Cu nouă absențe în lot, Poli Iași a obținut un punct la Dej și a ajuns la 17 meciuri fără înfrângere. Leo Grozavu: ”Putem spune că suntem mulțumiți”

Narcis POHOAȚĂ 15 May. 2023, 22:03 Liga 2
Cu nouă absențe în lot, Poli Iași a obținut un punct la Dej și a ajuns la 17 meciuri fără înfrângere. Leo Grozavu: ”Putem spune că suntem mulțumiți”

Politehnica Iași a mai bifat un meci fără înfrângere în finalul sezonului, 0-0 în deplasare cu Unirea Dej și a dus seria partidelor consecutive în care nu a cunoscut eșecul la 17. A fost un meci anost, fragmentat, fără ocazii foarte multe, cea mai mare oportunitate aparținând echipei gazdă, care a trimis balonul în transversală prin Angelo Cocian, în minutul 67.

Totuși, în prima repriză, Unirea Dej a avut un penalty neacordat la un henț al lui Ștefănescu, iar în partea secundă, spre final, gazdele au reușit să înscrie pentru Alexandru Pop, dar arbitrul asistent Duță.

Leo Grozavu, mulțumit de punctul obținut la Dej

În condițiile în care liderul nu a contat pe nu mai puțin de nouă jucători (Harrison, Roman – învoiți, Marchioni, Katanec, Vașvari, Plămadă, Vojtus, Telcean și Mogoș – accidentați), antrenorul Leo Grozavu a aliniat cel mai bun 11 posibil, iar pe banca de rezerve au luat loc mai mulți jucători care au evoluat foarte puțin sau deloc în actualul sezon.

În acest context, Leo Grozavu s-a declarat mulțumit la final cu rezultatul înscris pe tabelă, subliniind și aspectele pozitive, seria de 17 meciuri fără eșec și faptul că echipa sa nu a primit gol.

”Un meci tipic de Liga a 2-a, cu plusuri și minusuri. Ținând cont de lotul pe care l-am avut la dispoziție, putem spune că suntem mulțumiți. Am obținut un punct, nu am primit gol, am rămas neînvinși după al 17-lea obstacol. Au fost și lucruri bune, jucători tineri care au încercat, în anumite momente au și reușit să joace în liga asta secundă, care nu e ușoară. Sunt și multe lucruri care m-au nemulțumit, dar în contextul actual am spus, nu avem la ce să ne așteptăm. Multă relaxare după atâta încrâncenare și era pe undeva normal ca echipa să nu reacționeze chiar la cel mai înalt nivel”, a spus Grozavu.

”Am fost timorați, foarte puțin am atacat poarta adversă”

Întrebat dacă rezultatul final este echitabil, antrenorul a admis, cu doza firească de subiectivism, că remiza poate fi considerată un rezultat normal. Leo Grozavu a punctat că elevii săi au fost timorați în ofensivă și nu au pus des în pericol poarta adversă, însă nici nu putea spera la mai mult în condițiile date.

”Aș putea spune că da, este echitabil, deși adversarii noștri pot spune că nu. Sigur, poate sunt subiectiv. Eu cred că este un rezultat meritat până la urmă, fără ocazii foarte multe. În repriza a doua adversarii noștri au pus mai multă presiune, dar fără să-și creeze mari situații. Noi, destul de timorați, foarte puțin am atacat poarta adversă, dar am spus, ținând cont de ce jucători am avut în avanposturi putem spune că nici nu puteam spera la mai mult”, a completat Leo Grozavu.

Poli Iași în meciul retur din play-off cu Unirea Dej: Ailenei – Martac, V. Lică, Tincu (cpt.)(Finica 73′), Ștefanovici – Itu (Kouadio 82′), Fr. Cristea, Rob. Ion (Fărcaș 73′) – Ant. Dumitru (Hrib 90′), Hlistei (Istratie 46′), Musi. Rezerve neutilizate: Jankov – Olăeru, Ciaun, Niamțu.

”Jucătorii tineri au potențial, dar trebuie să muncească mai mult”

Leo Grozavu a vorbit și despre jucătorii tineri pe care i-a debutat în Liga a 2-a în acest joc. Diego Fărcaș și Bogdan Istratie au debutat în eșalonul secund, în trimp ce Alexandru Hrib, care a debutat în sezonul trecut, a prins la rândul său primele minute în actuala stagiune.

Grozavu le-a transmis celor tineri că acest debut ar trebui să le dea încredere pentru a munci mult mai mult.

”Sunt jucători tineri cărora sper ca această intrare să le dea mai multă încredere, să se pregătească mai mult, să încerce mai mult. Pentru că dacă facem așa debuturi doar de dragul de a le face și nu progresăm, atunci nu e în regulă. Eu cred că jucătorii tineri au potențial, ei trebuie să înțeleagă că trebuie să se pregătească mult mai mult, să capete și experiență. Asta vin cu jocurile. Sunt multe plusuri, inclusiv debutul lor în Liga a 2-a, până la urmă și-au trecut și ei în CV o promovare, dar sunt foarte multe lucruri încă de pus la punct pentru a aborda cu alt aplomb stagiunea viitoare”, a conchis Leo Grozavu.

Poli Iași, cu 57 de puncte, este pe locul 1 în Liga 2, poziție pe care nu o mai poate pierde. În etapa următoare, a 10-a a play-off-ului, ultima, Poli Iași joacă acasă cu Dinamo, joc la finalul căruia va primi trofeul de campioană a Ligii 2. Partida are loc duminică, de la ora 13:00.

Concluziile lui Leo Grozavu după Unirea Dej – Poli Iași 0-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-debutul-penultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-clujenii-lupta-pentru-a-prinde-barajul-de-promovare-19270824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-se-joaca-de-la-ora-2030-pe-arena-nationala-cainii-inca-spera-la-al-doilea-loc-direct-promovabil-militarii-vor-sa-si-asigure-locul-2-in-play-off-19270831

Narcis POHOAȚĂ 15 May. 2023, 22:03 Liga 2
Pe aceeași temă