Petrolul a decolat la Cluj cu gândul să obțină biletele pentru sferturile Cupei României. Stadionul unde o va întâlni pe Sănătatea i-a adus coșmaruri la ultimele două meciuri

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 16:25 Cupa
Petrolul a decolat la Cluj cu gândul să obțină biletele pentru sferturile Cupei României.** Stadionul unde o va întâlni pe Sănătatea i-a adus coșmaruri la ultimele două meciuri

Petrolul a avut noroc la tragerea la sorți și pentru faza optimilor de finală ale Cupei României, cu toate că a fost singura echipă din Urna B și ar fi putut pica împotriva granzilor din Liga 1. Sorții i-au adus în față Sănătatea Cluj, echipă din Liga 3 care însă nu va fi ușor de învins dacă va fi tratată de sus. „Virușii” tocmai au eliminat Viitorul lui Gică Hagi, deținătoarea trofeului din ediția trecută. Sănătatea Cluj – Petrolul se joacă miercuri, de la ora 17:00, pe Cluj Arena, acolo de unde, nu cu mult timp în urmă, ploieștenii s-au întors cu un 0-4 încasat de la „U” Cluj, în campionatul Ligii 2.

Pe lângă lupta pentru promovare, Petrolul ia cât se poate de în serios și participarea din acest sezon în Cupa României. Până acum, în această ediție a competiției KO, a avut parte de doi adversari modești în primele două tururi jucate, însă abia i-a învins cu 1-0. Sportul Snagov (Liga 2) și Industria Galda (Liga 3) au fost echipele pe care „lupii” le-au eliminat din turul 4, respectiv 16-imi.

„Așa cum am spus de fiecare dată, Cupa României reprezintă un obiectiv cât se poate de important pentru noi și, firesc, ne dorim să mergem cât mai departe. Știm că meciul cu Sănătatea nu va fi unul ușor, întâlnim o echipă care a furnizat surprize mari în această competiție, care are în componență jucători experimentați, și va trebui să tratăm confruntarea cu toată seriozitatea ca să obținem calificarea”, a spus Flavius Stoican, antrenorul Petrolului, despre meciul cu Sănătatea Cluj.

Sănătatea Cluj tocmai a eliminat deținătoarea trofeului

Adversarul Petrolului din optimi este un specialist al Cupei României. Echipa din Liga 3 a produs, de-a lungul timpului, mai multe surprize și a ajuns în faze superioare, unde le-a întâlnit pe Dinamo, Poli Timișoara sau FCSB. Acum vine poate după cea mai mare realizare, eliminarea Viitorului, chiar deținătoarea trofeului în ediția trecută. În lotul pe care îl are în acest moment se regăsesc mulți jucători cu experiență bogată la nivelul primului eșalon, trecuți însă bine de prima tinerețe fotbalistică. Este vorba despre portarul Filip Lăzăreanu (38 ani), fundașii Ionuț Rada (37 ani) și Dan Matei (38 ani), ultimul îndeplinind și rolul de antrenor principal, mijlocașii Raul Ciupe (36 ani) și Laurențiu Rus (34 ani), sau atacanții Cosmin Tilincă (40 ani) și Dan Roman (33 ani).

Petrolul nu a jucat în ultima etapă a Ligii 2, fiindcă și-a amânat meciul cu Turris-Oltul, iar spre Cluj-Napoca a plecat astăzi după-amiază, cu avionul, urmând să revină acasă în cursul zilei de joi, tot pe calea aerului. Flavius Stoican are în lot 20 de jucători, printre aceștia neaflându-se Walace da Silva și Cristian Sîrghi, cei doi fundași centrali nefiind, încă, refăcuți în totalitate.

Meciul Sănătatea Cluj – Petrolul Ploiești, contând pentru optimile Cupei României, are loc miercuri, de la ora 17:00, pe Cluj Arena.

7 goluri încasate de Petrolul în ultimele două meciuri jucate pe Cluj Arena

Meciul dintre Sănătatea Cluj și Petrolul se dispută pe Cluj Arena, stadion unde ploieștenii au încasat-o rău în precedentele două jocuri. „Lupii” sunt însă fericiți că de această dată nu o vor întâlni pe „U” Cluj.

Pe 23 septembrie 2018, în sezonul trecut al Ligii 2, „U” Cluj o bătea pe Petrolul cu 3-2, prahovenii reducând din umilință cu cele două goluri marcate în prelungiri. Iar pe 20 septembrie 2019, în acest sezon al Ligii 2, „U” Cluj spulbera echipa lui Flavius Stoican cu 4-0. Petrolul a controlat autoritar prima repriză și a avut o sumedenie de ocazii ratate, însă în partea secundă a jocului a devenit de nerecunoscut, încasând patru goluri.

La a treia partidă din ultimii ani pe Cluj Arena, adversarul Petrolului este Sănătatea Cluj, o echipă din Liga 3 aflată pe locul 8 în Seria a 5-a, astfel că șansele ca ploieștenii să obțină un prim succes sunt mari.

Foto: Florin BUBOI / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 29 Oct. 2019, 16:25 Cupa
Pe aceeași temă