FC Brașov, coșmarul lui Șumudică! Antrenorul Astrei nu a câștigat niciodată contra „stegarilor”, iar astăzi îi reîntâlnește în Cupă

Marius ANGHEL 27 Oct. 2015, 10:43 Cupa
FC Brașov, coșmarul lui Șumudică!** Antrenorul Astrei nu a câștigat niciodată contra

Este antrenorul momentului în Liga 1, însă de-a lungul timpului a dezvoltat un adevărat complex atunci când o întâlnește pe FC Brașov. Marius Șumudică nu a câștigat niciodată contra „stegarilor”, indiferent dacă a pregătit Bistrița, Chiajna, Vaslui sau Rapid! Mai mult, cea mai severă înfrângere din cariera sa de antrenor datează de acum cinci ani, un sec 6-0 administrat de „stegari” lui Șumudică, aflat atunci pe banca Gloriei Bistrița.

Antrenament cu zâmbetul pe buze

Acum, Șumudică vine cu planuri mari la Brașov. Chiar dacă în ultima etapă Astra a pierdut la Târgu Mureș, giurgiuvenii au rămas pe primul loc în Liga 1. Șumudică și-a adus jucătorii încă de duminică seara la Brașov, iar ieri echipa s-a pregătit pe terenul de la baza sportivă Metrom. Budescu și compania s-au antrenat cu zâmbetul pe buze, semne că atmosfera din lotul Astrei nu s-a deteriorat după eșecul de la Târgu Mureș. La ședința de pregătire a fost prezent și Dani Coman, președintele Astrei.

La finalul antrenamentului, Șumudică și colegii săi din staff, Cristi Petre, Bebe Bărbulescu și Bogdan Andone, i-au urat președintelui „La mulți ani” cu ocazia zilei de Sf. Dumitru. „Pentru mine Brașovul va rămâne mereu un loc special. Ce echipă am avut…”, a spus Dani Coman, care a jucat la FC Brașov.

În lotul Astrei se află doi jucători care au avut evoluții apreciate la Brașov, Cristi Oros și Filipe Teixeira, iar Șumudică a fost antrenorul Brașovului în urmă cu doi ani.

Șumudică: „Respect Brașovul”

Referitor la meciul de astăzi, Șumudică a spus că nu subestimează echipa lui Adrian Szabo. „Respect Brașovul, pentru că am antrenat această echipă și pot spune că m-am simțit excelent aici. Vom trata cu toată seriozitatea meciul cu FC Brașov pentru că, și în acest sezon, Cupa este o competiție care ne interesează. Din actualul lot al Brașovului cel mai bine îl cunosc pe Buga cu care am lucrat foarte bine. Pele e fotbalist și anul trecut chiar l-am vrut la Chiajna”, a spus Șumudică, antrenor care nu va putea conta la Brașov pe serviciile lui Silviu Lung Jr, accidentat, și Alibec, suspendat.

Szabo: „Să fim inteligenți”

Antrenorul lui FC Brașov, Adrian Szabo, spune că elevii săi trebuie să fie inteligenți pentru a reacționa la jocul Astrei. „Meciul cu Astra e și mai greu după jocul cu CS Mioveni. Nu vrem să trecem neobservați în Cupă. Astra este o echipă în formă, cu jucători foarte valoroși, cu un antrenor care și-a impus stilul de joc și maniera de a antrena și iată că are rezultate. Nu cred că ei vor spune că vin la Brașov și vor defila. Noi trebuie să știm să reacționăm. Nu cred că vom putea fi noi cei care vor conduce jocul. Va trebui să fim foarte inteligenți, răbdători și foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere. Cred că putem da o replică bună Astrei”, a spus Szabo, care nu se confruntă cu probleme majore de lot.

Dochița: „Ne putem califica”

La rândul său, Vasile Dochița, președintele lui FC Brașov, așteaptă o reacție de orgoliu a jucătorilor după prestația lamentabilă din meciul cu CS Mioveni. „Trebuie să ne prezentăm onorabil. În ciuda prestației slabe din meciul cu Mioveni, eu am încredere în jucători că pot face o figură frumoasă și, de ce nu, să ne calificăm. Îl cunosc foarte bine pe Șumudică, este un antrenor care își motivează ca nimeni altul jucătorii, este carismatic și pot spune că este un om de excepție cu care am avut o relație excelentă atunci când a antrenat la Brașov”, a spus Dochița.

Meciul FC Brașov – Astra, contând pentru optimile Cupei României, se va disputa astăzi de la ora 17.00 (Digi Sport și Dolce Sport). Prețul unui bilet este de 10 lei.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 27 Oct. 2015, 10:43 Cupa
Pe aceeași temă