După Vătăjelu, CS Hidro Râmnicu Vâlcea mai pregătește doi viitori internaționali. Emil Popescu: „Cluburile puternice se bat pe Iana și Pănoiu”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 12:45 Juniori
După Vătăjelu, CS Hidro Râmnicu Vâlcea mai pregătește doi viitori internaționali.** Emil Popescu:

Un club mic din Vâlcea, CS Hidro Râmnicu Vâlcea, a reușit o performanță importantă, anume să dea la lotul național Under 15 doi jucători. Antrenați de profesorul Emil Popescu, juniorii Andrei Iana și Ștefan Pănoiu au fost convocați și au jucat în primele două meciuri pentru selecționata de juniori a României. Tot la CS Hidro s-a lansat cu ani în urmă și Bogdan Vătăjelu, transferat în această iarnă de la CS U Craiova la Sparta Praga.

„Pentru Hidro, care este un club mic, este o performanță deosebită să dea doi jucători la Under 15. Sunt doi copii foarte talentați, deja se interesează de ei cluburi puternice precum CS U Craiova sau Școala de Fotbal Dani Coman. Deocamdată, ei sunt în clasa a 8-a și au examen de capacitate, rămân să joace pentru noi în campionatul de juniori republicani. De la anul, este posibil ca ei să plece la cluburi mai puternice. Suntem un club mic, dar am depășit de mult performanțele juniorilor de la CSM”, a declarat Emil Popescu.

Emil Popescu a fost antrenorul care l-a crescut și descoperit la CSM Râmnicu Vâlcea și pe portarul Laurențiu Brănescu, în prezent împrumutat la Dinamo de Juventus Torino. „Eu am fost steaua norocoasă a lui Laurențiu Brănescu, eu l-am descoperit și am lucrat opt ani cu el, apoi a trecut la Robert Tufiși. Dar, la FRF nu se știa deloc acest lucru. Țin și acum legătura cu Brănescu. După el, Vâlcea nu a mai dat jucători de valoare, dar urmează acum Iana și Pănoiu, sunt convins că vor avea și ei un viitor la fel de frumos. Eu am plecat cu ani în urmă de la CSM cu un gust amar, nu sunt interesat să merg la noul SCM. Sper însă să fie o treabă serioasă la viitorul club al primăriei și antrenorii să fie selectați doar pe criteriul valoric”, a mai spus Popescu.

Emil Popescu a jucat la juniorii Universitatea Craiova, a promovat în Liga a 3-a cu Ghecon Lăpușata, apoi a pregătit juniorii de la CSM, dar a fost și antrenor cu portarii la echipa mare din Zăvoi.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 12:45 Juniori
Pe aceeași temă