu, nu i-a fost îndeplinită. Acesta ar fi vrut ca Steaua să fie formația împotriva căreia elevii săi să joace în sferturile Cupei României. „Dacă e să cădem, să cădem de pe un cal mare. Să elimini Dinamo, Astra… înseamnă ce­va. Nu e ușor cu o echipă de Liga a II-a să mergi mai departe e­liminând deținătoarea Cupei și un nu­­me ma­re al fotbalului românesc, Dinamo. Să vedem ce ne vor oferi sorții în continuare. Eu vreau Steaua!”, spunea Niculescu zilele trecute.

Ieri, la aproape o oră după ce aflase adversarul, tehnicianul argeșenilor a spus: „Indiferent de adversarul pe care îl întâlnim, orice meci este dificil. Vom avea parte și de data aceasta de un joc greu, cu o echipă foarte bună, care va trata serios partida. Dar avem o șansă mare de a intra în istoria fotbalului românesc. Va fi dificil, dar sunt optimist și cred că vom scrie istorie în acest an. Cu Steaua sigur se umplea stadionul, dar eu sunt convins că și cu CFR Cluj vor veni foarte mulți spectatori. Avem nevoie de susținerea lor”.

Stancu: „Am dovedit că prin muncă, ambiție și dăruire putem răsturna carul mare”

Președintele executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu, este de părere că meciul contra clujenilor va fi și mai dificil decât cel cu Astra sau Dinamo: „Sincer, mi-aș fi dorit să întâlnim Steaua în sferturi, pentru că stadionul s-ar fi umplut. În orice caz ne așteaptă un meci foarte greu, CFR Cluj a demonstrat că este o echipă puternică, iar jucătorii din Mioveni sunt sigur că se vor concentra și vor încerca să mai producă încă o surpriză, ar fi fantastic. Ce-ar fi dacă ne-am califica mai departe? Ceva de nedescris, însă este foarte greu. Noi am trecut de Astra și Dinamo, două echipe de referință din campionatul intern, două formații cu obiective mărețe. Astra ne-a luat pe sus, iar dinamoviștii nu s-au concentrat la maximum, mai ales că aveau la câteva zile după meciul cu noi derby-ul contra Stelei. Dinamoviștii au avut în subconștientul lor o doză de protejare pentru că îi aștepta un meci contra rivalei de-o viață. Cu Dinamo am avut și ceva noroc, mai ales în repriza secundă, dar important este rezultatul. Referindu-mă la meciul cu CFR Cluj, din punctul meu de vedere va fi mai greu decât partidele cu Dinamo și Astra. Adversarii își vor lua măsuri, deoarece știu antecedentele noastre, sunt deja puși în gardă, și cred că va rezulta o partidă nu grea, ci foarte grea. De asemenea, nu putem spune că plecăm cu șansa a doua, chiar dacă suntem un club ceva mai mic. Dar am dovedit că prin muncă, ambiție și dăruire putem răsturna «carul mare»”, ne-a spus Constantin Stancu.

Olteanu: „Avem o șansă”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, nu se teme de clujeni și spune că elevii lui Niculescu au și ei șansa lor în disputa din sferturile Cupei României, cu CFR Cluj. „Într-adevăr, era aproape imposibil să alegi echipa care să îți convină. Noi ne doream Steaua, dar pentru public, care ar fi venit într-un număr foarte mare. Cu CFR Cluj, totul este posibil. Am văzut meciul lor cu Rapid din Cupă, în care au învins pe final. Părerea mea este că avem o șansă. Important este ca și băieții să-și dorească și să trateze meciul cum trebuie. Dacă vor juca așa cum au făcut-o cu Astra și Dinamo, sigur avem o șansă”, a spus Dumitru Olteanu.

Cojocaru: „Va fi un meci mult mai greu decât cu Voluntari, Astra și Dinamo la un loc”

Directorul de marketing al clubului din Mioveni, Claudiu Cojocaru, a comentat și el imediat după ce a aflat cu cine va juca echipa în următorul act al Cupei României: „Va fi un meci mult mai greu decât cu Voluntari, Astra și Dinamo la un loc, deoarece, fiind o fază avansată a competiției, va fi tratată foarte serios de adversari care își doresc firește să acceadă cât mai sus, dacă s-ar putea să joace și finala și s-o câștige. Orice formație de calibrul lor își propune astfel de obiective. Eu sunt sigur că vom face un meci bun pentru că nu avem nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Însă până la meciul din Cupa României, trebuie să ne axăm pe jocurile din campionat, pe care trebuie să le câștigăm pentru a nu strica parcursul bun pe care-l avem în Cupa României”.

Popescu: „Nu este imposibil, dar va fi foarte, foarte, foarte greu”

Jucătorii și-ar fi dorit să joace contra fotbaliștilor de la Steaua București în sferturile Cupei României. Portarul echipei CS Mioveni, Octavian Popescu, face apel la public pentru a veni în număr cât mai mare și a-i susține în obținerea unui nou succes. Acesta dă asigurări că întreaga echipă va face tot ce-i va sta în putință să se impună și să acceadă în semifinalele competiției. „Nu este imposibil, dar va fi foarte, foarte, foarte greu. Ne așteaptă un joc dificil, dar sperăm să facem un meci mare, să avem o prestație foarte bună și să câștigăm. Dacă va fi sau nu așa, rămâne de văzut, lumea trebuie să aprecieze faptul că am ajuns până în sferturi, este o performanță și ne dorim să nu ne oprim aici. Luăm lucrurile pas cu pas și vedem ce reușim să facem”, a declarat portarul echipei CS Mioveni, Octavian Popescu.

Primarul: „FRF ne vrea în finală!”

Mai în glumă, mai în serios, edilul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a dat de înțeles că s-a bucurat în momentul în care a aflat că nu Steaua va fi adversara argeșenilor în partida din sferturi, ci CFR Cluj.

Georgescu se gândește deja că elevii lui Niculescu au forța necesară de a produce încă o surpriză de proporții: „Federația Română de Fotbal își dorește ca Mioveniul să joace finala Cupei României. Va fi un meci de interes contra CFR-ului, le doresc din suflet mult succes băieților noștri până în finală, pe care cred că o vom juca cu Steaua pe Arena Națională”.

Sursa: Ziarul Argeșul

Marius ANGHEL 06 Nov. 2014, 14:32 Cupa
Pe aceeași temă