Eusebiu Tudor, prima reacție după ce a semnat cu Unirea Ungheni. Ce l-a determinat pe antrenor să semneze și ce planuri are: ”Să fim conștienți că Liga 3 nu se compară cu Liga 2”

Andrei PASCU 15 Jun. 2024, 16:38 Liga 2
Eusebiu Tudor, prima reacție după ce a semnat cu Unirea Ungheni. Ce l-a determinat pe antrenor să semneze și ce planuri are: ”Să fim conștienți că Liga 3 nu se compară cu Liga 2”

A fost sărbătoare la Unirea Ungheni câteva zile, după promovarea din Liga 3 în Liga 2, iar jucătorii, stafful tehnic și suporterii au sărbătorit (foto articol) o performanță uriașă în istoria clubului. Lucrurile încep, mai nou, să fie puse la punct pentru stagiunea 2024/ 2025.

După plecarea lui Florentin Petre, care a semnat între timp cu Dinamo, conducerea Unirii Ungheni l-a numit în funcție pe Eusebiu Tudor, iar noul ”principal” al nou-promovatei în Liga 2 a împărtășit primele impresii.

Cum a semnat Eusebiu Tudor cu Unirea Ungheni

Tudor a făcut public motivul pentru care a decis să semneze cu Unirea Ungheni, precizând că modul în care face conducerea lucrurile să meargă, în urma unor discuții, a fost un motiv în plus. Se dorește, se pare, o creștere constantă pe toate palierele la Ungheni, iar în acest moment se mai investește și în infrastructură.

Antrenorul e sigur că se pot face lucruri importante la Unirea Ungheni în timp, dar până să arate ce poate face cu echipa în Liga 2 a stabilit deja reunirea și cantonamentul de vară.

Unirea Ungheni, cantonament în Austria

Astfel, Unirea Ungheni se va reuni la 24 iunie, iar ulterior se va pregăti, pentru câteva zile, pe plan local. Va merge ulterior în Austria, pentru un cantonament de 10 zile, pentru ca apoi, după revenirea în România, să pregătească pa plan local debutul în campionat.

Nu sunt un antrenor pretențios, chiar dacă poate pare. Am discutat cu oameni din club și am sesizat dorință și seriozitate. Lucrurile sunt într-o continuă dezvoltare aici, deși sunt puține date despre Unirea Ungheni.

E un teren de joc foarte bun, un teren sintetic foarte bun pentru antrenamente, mai e un teren în construcție, echipa are autocar. Cei de aici sunt într-o continuă dezvoltare și cred că totul va fi bine aici.

Sunt cinci săptămâni de pregătire, pentru că noi vom începe pregătirile pe 24 iunie. Echipa a jucat meciuri de baraj și jucătorii vor avea o vacanță prelungită. Vom sta două săptămâni pe plan local, iar apoi vom face un cantonament de 10 zile în Austria. Ne vom întoarce cu o săptămână înainte de startul Ligii 2.

E o situație în care se află toate echipele care au promovat din Liga 3, dar sunt cinci săptămâni în care ne vom pregăti”, a spus Eusebiu Tudor la Metropola TV.

Eusebiu Tudor va miza pe nucleul care a promovat echipa în Liga 2

Performanța Unirii Ungheni, promovarea din Liga 3 în Liga 2, a fost posibilă și datorită experienței pe care a reușit să o aducă Florentin Petre la nivelul lotului de jucători.

Cei mai cunoscuți fotbaliști ai Ungheniului sunt mijlocașul Istvan Fulop (34 de ani, trecut pe la echipele FC Botoșani, Sepsi OSK, sau Diosgyor, cu peste 150 de apariții la nivelul primei ligi, dar și cu o Cupă a României în CV, cu formația din Sfântu Gheorghe, în 2022), atacantul lateral Victoraș Astafei (36 de ani, care de-a lungul carierei a jucat, printre altele, la FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Oțelul Galași, Petrolul sau FC Botoșani, cu aproape 200 de meciuri în prima ligă și cu zeci de prezențe la nivelul Ligii 2) și atacantul lateral Ovidiu Horșia (23 de ani, fost la FCSB, Gaz Metan, Universitatea Cluj sau CSM Alexandria, cu peste 70 de meciuri la nivelul primei divizii și 38 de apariții în Liga 2).

Aparent, ei vor continua la Unirea Ungheni, dar Tudor a precizat și este în căutare și de noi jucători, pentru întărirea lotului.

Trebuie să mergem pe un nucleu de bază, pentru că au fost rezultate bune aici. Nu trebuie să uităm că aici sunt jucători care au jucat și la Liga 1, și la Liga 2. Mă refer la Astafei, la Fulop, Horșia… pe lângă ei mai sunt tineri. Trebuie să construim o echipă competitivă pentru Liga 2.

Pe lângă jucătorii de bază, trebuie să și întărim. E nevoie și de muncă și de ambiție ca să facem față.

E clar că Liga 2 nu se se compară cu Liga 3, trebuie să fim toți conștienți! În primul rând, trebuie să ne adaptăm pentru ce va urma. Nu pot să spun că vrem locurile 1-7. E clar că trebuie să ne menținem în Liga 2, dar îmi doresc să facem o echipă redutabilă”, a mai transmis noul antrenor al Unirii Ungheni.

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și  Pixel Prosport

Andrei PASCU 15 Jun. 2024, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă