Laszlo Balint a surprins după ce UTA a ieșit din Cupa României: „Pentru echipă nu știu dacă ar fi fost foarte bine să o eliminăm pe Dinamo. Pentru suporteri m-aș fi bucurat”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Sep. 2019, 00:01 Actualizat: 25 Sep. 2019, 00:02 Cupa
Laszlo Balint a surprins după ce UTA a ieșit din Cupa României:  „Pentru echipă nu știu dacă ar fi fost foarte bine să o eliminăm pe Dinamo. Pentru suporteri m-aș fi bucurat”

UTA nu a reușit să răstoarne calculele hârtiei în meciul din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României contra celor de la Dinamo, a pierdut cu 1-3 și a ratat calificarea în optimi. Poate cu excepția portarului Florin Iacob, arădenii au trimis pe teren tot ceea ce au avut mai bun în momentul de față, exceptând jucătorii accidentați sau cei cu probleme minore după disputa de la Târgu Jiu, Șeroni și Miculescu. „Bătrâna Doamnă” s-a ridicat în multe momente ale jocului la înălțimea unei prim divizionare, care dă semne de revenire după ce a fost preluată de cehul Dusan Uhrin jr.

La finalul disputei, Laszlo Balint s-a arătat în general mulțumit de prestația elevilor săi. „Încep prin a-i felicita pe băieți pentru că eu cred că am făcut un joc bun. Ne-am ridicat în multe momente la valoarea unui adversar de calitate certă pentru nivelul primului eșalon. Din punct de vedere tactic, cred că am reușit să facem un joc bun spre foarte bun pe ambele momente ale jocului. Din păcate, am suferit pe anumite momente de naivitate și, tot din păcate, nu am reușit să-l blocăm pe Nistor. Iar acest lucru l-am discutat pentru că, dacă ați observat, Nistor a dat un gol și alte două pase decisive. Dar, una peste alta, încercăm să scoatem lucrurile pozitive din această experiență. Am jucat împotriva unui adversar valoros, ne-am măsurat forțele cu Dinamo, se pare că suntem pe drumul cel bun. Am avut momente de fotbal plăcut, care sper ca a fost apreciat și de publicul spectator de astăzi cărora țin să îi mulțumesc pentru că a umplut stadionul. A fost o atmosferă frumoasă, o atmosferă pe care sper să o vedem și sâmbătă, pentru că gândul meu și nu numai al meu, ci și al băieților din vestia, deja se îndreaptă către meciul cu Daco-Getica, unul extrem de important”, a punctat, citat de Sport Arad, antrenorul „roș-albilor” de pe Mureș.

„M-aș fi bucurat pentru suporteri, dar nu știu dacă ar fi fost foarte bine pentru echipă”

Chestionat asupra petelor negre identificate la acest joc, Balint a adăugat: „Sunt și nemulțumiri, normal. În momentul în care primim golul doi de maniera în care l-am primit, e normal să nu fiu foarte vioi și foarte vesel. Dar, repet, am fost naivi și sper să învățăm din lucrul acesta, pentru că în momentul în care faci cadouri unui adversar precum Dinamo ești taxat în secunda doi. Să ne gândim bine. Primul gol l-am primit la prima acțiune periculoasă a lui Dinamo, la fel și golul doi. Practic a fost prima acțiune periculoasă din repriza secundă a oaspeților. Dar, sunt lucruri din care învățăm, căci acest gen de meciuri le putem trata și pe niște experiențe care să ne arate ce înseamnă nivelul cel mai înalt din fotbalul românesc. acolo unde tindem și noi să ajungem. Iar eu sper să ajungem cât se poate de repede acolo”.

La finalul zilei, deznodământul confruntării cu Dinamo i-au provocat sentimente amestecate lui Balint. „M-aș fi bucurat în primul rând pentru suporteri să reușim să eliminăm Dinamo. În schimb, nu știu dacă ar fi fost foarte bine pentru echipă, pentru că ne așteaptă un program aproape infernal, iar calificarea în Cupă ar fi însemnat un meci suplimentar. Adică o foarte mare provocare din punct de vedere al lotului, al prospețimii băieților pentru disputele de campionat. Rămâne să ne concentrăm toată atenția pe campionat”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

„Se pare că încă nu am învățat din greșelile pe care le-am făcut în ultima perioadă”

În afara portarului Iacob și a lui Alex Ioniță care a și intrat din timp pe teren, UTA l-a mai avut pe bancă doar pe Șeroni la capitolul seniori, dar acesta nu a fost forțat după ce părăsise terenul accidentat la Târgu Jiu.  Laszlo Balint a explicat alegerile făcute, dar a subliniat și aspectele pozitive din jocul echipei sale. „Am avut o bancă destul de subțire și spun asta nu pentru că jucătorii tineri nu au valoare… Am încercat să-l menajez un pic pe David Miculescu pentru că, se știe, a avut acea problemă musculară în urma jocului de la Târgu Jiu și am preferat să nu-l risc într-un joc de o asemenea intensitate. Pe de altă parte, Oroian este încă firav, trebuie să mai crească să facă față unor astfel de jocuri, dar are calitate certă. Am avut discuții cu el, trebuie să înțeleagă că este nevoie de muncă, nu poate trăi numai din talent și din calitățile tehnice pe care le are. Lui Vulturar am încercat să-i dau satisfacție ca să simtă și el ce înseamnă un asemenea meci de acolo din mijlocul terenului. e un copil cu potențial, un copil care, cred eu, dacă totul va fi în regulă va ajunge un foarte mare fotbalist. Tocmai de aceea am preferat să țin aceste schimbări către final. Spre sfârșit a picat și golul trei al lui Dinamo, un gol primit pe contraatac, după o minge pierdută la 70 de metri pe zona laterală. Se pare că încă nu am învățat din greșelile pe care le-am făcut în ultima perioadă. Pe de altă parte, vreau să subliniez faptul că asta îmi doresc de la echipă, să încercăm să atacăm. Am mai spus-o, indiferent de adversar, eu vreau să jucăm fotbal, vreau să atacăm, vreau să ne creăm situații de poartă. Cred că s-a văzut și astăzi că, dacă nu mă înșel, am avut undeva la 8-9 cornere, ceea ce spune destul de mult, înseamnă că am stat mult în treimea adversă. Mai vedem și că în urma cifrelor date de monitorizarea InStat suntem pe un drum bun și cred că principiile pe care le antrenăm se văd din ce în ce mai pregnant în jocul nostru. Ne dă speranță tot acest ansamblu de detalii și atunci privim cu încredere către următoarele partide”, a mai afirmat fostul fundaș.

După vizionarea reluărilor TV ale golul doi al celor de la Dinamo, comentatorii partidei au spus că Sorescu, cel care a recuperat balonul în fața lui Ilie și i l-a pus pe tavă lui Nistor, ar fi fost în offside. „Știți că nu îmi place să vorbesc despre arbitraj. Până la urmă, nu ar fi trebuit să ne punem în acea situație, Tomozei a avut mingea, ar fi trebuit să joace simplu, aveam posibilitatea să dezvoltăm și să jucăm către înainte. A preferat o atingere suplimentară, a pasat înapoi, a fost un cumul de greșeli individuale care a dus la primirea golului doi. Era greu să revenim, mai ales că am revenit odată în prima repriză, având o reacție de echipă mare, din punctul meu de vedere. Adică să revii de o asemenea manieră ca atitudine și până la urmă și ca realizări tehnico tactice în fața unui adversar precum Dinamo spune multe. Avem jucători de calitate, dar, repet, este dificil să revii de două ori în fața unui adversar precum Dinamo, cu jucători de calitate în toate compartimentele. În plus, au și un antrenor bun care a organizat destul de bine și a pregătit destul de bine acest joc. Ați văzut că a jucat cu cea mai bună echipă pe care o putea alinia în acest moment, ceea ce înseamnă foarte mult. Înseamnă că UTA deja impune respect”, a încheiat Balint.

Așadar, drumul UTA-ei în Cupa României se încheie în 16-imi, după victoriile cu Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș urmând un eșec până la urmă previzibil cu Dinamo.

CITEȘTE și: Moise, la a treia reușită în meciurile cu Dinamo: „Din teren am simțit că am meritat mai mult noi, ne-au costat momentele în care nu am fost concentrați”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Sep. 2019, 00:01 Actualizat: 25 Sep. 2019, 00:02 Cupa
Pe aceeași temă