O jumătate de derby! UTA va juca cu Poli II în Cupă

18 Aug. 2011, 18:36 Cupa
O jumătate de derby!** UTA va juca cu Poli II în Cupă

Sorții au hotărât azi ca rivalitatea fotbalistică dintre Arad și Timișoara să își consume un episod suplimentar, cu o lună și ceva înainte de marele derby UTA – Poli, din etapa a șaptea a ligii secunde.

„Bătrâna Doamnă” va juca în Cupă cu satelitul Politehnicii, într-o partidă pe care doar unii o consideră a fi derby. Suporterii arădeni vor face deplasarea la Timișoara, însă ultrașii alb-violeți nu par foarte interesați de acest meci, întrucât prima echipă a lui Poli are și ea programat un meci de Cupa României, în aceeași zi, în deplasare, cu Școlar Reșița.

Hidișan: „Rivalitatea e aceeași”

Proaspăt reîntors la UTA, Florin Hidișan se bucură că va juca din nou într-o confruntare a celor două orașe rivale. „Chiar dacă meciul e cu Poli II, rivalitatea e aceeași, am mai jucat cu UTA în prima ligă contra lui Poli, sunt orgolii la mijloc și se așteaptă ca la Timișoara să meargă arădenii în număr cât mai mare”, a declarat mijlocașul arădean.

Velcea: „Nu e derby”

Antrenorul lui Poli nu este impresionat de faptul că echipa satelit va înfrunta pe UTA și nu pare tentat să trimită mulți jucători de la prima echipă să-i înfrunte pe arădeni. „Nu cred că e un derby. E vorba de echipa noastră secundă. Nici nu știu dacă voi trimite jucători de la prima echipă la acest meci, voi vedea după meciul cu FC Bihor care va fi starea lotului. Oricum, noi avem meci la Reșița în aceeași zi și după aceea o deplasare grea la Slatina. Mă interesează mai mult rezultatele primei echipe”, a spus Vali Velcea.

Unul dintre liderii Peluzei Sud, Mircea Munteanu, a fost și el cumpătat când a auzit de acest meci. „M-aș bucura să îi elimine echipa noastră secundă, dar nu e un derby. Noi oricum o să fim plecați la Reșița, ne interesează mai mult ce face prima echipă”, a declarat Mircea Munteanu.

Meciul s-ar putea juca pe „Dan Păltinișanu”

Partida a fost programată pe terenul „Știința”, acolo unde Poli II își dispută meciurile de campionat. Totuși, conducătorii clubului timișorean vor încerca schimbarea locației, din motive de securitate, arena „Știința” fiind mult prea mică pentru un asemenea eveniment. „Eu cred că e un derby și acesta, chiar dacă jucăm cu echipa secundă. Ne gândim la siguranța spectatorilor și de aceea vom face tot posibilul ca meciul să se joace pe stadionul mare”, a declarat Gheorghe Chivorchian, care nu s-a hotărât încă dacă va merge marți la Reșița, cu prima echipă, sau va rămâne la Timișoara, pentru meciul Poli II – UTA.

Articol scris de Radu FAUR și Sergiu DANIEL

18 Aug. 2011, 18:36 Cupa
Pe aceeași temă