CSM Slatina a învins la scor Progresul Spartac, dar Daniel Oprescu confirmă primele probleme pentru sezonul următor: ”Sunt jucători care termină contractele, unii n-au vrut să prelungească”

Andrei PASCU 03 May. 2024, 17:28 Liga 2

CSM Slatina a obținut o victorie, pe teren propriu, în duelul cu Progresul Spartac, în etapa a 6-a a play-out-ului de Liga 2. Oltenii au câștigat la diferență importantă, scor 4-0, în partida disputată la Slatina, înregistrând, astfel, al doilea succes în grupa pentru evitarea retrogradării.

În disputa cu Progresul Spartac, CSM Slatina a arătat mai bine în partea secundă, când a reușit trei dintre goluri.

CSM Slatina, victorie la scor cu Progresul Spartac

Progresul Spartac, ultima clasată în Grupa B a play-out-ului, cea mai slabă formație din Liga 2, a jucat mai bine în prima repriză, când a încasat doar un gol. A primit gol doar din partea lui Silvian Matei, în minutul 25. Însă, CSM Slatina s-a mobilizat după revenirea de la vestiare și s-a impus cu 4-0 la final.

A marcat Ionuț Năstăsie pentru 2-0, în minutul 60, de la punctul cu var, iar CSM Slatina a mai reușit, apoi, două goluri pe finalul întâlnirii, prin Ionuț Mitran și Călin Toma, care și-au trecut numele pe lista marcatorilor în minutele 88 și 90+2.

  • CSM Slatina, contra Progresul Spartac: Micu – I. Mitran, A. Stan, Gherghe (cpt.), C. Toma – Donca, Sil. Matei (C-tin. Radu 80‘), D. Dragu (R. Popa 80′), I. Năstăsie (Doman 72′), Leață (Ciobănică 72′) – Kayondo (Val. Alexandru 72’)
    Rezerve neutilizate: Velcu – Riza, Mondragon, D. Marin

Daniel Oprescu, analiza partidei cu Progresul Spartac și ce urmează la CSM Slatina

La finalul întâlnirii, Daniel Oprescu s-a declarat mulțumit de momentele echipei sale, în special din partea secundă, chiar dacă a recunoscut că a fost greu să îi mai motiveze pe jucători după ce a fost îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare.

Toată săptămâna am încercat să-i montez pe băieţi, pentru că după ce ne-am salvat matematic de la retrogradare, am sesizat o oarecare relaxare în jocul lor. Sunt jucători care sunt la final de contract, unii nu au vrut să-şi prelungească contractul, apare o oarecare relaxare, frică de a nu se accidenta… .

Am încercat să-i montam, să facem un joc frumos, pentru că era ultima reprezentaţie în faţa propriilor suporteri şi, din respect pentru ei, mai ales pe această vreme, era important să facem o partidă bună, frumoasă, cu ocazii, cu goluri… .

Mă bucur că am reuşit acest lucru, mai ales că Progresul Spartac, în meciul anterior, cu Chindia Târgovişte, a jucat mult mai bine, şi-a creat ocazii, doar execuţia unui jucător de la Chindia, Fedelea, a făcut diferenţa. Altfel, Progresul Spartac merita mult mai mult în acel joc.

I-am avertizat şi mă bucur că ei au înţeles că dacă se respectă ca jucători profesionişti şi au orgoliu personal arată că e o diferenţă între ei şi echipele care sunt la retrogradare”, a declarat Daniel Oprescu, după joc, conform News Flux.

Bugetul rămâne o ”problemă” pentru CSM Slatina

Problema e că în acest moment CSM Slatina are semne de întrebare în ceea ce privește prelungirile contractuale ale anumitor jucători. Cel mai probabil oltenii vor și rămâne fără câțiva fotbaliști, mai ales că, după cum a punctat Daniel Oprescu, bugetul clubului va fi în continuare unul limitat și salariile au un anumit plafon.

Referitor la achizițiile din vară, la CSM Slatina vor ajunge și jucători de la formații retrogradare din Liga 2 în Liga 3 la finalul acestei stagiuni 2023/2024.

Am demarat discuţiile, nu de acum, ci suntem în negocieri cu o parte dintre ei de ceva timp, şi trebuie să recunoaştem că cu unii nu ne-am înţeles, tocmai pentru că nu putem să susţinem pretenţiile financiare. Cum ştie toată lumea, avem un buget limitat, şi până acum managementul pe care l-am avut a arătat că suntem pe drumul cel bun.

Nu o să aplicăm un management defectuos, să dăm mai mult decât ne permitem, pentru că  atât avem. Dacă nu ne vom înţelege, pentru că mai avem timp, o să aducem jucători care se încadrează în fondul nostru salarial şi… nu e un secret, aşa cum am făcut anul trecut, când ne-am reorientat spre jucători de la echipe care au retrogradat sau echipe de Liga a 3-a, probabil că o să mergem în continuare pe   aceeaşi strategie, pentru că aceasta este, e foarte important că ne îndeplinim obiectivul”, a mai spus Oprescu.

Chindia, ultimul adversar al formației oltene

CSM Slatina are 32 de puncte și se află pe locul 4 din șapte echipe în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Este cu două puncte peste următoarea clasată Viitorul Pandurii, dar gorjenii au și terminat meciurile din acest sezon. Formația din județul Olt mai are un joc în acest campionat, cu Chindia Târgoviște (deplasare).

În play-out, CSM Slatina, înaintea partidei cu Progresul Sparatc, a mai înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu CS Tunari, 2-3 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Viitorul Pandurii și 0-2 cu Steaua.

Liderul Grupei B a play-out-ului este chiar Steaua (41 de puncte), iar podiumul este completat de Concordia Chiajna (38 de puncte) și Chindia Târgoviște (35 de puncte).

Foto: News Flux

Andrei PASCU 03 May. 2024, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă