Gane, mulțumit după meciul cu CFR Cluj, cu toate că Vâlcea a fost eliminată din Cupă. „Ne-a lipsit golul, ne-a lipsit un pic ca să egalăm și să întoarcem jocul”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Oct. 2016, 19:00 Cupa
Gane, mulțumit după meciul cu CFR Cluj, cu toate că Vâlcea a fost eliminată din Cupă.**

Antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Jerry Gane, a fost mulțumit de evoluția echipei sale, care a jucat de la egal la egal în șaisprezecimile Cupei României cu CFR Cluj, meci pe care l-a pierdut la limită, 0-1.

„Nu am reușit să producem surpriza, CFR a avut o ocazie în prima repriză și a speculat-o, după care, am avut multe situații, am presat tot timpul, chiar și atunci când s-a jucat în egalitate numerică, dar și după primul cartonaș roșu al oaspeților. Am atacat cu tot efectivul, chiar și cu fundașii centrali, dar nu am reușit să marcăm și să intrăm în meci. Cu siguranță, un gol ne aducea liniște și puteam câștiga noi. Ne-a lipsit ultimul pas, ultima centrare, nu am găsit șutul mai repede, asta ne-a costat. Ca atitudine, implicare, îmi felicit echipa, s-a ridicat la un nivel foarte bun, contra unei formații foarte bune. Ne-a lipsit golul, ne-a lipsit un pic ca să egalăm și să întoarcem jocul. Tot ce am ratat în meciul de cupă, să sperăm că ne intră la Afumați, în etapa viitoare de campionat”, a declarat Jerry Gane.

„E greu să îi scoți din careu când adversarii rămân în opt”

Ca și în meciul de campionat, cu FC Brașov, Vâlcea a jucat pe final cu doi oameni mai mult, dar nu a găsit golul izbăvitor. „E greu să îi scoți din careu când adversarii rămân în opt, se bat mult, trag de timp, păcat că nu am găsit cheia să desfacem apărarea lor. Un gol ne descătușa, suporterii veneau lângă noi și cred că ne împingeau spre victorie. În primul sfert de oră s-a văzut trac la noi, e destul de normal, noi nu avem mulți jucători cu meciuri contra unor echipe de Liga 1. A fost un meci frumos, cei care au venit la stadion au avut ce vedea, CFR este o echipă bună, chiar dacă a menajat câțiva jucători, dar cei care au evoluat sunt fotbaliști de Liga 1, e clar că ai valoare dacă faci parte din lotul lor. Și jucătorii mei au fost însă la înălțime”, a mai spus Gane.

„Cu Florin pe teren, lucrurile stau altfel”

Jerry Gane așteaptă ca golgheterul echipei, Florin Costea să revină din nou în echipă, după întinderea musculară suferită în urmă cu o săptămână.  „Cu Florin pe teren, lucrurile stau altfel. El și Dina se simt foarte bine acolo în atac. Costea când are două ocazii, cu siguranță marchează măcar o dată. Costea are altă valoare, alt instinct acolo, în fața porții. Sperăm ca el să revină cât mai rapid pe teren”, a declarat Gane.

CFR Cluj s-a impus în Zăvoi, scor 1-0, în disputa din șaisprezecimile Cupei României, cu CSM Râmnicu Vâlcea, după reușita lui Omrani din minutul 11. CFR Cluj a avut doi jucători eliminați, pe Cornel Ene (70) și Omrani (90), dar vâlcenii nu au fost în stare măcar să egaleze.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Bogdan Iordache

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Oct. 2016, 19:00 Cupa
Pe aceeași temă