Luceafărul părăsește Cupa cu fruntea sus, învinsă de campioană. Lupuț: „Ne-am ridicat la nivelul Astrei” / Cigan: „Ne-am pregătit pentru prelungiri”

Marius ANGHEL 15 Dec. 2016, 16:39 Cupa

Luceafărul Oradea a pierdut, joi, scor 1-3, meciul disputat cu Astra Giurgiu în optimile Cupei României și a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiție. În fața a peste 4.000 de spectatori prezenți pe bătrânul stadion „Iuliu Bodola” din Oradea, bihorenii au jucat de la egal la egal cu campioana en-titre aproape 70 de minute. Cigan (40) a restabilit egalitatea pe tabelă după ce Junior Morais (33) deschisese scorul. Arnăutu (65) a irosit apoi o ocazie rarisimă de a-și aduce echipa în avantaj, apoi Niculae a decis învingătoarea cu golul din minutul 68, apoi cu centrarea pentru autogolul lui Hlinca (89).

La final, antrenorul bihorenilor, Cristian Lupuț, și-a felicitat elevii pentru că s-au ridicat la nivelul partidei și al Astrei, campioana României.

„Pentru noi înseamnă foarte mult. Am reușit să îi motivez pe băieți. Am întâlnit campioana României. După Steaua, cea mai bună echipă din Liga 1, după părerea mea. Eu zic că ne-am ridicat la nivelul lor. Îi felicit pe băieți. Nu vreau să comentez pe ce terenuri se joace, noi trebuie să ne facem datoria și să jucăm. Astra a venit cu prima echipă, drept dovadă că le-a fost frică de ce se întâmplă la Oradea.

Un duel normal (n.r. – cu Marius Șumudică). Ne știm de foarte mult timp. Are 1-0. Sper să egalez, să ne mai întâlnim”, a spus Cristian Lupuț, la finalul meciului, la DolceSport.

Cigan: „Ne-am pregătit pentru prelungiri și fizic și psihic”

Spre deosebire de antrenorul său, fotbalistul Cristian Cigan s-a plâns de starea terenului la finalul partdei cu Astra. „Mă bucur că am marcat. Suntem fericiți că am reușit să aducem campioana la Oradea. Terenul a fost foarte rău, ambele echipe am încercat să jucăm doar cu mingi lungi. Din păcate, nu era normal. Am văzut că și alte partide s-au desfășurat pe astfel de terenuri.

Mă bucur că am marcat, dar dacă și câștigam sau să ajungem în prelungiri era mult mai bine. Ne-am pregătit pentru acest lucru și fizic și psihic”, a spus Cristian Cigan la DolceSport.

Cristian Cigan a înscris pentru bihoreni, în timp ce Junior Morais, Daniel Niculae și Ionuț Hlinca au marcat golurile Astrei. Pe lângă Astra, au obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României și CS Mioveni, FC Voluntari, ACS Poli Timișoara, CS U Craiova și CFR Cluj. Lupuț nu a dorit să comenteze, însă, starea terenul pe care s-a disputat partida.

Articol scris de Andrei PAL (Mediafax)
Capturi foto: DolceSport
Video: FB Luceafărul Oradea
 

Marius ANGHEL 15 Dec. 2016, 16:39 Cupa
Pe aceeași temă