Fără Balint pe margine, UTA vrea să evite un ”accident” pe Cluj Arena și să-și continue drumul în Cupa României. Alin Pînzaru: ”Suntem favoriți indiferent de 11-le ales”

Călin MNERIE 10 Feb. 2021, 00:16 Cupa
Fără Balint pe margine, UTA vrea să evite un ”accident” pe Cluj Arena și să-și continue drumul în Cupa României. Alin Pînzaru: ”Suntem favoriți indiferent de 11-le ales”

Faza optimilor de finală ale Cupei României a început cu o surpriză. Echipa de Liga a 2-a Petrolul Ploiești a trecut fără drept de apel (3-0) de Poli Iași, reprezentantă a Ligii 1, așa că UTA e pusă și mai mult în gardă.

Miercuri, de la ora 17:15, va juca și ea pe terenul unei pretendente la promovare din eșalonul secund, o formație de mare tradiție și ea, Universitatea Cluj, antrenată de Costel Enache, care a confirmat deja și la nivelul fotbalului din elită.

Disputa se anunță complicată și prin prisma absenței de pe bancă a lui Laszlo Balint, infectat cu COVID-19, cu toate că stafful său pare pregătit să gestioneze situația.

Alin Pînzaru, înainte de ”U” Cluj – UTA: ”Favoriți, dar trebuie să confirmăm așteptările”

„Secundul” Alin Pînzaru chiar a condus-o cu succes pe Dacia Unirea Brăila din postura „principalului” în Liga a 2-a și are atributele necesare să se descurce contra „Șepcilor roșii”. Sigur, la indicațiile lui Balint, care va vedea meciul la televizor și va comunica cu cei de pe banca utistă.

”Actorii principali vor fi cei din teren, mai puțin noi, antrenorii, conducătorii. Vorbeam cu jucătorii și le spunem că fotbal fără fotbaliști nu se poate, fără conducători, fără antrenori s-a mai văzut. Strict din punct de vedere al jocului, îmi place să cred că plecăm ca echipă favorită. Tradiția și poziția din actualul sezon și diferența de eșalon arată acest lucru, însă la ora jocului trebuie confirmăm statisticile și așteptările și să fim echipa care va face pasul mai departe. Din punct de vedere al tonusului competițional iarăși ar trebui să fie un plus pentru noi, căci Liga a 2-a nu a început încă. U Cluj au fost într-o perioadă de pregătire centralizată, au ceva meciuri amicale cu adversari de Liga a 3-a și Liga a 2-a, e o echipă care își propune de câțiva ani să facă pasul către liga întâi. Nu au reușit, au fost măcinați de ceva probleme interne și datorită rezultatelor, dar și a problemelor de efectiv. Am înțeles că după cantonament centralizat au ceva probleme de lot. Dar, repet, U. Cluj e o echipă cu tradiție, care la rândul ei dorește să facă un pas în față, să aibă rezultate și cel mai la îndemână este un meci oficial în Cupa României”, susține Pînzaru.

Mix de titulari și rezerve la UTA

Pe de altă parte, „secundul” arădenilor atrage atenția asupra aspectului motivațional, dar și al consumului energetic pe un gazon de pe „Cluj Arena” ce nu se anunță prea bun.

”Am avut experiența asta când antrenam la Brăila. De cele mai multe ori, echipa de eșalon inferior reglează prin abordare diferența de valoare și de eșalon. Cu echipele mai bine cotate întotdeauna încerci să arăți că ești cel puțin la nivelul lor. La asta adăugăm și starea terenului, am înțeles că și la Cluj e o situație grea din punct de vedere al terenului, prin urmare, cumva, valorile se vor egaliza”, a adăugat ajutorul lui Laszlo Balint.

De altfel, „principalul” UTA-ei a susținut mereu că ține foarte mult la un parcurs lung în Cupa României, așa că – teoretic – nu ar fi trebui să asistăm la prea multe improvizații. Doar că, arădenii joacă din nou sâmbătă, pentru trei puncte mari, pe terenul Chindiei.

”Cea mai bună echipă e întotdeauna cea care intră. O să încercăm să facem un mix între jucătorii care au jucat mai puțin de la începutul sezonului și ceilalți. Din punctul meu de vedere, lotul este unul echilibrat, sunt jucători care nu au evoluat prea mult, dar sunt cel puțin la nivelul și valoarea celor care au avut cele mai multe minute de la începutul returului. Din punct de vedere valoric nu cred că va fi nicio problemă, indiferent de ce prim «11» vom alinia la ora jocului”, a mai afirmat Alin Pânzaru.

Mâna dreaptă a lui Iacob este încă umflată, iar Voinea încă nu este pregătit să reintre după accidentarea la genunchi. Tomozei este și el accidentat. Dintre titularii obișnuiți, Modestas Vorobjovas va fi suspedat cu Chindia și are șanse mari să joace pe „Cluj Arena”.

Costel Enache are trei obiective la meciul cu UTA

După cele 15 etape scurse din actualul sezon al Ligii a 2-a Universitatea Cluj e pe loc de play-off, însă distanța față de plutonul urmăritor e minimă. Costel Enache a umblat câte ceva la nivelul lotului de jucători în această iarnă. A renunțat la Barbu (Rapid), Roskopf (Cavalry FC), Tamaș (FC Voluntari) și Vâtcă (Viitorul Şelimbăr), în timp ce bocsiganul Mâneran a fost împrumutat la Unirea Ungheni, iar Segev la Aerostar.

La capitolul achiziții îi regăsim pe ex. mijlocașii lui Poli Iași, Donaldo Acka și Lucas Chacana, pe fundașul Andrei Răuță (ultima dată la Petrolul), pe atacantul nigerian Derick Chuka Ogbu (ultima dată legitimat la Al Ittihad Al Iskandary – Egipt), pe fostul portar al UTA-ei Iulian Anca-Trip și pe fundașul dreapta Rareș Sburlea (18 ani, împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov).

Cel puțin câteva dintre rezultatele din amicale, 1-4 cu Steaua, 0-1 cu Rapid și 1-2 cu Zalăul nu sunt prea încurajatoare pentru meciul de miercuri, însă aerul oficial al acestuia poat schimba radical situația.

Ca și UTA, ”U” Cluj pare să pună preț pe Cupa României.

„Cupa este un obiectiv foarte important din mai multe puncte de vedere. Unul, pentru că avem șansa să ieșim în evidență. Al doilea este legat de faptul că vom vedea la ce nivel suntem față de echipele din Liga 1, iar UTA este o echipă de mijlocul clasamentului, foarte aproape de play-off. Vorbim despre o echipă puternică, în fața căreia ne putem evalua și noi potențialul , forțele. În al treilea rând, jocul este foarte important pentru a ne intra în ritm. Aici suntem un pic devaforizați față de adversari, care au câteva meciuri oficiale jucate anul acesta. Pentru noi e primul joc pe iarbă de trei luni încoace, e un handicap pentru noi, dar eu voi folosi acest meci pentru toate cele trei obiectivele. UTA a schimbat jucători, a venit Antal, poate îl vom veea și pe Adi Petre, echipa pare foarte echilibrată, foarte puternică. Așadar, UTA pentru noi este o nucă tare, dar șansele noastre sunt, chiar dacă mai mici. Vom juca deschis, curat și vedem ce ne rezervă meciul”, a declarat Enache înainte de meciul de miercuri, în care elevii săi vor îmbrăca tricouri ediție limitată, care – ulterior – vor ajunge la fanii de pe Someș.

Numele acestora va fi tras la sorți pe baza biletelor de solidaritate ce au fost achiziționate pentru jocul cu UTA.

Călin MNERIE 10 Feb. 2021, 00:16 Cupa
Pe aceeași temă