Calificare cu emoții pentru FC Brașov. CS Păulești a fost la un pas să ducă meciul în prelungiri

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 19:48 Cupa

Cu Adi Szabo în tribună și cu Mihai Stere pe bancă, „stegarii” s-au calificat în 16-imile Cupei României, după un meci în care brașovenii au trăit periculos pe final cu amatorii de la Păulești. A fost un 3-2 pentru echipa despre care se amintea, la stația arenei din comuna prahoveană, că a primit „Interul lui Ronaldo” la Brașov, la capătul unui meci spectaculos, nu numai prin prisma celor cinci goluri marcate.

E clar, Păuleștiul s-a autodepășit, iar Brașovul nu mai are echipa de acum câțiva ani, și, de aici, a rezultat un oarecare echilibru, diferența de două eșaloane văzându-se destul de rar. Și, nu puțin a lipsit, ca, dintr-un meci care părea „jucat”, la 2-0 pentru brașoveni, după prima jumătate de oră, să se ajungă la un „thriller” cu prelungiri, portarul Mutu respingând cu un reflex incredibil, în ultimele minute, reluarea cu capul a lui Ciobanu. Rusu a deschis scorul după o centrare a lui Ianc, din dreapta, cu o reluare de manual (0-1, min. 26), apoi, Butufei l-a faultat pe Ene, neglijența petrecută în careu fiind pedepsită de arbitru cu 11 metri, transformat de Ianc (0-2, min. 29).

Păuleștiul a revenit în joc, prin Ciobanu (min. 42, 1-2), cu un șut deviat, apoi, Bărăgan putea aduce egalarea, lovitura sa liberă de la 18 metri lovind plasa laterală (min. 51). Și, chiar dacă același Ianc a marcat golul trei al oaspeților, cu un șut puternic, din alergare, Butufei a readus speranța, odată cu transformarea unui penalti obținut tot de el după un fault prostesc al lui Puțanu (min. 84, 2-3), pentru ca, în prelungiri, Ciobanu să fie la câțiva centimetri de… prelungiri, Mutu salvând calificarea echipei brașovene.

Pentru Păulești rămâne onoarea de a juca un astfel de meci, de a avea oaspeți cu renumele Brașovului și faptul că acest joc a atras 1.000 de oameni la stadion! Pentru FC Brașov urmează un restart în campionat, cu un nou antrenor, Adi Szabo, cel care de astăzi va începe pregătirea meciului de sâmbătă de la Reșița.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

Mareș s-a accidentat la încălzire!

Principal pentru un meci, Mihai Stere s-a arătat mulțumit de atitudinea și efortul depus de jucători. „Puteam să ne facem meciul ușor, pentru că atît la 2-0 cât și la 3-1 am ratat ocazii de a închide jocul. Important este că am câștigat, chiar dacă pe final am avut ceva emoții. Este o victorie care ne ajută la moral, pentru că dacă am fi pierdut acest joc jucătorii erau terminați psihic. Un plus la acest joc ar fi atitudinea și efortul depus de jucători. Îmi pare rău că l-am pierdut la încălzire pe Mareș, care s-a reaccidentat și nu vom putea conta pe el în meciurile următoare. Pentru faza următoare mi-aș dori, pe plan sportiv, să întâlnim o echipă accesibilă, dar în plan financiar nu m-ar deranja dacă am cădea cu Steaua, iar meciul să se dispute pe Tineretului”, a declarat Stere.

Dochița: „Chiar și Codoban poate alerga!”

Și președintele Vasile Dochița a ținut să-i laude pe jucători pentru atitudinea mult schimbată față de meciurile de campionat. „S-a văzut o schimbare de atitudine la jucători față de primele două jocuri din campionat. Chiar și Codoban am văzut că poate alerga! Nu contează cu cine vom juca în faza următoare, Steaua, Dinamo, important este ca meciul să se joace pe Tineretului. Până atunci ne vom concentra asupra meciului de la Reșița, pe care trebuie să-l câștigăm. Adi Szabo este alegerea noastră și sunt convins că va redresa echipa”, a spus Dochița.

CS PĂ‚ULEȘTI – FC BRAȘOV 2-3 (1-2)
Ciobanu (”42), Butufei (”84 – penalti) / Bg. Rusu (”26), Ianc (”29 – penalti, ”52)

CS Păulești: Rădulescu – Pantilimonescu (Cocoș ”79), Pripu (cpt), I. Neagu, Pătrașcu – Bărăgan, Butufei – L. Dumitru, M. Mihai (Arnăutu ”54), D. Nae (Oaie ”67) – Ciobanu
Antrenor: Iulius Mărgărit

FC Brașov: Mutu – David, Hlinca, Puțanu, Perju – H. Popa, Poverlovici (Moraru ”58), Vl. Munteanu, Ianc (Codoban ”65) – Bg. Rusu (V. Olteanu ”74), D. Ene
Antrenor: Mihai Stere

Arbitri: Florin Dan (Chirnogi – Ialomița) – Florin Iacob, Ionuț Erchian (ambii din Constanța).

Articol scris de Adi Marica (Monitorul Expres) și Marian Dima
Foto: Alexandru Dumitrescu
 

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 19:48 Cupa
Pe aceeași temă