Chindia n-a arătat rău în fața campioanei, dar i-a dat cea mai mare emoție abia în final. Florea: „Trebuia să forțăm mai mult. Pentru noi e mai important campionatul”

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 16:32 Cupa
Chindia n-a arătat rău în fața campioanei, dar i-a dat cea mai mare emoție abia în final.**  Florea:

Chindia a părăsit Cupa România în faza 16-imilor de finală, după 0-1 cu CFR Cluj, campioana en-titre, miercuri seară la Mioveni. Și Toni Conceicao, și Viorel Moldovan, au lăsat în afara primului 11 mai mulți dintre titularii obișnuiți. La clujeni, vedetele Omrani, Țucudean și Camora nici măcar nu au fost rezerve. A ieșit un joc închis, fără prea multe ocazii de gol, la o oră de Liga Campionilor.

Tambe (33) a semnat singură reușita de la Mioveni. Chindia putea împinge meciul în prelungiri, dar Fernandez a scos de sub bară șutul lui Florea (88). Per total, Târgoviștea n-a arătat rău în fața campioanei, ieșind din competiție cu fruntea sus. Pentru oamenii lui Viorel Moldovan urmează meciul de la Brăila, de sâmbătă, din campionat.

Popescu și-a făcut treaba

Titularizat pentru a doua oară în acest sezon între buturile Chindiei, Iustin Popescu a avut câteva intervenții de portar mare în disputa cu CFR. Popescu a semnat în vară un contract cu clubul dâmbovițean, după ce sezoane la rând a evoluat la Târgoviște sub formă de împrumut de la Dinamo. De notat că Marian Aioani, titularul din poarta Chindiei, nu a prins nici măcar lotul de 18 pentru jocul de la Mioveni. Liviu Mihai și Cherchez, alte piese de bază ale roș-albaștrilor, au intrat în joc după pauză.

Mesajul suporterilor: Vrem stadion

Chindia a fost încurajată de aproximativ 100 de suporteri, care au cântat pe tot parcursul celor 90 de minute, dar au transmis și un mesaj clar autorităților. „Vrem stadion” au scris fanii pe un banner, aluzie la faptul că echipa lor favorită este obligată să joace departe de Târgoviște de fiecare dată când un meci oficial este programat de FRF în nocturnă.

Altfel, în tribunele stadionului din Mioveni s-au aflat aproximativ 700 de microbiști, cei mai mulți de partea Chindiei, colega de serie a echipei locale în Liga a 2-a.

Florea: „Acest joc a venit ca un bonus”

Chindia a avut cea mai mare ocazie de gol în finalul meciului cu CFR Cluj de la Mioveni. Daniel Florea (88) l-a întins serios pe Fernandez, la o fază care ar fi putut trimite meciul în prelungiri.

„Am greșit noi. Trebuia să forțăm mai mult. Nu știu dacă CFR a arătat precum o campioană, dar în mod cert a jucat ca o echipă matură. Pentru noi e mai important campionatul, acest joc a venit ca un bonus. Păcat că nu am putut juca pe teren propriu, la Târgoviște. Cu sprijinul fanilor, ar fi fost altceva”, a vorbit dâmbovițeanul, campion cu Astra Giurgiu în 2016.

„Nu am crezut suficient că putem scoate ceva de la acest joc. Asta e, ne întoarcem înapoi la nivelul nostru și ne gândim la meciul următor. Avem deja aproape trei săptămâni de când jucăm cu intensitate. Era normal să încerc să menajez câțiva jucători. Ne concentrăm la ce avem de făcut în viitorul apropiat.
Au schimbat și ei. Au, în campionat, un joc important contra Craiovei. Era normal să ofere posibilitatea altor jucători să se exprime. Am făcut prea puține azi.
Rămâne de văzut, nu e ușor. Sunt echipe de tradiție, cu pretenții, s-au întărit și dacă nu ești pregătit… O ligă a doua dificilă. Se joacă interesant, campionatul e lung, trebuie să strângem puncte”
, a spus antrenorul Viorel Moldovan, după meci, la TelekomSport, despre meciul cu CFR, despre evoluția Chindiei și de lupta la promovare în Liga 2.

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 16:32 Cupa
Pe aceeași temă