CFR, calificare josnică

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 11:03 Cupa
CFR, calificare josnică

CFR Cluj a câștigat cu Mioveniul din disperare. Și gestul total lipsit de fair-play de la golul de 3-3 tot din disperare a fost făcut. Disperarea unor jucători care au valoare, dar care sunt dați la o parte din lupta pentru titlu de neputința patronilor. Disperarea unor jucători care nu și-au mai primit drepturile stipulate în contracte de peste 4 luni, unii ajungând chiar la 6-7 luni! Disperarea unor jucători care merg cu autocarul peste 8 ore ca să învingă la Botoșani. Disperarea unor jucători păcăliți, duși cu zăhărelul, dar care mai speră. E deja 0-3 în meciul cu propria conducere, e poate 0-4 sau 0-6, dar ei mai speră. Mai speră într-o aruncare de la margine prin care să marcheze un gol rușinos sau oricum o fi el, dar prin care să se relanseze financiar și psihic.

Altfel, acțiunea ceferiștilor din minutul 87 nu are nicio explicație. Cred că și în Myanmar sau în Papua Noua Guinee, orice echipă, orice jucător cât de cât lucid retrimite mingea adversarilor după ce aceștia au dat-o afară pentru a permite intervenția medicilor.

E o calificare spectaculoasă a viceliderului din Liga I, dar o calificare rușinoasă. Dacă ăsta e prețul de rămânere în lupta pentru un trofeu, atunci nu mai e nimic de spus. O echipă care obținuse respectul nostru pentru modul în care a jucat în această toamnă, în condiții extreme, își atrage acum disprețul nostru. E regretabil că te poți califica așa.

Pentru a-și spăla păcatul și rușinea, CFR ar trebui să ceară rejucarea meciului. La primăvară, pe un teren mai bun, de Crăciun sau de Revelion, de Mărțișor sau de Ziua Femeii, meciul ăsta ar trebui să se joace din nou. Știu că e greu, dar ce frumos e să rămâi demn. Sportul și prin asta e remarcabil, prin demnitatea cu care pierzi, prin respectul față de adversar și față de competiție.

Cereți rejucarea meciului și vă vom ierta disperarea!

Editorial scris de Florin CARAMAVROV

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 11:03 Cupa
Pe aceeași temă